söndag 13 december 2015

Dagens citat: Helle KleinHelle Klein, i folkmun känd som "Hamas-Helle", firar dagen enligt kulturmarxismens traditioner. I mitt vänsterflöde på Twitter är hon inte ensam om att jubla åt det franska valresultatet, men då alla dessa figurer verkar hämta sin information från etablerad svensk media, får de en tämligen snedvriden bild av vad som hänt:


Hur ser då "förlorat stort" och "stora motgångar" ut i verkligheten, för oss som inte är alldeles förtrollade av svensk medias lögner? Vid förra regionvalet 2010 fick Front National totalt 11,4 procent av rösterna i den första omgången och 9,2 i den andra. Vid den första omgången i år fick partiet 27,7 procent. I norr och i söder hamnade siffran på över 40 procent i den andra omgången. I Sverige slås det endast av Socialdemokraterna i Västernorrlands län, som inte ens där når över de 50 procent som Front National måste ha för att vinna. Partiet kommer inte att tillsätta någon regionordförande, men de kommer att ha många fler regionråd än de någonsin har haft.

Aftonbladets första rubrik använde ordet "fiasko", men nu verkar samtliga tidningar ha koordinerat sig:


Aftonbladet ger oss också en liten faktaruta med de numera vedertagna släktbanden:
Nu kanske någon vill påpeka att huruvida släktskapet är korrekt återgivet eller ej spelar mindre roll, men denna konsekventa felaktighet visar dels att etablerad medias skribenter inte är särskilt insatta i vad de skriver om, dels att de helt enkelt verkar hämta sin information från andra svenska artiklar. Lite rundgång, som i Sverige har förvandlat en syster till en bror.
13 kommentarer:

 1. Tack för dina inlägg och bevakning av händelser utomlands. Är inte speciellt insatt i hur det franska valsystemet fungerar så om du kunde förklara lite kortfattat vad som händer nu. FN har alltså knappt blivit slagna trots politiskt fulspel från framförallt socialisterna.....vad händer nu, de måste väl ändå få betydligt större politisk representation? För inte kan det vara så snedvridet att "Winner takes it all"? Om man skulle öka sin representation i regionerna, hur fasen får svensk blaskmedia detta till att det är ett bakslag i så fall?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, de ökar sin representation, men vinnaren i andra omgången får en "bonus" med 25 procent extra i mandat, vilket inte riktigt blir "winner takes all", men åtminstone ger vinnaren en behaglig majoritet.

   "Bakslaget" som dessa medier vill hävda, består i så fall av att partiet inte vinner någon region i andra omgången, men då ska man komma ihåg att FN i alla val är tvungna att få över 50 procent, eftersom de i princip står mot alla andra. Partiets stora chans är när de blir tre i den avgörande omgången, men i FN:s främsta fästen gjorde vänsterns tillbakadragande att det ändå blev alla mot FN.

   Radera
 2. Kan det inte vara en medveten lögn? Att det är en dotter, en KVINNA, som är den högerextrema arvtagaren till Jean Marie är illa nog. Och till råga på eländet så är det då ytterligare en kvinna i Le Penn klanen. Men att det skall vara en SYSTERdotter, det blir bara för mycket, det kulturmarxistiska journalistsinnet studsar helt enkelt bort ifrån en så inopportun verklighet. Vita män är ONDA, kvinnor kan få kalla sig Goda, om de bara är lydiga och underkastar sig medias nycker.
  Dessutom så sätter det här ett väldigt dåligt exempel. Medias kärnväljare, de svenska kvinnorna, kan börja få ideer. Exemplets makt är stor. Bäst att skademinimera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, hade de kunnat så skulle de skrivit att Marinne och hennes systerdotter var män de med. De har säkert bollat med iden på deras redaktionsmöten men insett att det blevo för råddigt att ro iland.

   Radera
 3. Takk igjen - du er min kilde på Fransk politikk og valg. Det er omsider gått opp for meg hvor utrolig urettferdig valget fungerer i Frankrike. Det må jo medføre store gnisninger og frustrasjoner i samfunnet a la 7 kløveret I Sverige.

  SvaraRadera
 4. Tack Tobbe DI använder "fiasko" i länken och "bakslag" i rubriken.
  Kan man ersätta svensk media med twittrande bottar tro?

  SvaraRadera
 5. man undrar om Helle Kleid kör Citroen?

  SvaraRadera
 6. Typiskt att islamisten Ulf Bjereld, ordförande för ökända Socialdemokrater för tro och solidaritet med kopplingar till islamister och under några år medlem av Kommunistiska partiet marxist-leninisterna tycker det är "mycket glädjande" med Nationella Frontens motgångar. Ännu mer glädjande för honom blir det när Frankrike blir ännu mer islamiserat och ännu fler fransmän mördas av muslimer. Tänk att det i Sverige öht finns sådana usla kräldjur i människoskepnad som nästlat sig in i en hög position i landets största parti.
  Om Helle Klein kallas för "Hamas-Helle" vad ska man då kalla en sån som Ulf Bjereld? "Jihadist-Uffe" eller "Al Quaida-Uffe"...?

  Stig

  SvaraRadera
 7. var ett relativt väntat resultat som kommer att stärka FN i det långa loppet då folk ser att vänster-höger teorin har dött. det svider för en socialist att rösta höger för att stoppa FN och börjar fundera varför i helvete det gick så dåligt för vänstern i första läget

  SvaraRadera
 8. Idag rapporterar P1 att "FN inte vann". Man rapporterar alltså inte andra omgången av valet och vem som vann, kanske med hypoteser om varför. Nej, det viktiga är vilka som inte vann. Så sount och sjukligt beteende hos en public service i en demokrati(?).

  SvaraRadera
 9. Hun er infantil. I stedet for at se komiske film, sker det jeg læser hendes Tweets igennem. Men jeg skal være i et særligt, halvmaschocistisk humør

  SvaraRadera
 10. FN noterade således ett katastrofalt ras, från 27.73% i den första omgången, till 27.10% i den andra.

  Dvs en ökning från ca 6 000 000 röster till ca 6 800 000 (p.g.a ökningen i totalt valdeltagande).

  Varför uteblir undergångskänslan fullständigt??

  SvaraRadera