onsdag 16 december 2015

Dagens citat: Karl-Petter Thorwaldsson


"Om Sverige lyckas med integrationen av nyanlända flyktingar på arbetsmarknaden kan Sverige om tre-fyra år ha en superekonomi med 4-5 procents tillväxt."
DILO:s ordförande bjuder på en analys som får oss alla att undra varför vi någonsin var kritiska till massinvandringen. Det är ju bara det där "om". Om vi skulle kunna sätta samtliga 100 000 - 190 000 asylinvandrare i sysselsättning varje år, skulle vi nog redan ha en "superekonomi". Det är dessvärre inte så att LO själv förespråkar en politik som skulle ge nyanlända ett arbete. Organisationen motsätter sig alla former av lönesänkningar, vilket liberaler ständigt kräver i dessa sammanhang, men eftersom en stor del av de asylsökande saknar relevant utbildning är det svårt att se av vem och till vad som dessa skulle anställas. Karl-Petter Thorwaldsson har rentav hittat en ännu bättre eufemism än "utmaning":

"Det är en enorm investering. Men redan 2020 kan de flesta av dessa 170.000 ha arbete"

Jaså, "investeringen" är enorm plötsligt, trots att alla kostnader i åratal har förklarats bort, och trots att vi nu har fått lära oss att den ska sättas i relation till december månads hushållskonsumtion. Årets skörd av nyanlända kan alltså, vilket är en mycket tveksam prognos, sättas i arbete inom fem år. Ett problem är förstås att det kommer ännu en kull nästa år, året därpå, och så vidare fram till 2020.

Vi känner igen de här svepande "lösningarna" vid det här laget. "Vi måste förbättra integrationen" säger våra politiker, utan några som helst realistiska förslag för hur det ska ske. I denna anda presenterar också Thorwaldsson sin lösning:

"Genomsnittstiden för en nyanländ att få sitt första jobb måste kortas från sju till tio år till tre-fyra år."

Om det lätt går att ordna föreslår jag att vi sätter tiden till, säg, en månad. Om LO överhuvudtaget såg till svenska arbetstagares bästa, istället för att bara vara ett bihang till Socialdemokraterna, skulle organisationen ha krävt ett totalstopp för asyl- och anhöriginvandring för länge sedan. Dessvärre är det sannolikt så att Karl-Petter Thorwaldsson redan ser sig som en blivande statsminister, varför det är viktigt att hålla sig till den politiskt korrekta kursen.
12 kommentarer:

 1. Dessutom så är ju tiden för 50% att få ett jobb ca 7år.
  60% har jobb efter 12-14år.
  Så nog krävs det lite mer än så.

  LO-orförande inte direkt en post som inger förtroende!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog dags att byta ut KPT mot en sverige-demokrat då LO är direkt fientliga mot sina medlemmar !

   Radera
 2. "Om bara bollen gått i mål så hade vi vunnit..."
  Thorwaldsson bevisar än en gång att han är en av alla dessa S-märkta prakttöntar som fått jobbet på grund av partitillhörighet.

  SvaraRadera
 3. Det kan man lyckas med. Om jag kommer ihåg rätt vad som stod om definitionen på Tino.us eller föregångaren. Mediantiden mäts från tidpunkten då man får uppehållstillstånd och definieras som att man någon gång haft ett första jobb, man behöver inte längre ha ett arbete. Om alla får ett instegsjobb samtidigt med uppehållstillståndet blir mediantiden högst en månad.

  SvaraRadera
 4. Herrejä ..... skulle inte chefen för SCB kunna gå ut till alla media och skjuta den där skrönan i sank? Det är ju för f-n ingen som lyssnar på de som påpekar hur det ligger till. Kanske kanske det skulle tränga in om någon ny, och som basar över den statistiken, träder in på scenen.

  SvaraRadera
 5. Tyvärr så räcker det med någon typ av sysselsättning 1 timme i veckan för att personen ska bortfalla som arbetslös i statistiken. Ett bättre mått skulle vara egenförsörjd med jobb utan lönebidrag eller dylikt. Då blir det nog inte mer än kanske 20% av asylanterna efter 10 år. Men det får vi sväva i ovisshet om. Sådan statistik är haram.

  SvaraRadera
 6. Karlfan är en socialistprodukt, utan utbildning i ekonomi, trots det strör han ut sanningar, som han antagligen matas av Scocco, LO ekonom, som sågats vid fotknölarna av Tino Sanandaji !

  SvaraRadera
 7. Jag läste på Tinos blogg att låga löner inte lär hjälpa,då problemet är att migranterna har så fruktansvärt lågt human kapital. Hans förslag utbilda dom så länge dom inte har ett jobb för att höja deras humankapital. SFI lärare har pratat om folk som inte förstår skyltar och så vidare. Lösningen på deras humankapital lär ligga flera generationer framåt i tiden.

  SvaraRadera
 8. "Genomsnittstiden för en nyanländ att få sitt första jobb måste kortas från sju till tio år till tre–fyra år."
  Vill inte vara för petig men här sägs fel saker.....
  det som är relevant är mediantiden för någon del av gruppen att få jobb ex. vis. tredje kvartil eller halva antalet och det är detta man felaktigt anför....om i en grupp på 100.000 efter 40 år 50.000 har jobb blir ju medeltiden 40 år . .MEN om 50.000 (halva gruppen) har jobb efter 10 år är medel 20 år just då . .. men det låter ju bättre . . men att de i arbete är 20% enheter färre plus skattar mindre är inte bra.....

  SvaraRadera
 9. Karl-Petter ser alltmer välmående ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ända han gjort är att klättra på karriärstegen och käkat gåslever på LO medlemmarnas bekostnad.

   Radera
 10. De är märkliga de här hobby-matematikerna. Dom verkar bara bry sig om de invandrare som kommer i år, som om det vore det enda problemet. Att det kom massvis året dessförinnan, och dessförinnan, och dessförinnan och att det efter 2015 inte kommer 170.000 till är utan betydelse. Får vi bara årets invandrare i arbete så är problemen borta och vi blir en världsledande ekonomi byggd på humanism!

  SvaraRadera