onsdag 30 december 2015

Enfaldigt försvar av Malena Ernman


Kristian Ekenberg
Som bekant har Malena Ernman utsetts till att ringa in det nya året i SVT och utnämningen är uppenbarligen ett resultat av hennes poserande i sociala medier. Idag är det då dags för Gefle Dagblad att försvara detta val, under en rubrik som kort och gott lyder "Ernman är ett bra val". Skribenten Kristian Ekenberg inleder sitt försvar av Ernman genom att uttrycka lite förakt för de som motsätter sig valet:

"Ett val som fick diverse troll att upphetsat sätta glöggen i halsen och kasta sig över tangentborden för att lämna slemspår över nätforum och kommentarsfält."

Det är lite fascinerande ändå hur medieetablissemanget ser på sig självt och sina läsare. "Troll" betyder i internetsammanhang någon som låtsas eller medvetet provocerar för att få lite uppmärksamhet, men har i svensk offentlighet kommit att betyda alla som kritiserar journalister, politiker eller invandringspolitiken. Det som dessa upphöjda journalister skriver anses förstås alltid vara intelligent och höjt över all misstanke, medan vanliga människors reaktioner tydligen är "slemspår". När Ekenberg sedan ska låtsas fundera över vad som är kontroversiellt med Ernman, blir det direkt fånigt:

"Nu kan man undra vad det är som är så polariserande med Malena Ernman. Har hon tecknat Muhammed som rondellhund? Har hon sålt vapen till diktaturer? Har hon sprungit runt med järnrör på stan?"

Så fint och så begåvat att få med de där järnrören. Ekenbergs egen beskrivning av Ernmans insatser förvånar knappast heller:

"Nej, hon har blivit en profil för antirasism och ställningstagandet för alla människors lika värde."

Det där är helt enkelt inte riktigt sant. Vad hon framför allt har gjort, är att dels skriva om att Sverige ska ha en omfattande asylinvandring, dels attackera Sverigedemokraterna. Hon har egentligen inte gjort särskilt mycket, men hon har som sagt gjorts till en symbol för dessa rent politiska ställningstaganden, och valet av henne är därför en medveten markering mot den femtedel av befolkningen som röstar på SD och den dryga hälft som vill minska asylinvandringen. Ekenberg fortsätter med lite självinsikt, för att sedan återigen helt missuppfatta vad det hela handlar om:

"Någon läsare kanske tycker att jag gör mig medvetet dum nu. Som om jag inte förstår den politiska sprängkraften i valet av att låta en profilerad antirasist få detta hedersuppdrag.
Men vilket politiskt parti skriver i sitt partiprogram att de är rasister? När Soran Ismail i SVT-serien 'Absolut svensk' sökte efter en människa som öppet kallar sig rasist, fick han söka med ljus och lykta för att kunna intervjua en sådan."

Jag tror inte att Ekenberg "medvetet gör sig dum", utan att hans text rätt väl visar hur långt hans insikter sträcker sig. Det stämmer att ytterst få människor i Sverige är uttalade rasister, men det är inte heller vad det som kallas för "antirasism" vill bekämpa. Sverigedemokraternas politik är inte rasistisk, men ändå är partiet den främsta måltavlan för dessa "antirasister", så även för Malena Ernman. Dessutom är det idag paradoxalt nog just de som kallar sig för "antirasister" som uttrycker den mest oförblommerade rasismen och insisterar på att indela människor i raser. Ekenbergs omedvetna dumhet fortsätter oförtrutet:

"Saken är den att Malena Ernmans kritiker inte vill att SVT ska ha som policy att värna alla människors lika värde."

Därmed vill alltså alla som kritiserar det politiserade valet av Ernman att SVT istället ska fokusera på dela in människor i grupper och ge dem olika värde? Eftersom Ekenberg uppenbarligen inte alls förstår vad som är problematiskt med att anlita Malena Ernman, får jag väl försöka förklara ännu en gång. Grundproblemet ligger i att SVT har en tydlig agenda, som inte har någonting med tramset kring "alla människors lika värde" att göra, utan ständigt ska uppfostra svensken till att omfamna massinvandringen och den mångkulturella ideologin, samt propagera mot SD. Malena Ernman är i sig själv ingenting mer än ytterligare en posör som på ett enkelt sätt vill samla poäng och få uppdrag genom att göra etablissemanget till lags. Precis som Gina Dirawi kommer Malena Ernman sannolikt att utföra sitt uppdrag på ett tillfredsställande sätt, men problemet med mediernas politiska agenda kvarstår och det är den som ska bekämpas.
7 kommentarer:

 1. Kristian Ekenberg är en värdig representant för den fördumningsindustri som numera utgör merparten av landets dagstidningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är väl deras enda chans att ha ett arbete. En PK-krönika i halvåret räddar försörjningen i ett par år. //Nattmannen

   Radera
 2. Tack Tobias! För att du orkar med att bemöta alla dessa förvirrade texter. Jag hoppas verkligen att du fortsätter med dina ytterst läsvärda krönikor även framgent. Alster att kommentera lär inte saknas.
  Vill samtidigt passa på att önska dig och de dina ett riktigt Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 3. "Men vilket politiskt parti skriver i sitt partiprogram att de är rasister?"

  Det är samma tjuvknep som att ställa frågan "när slog du din fru senast?"
  Sådana som Kristian Ekenberg önskar intensivt att Sverige ska drälla av rasister så att han och hans utskämda skrå kan motivera sin spökjakt på förfärliga rasister som spökar på de fria mediernas kommentarsfält. Mer än 50 % av befolkningen är ju enligt deras definition på "rasism" rasister. Den ideologiska berusning pk-folket får av sin "värdegrund", "antirasism" (dvs att vara anti-vit) och "djupa insikt" om alla människors lika värde kräver ju att det finns gott om hatobjekt (helst i Ku klux klan-dräkter) att klandra och verbalt trakassera. Även den ökända amerikanska senatorn Joseph MacCarthy hade ett gränslöst stort politiskt behov av att se en kommunist i varenda buske. Han var inte paranoid på riktigt utan byggde sin politiska karriär på den utbredda kommunistskräcken i USA men när pk-journalisterna/politikerna imiterar hans beteende ger det inga politiska poäng eftersom det inte förekommer någon rasistskräck bland svenskar. PK-folket får nöja sig med den godhetskick de upplever i sin "kamp" mot sina egna rasistiska hjärnspöken.

  Stig

  SvaraRadera
 4. Järnrörskortet spelas ånyo ut i all sin tafflighet. Tja, det var ju inga järnrör som förekom i det uttjatade gruffet. Det var aluminiumrör och ingen blev slagen. Däremot slogs två helt oskyldiga ihjäl med järnrör av en asylinvandrad kongoles utan anledning. Två lustmord det inte passar Ekengren att skriva om.

  SvaraRadera
 5. Tobbe, Du är en fantastisk analytiker som i lugn och saklig ton belyser galenskaperna som så rikligt förekommer i media.
  Tyvärr så håller kommentarerna på alternativa siter ofta en alltför låg nivå vilket bara motverkar kampen för Sveriges bästa.
  Därför är ditt bidrag av oerhörd vikt av nämnda skäl.
  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 6. Visst är det så att antirasister är fixerade vid ras och hudfärg, maken har vi knappast sett sedan WW2! Vissa raser ses av antirasisterna som underlägsna, som barn som det är synd om och måste tas om hand. Då kan antirasiterna känna sig överlägsna inför dom (det är väl en form av rasism när man graderar olika rasers duglighet). Antirasisterna är nog inte lika intresserade av östasiater och vita hatar dom för att vi är för framgångsrika, tycker dom. Inte så lätt att spela Allan, då!

  Gina var ju lite gullig, men värdskapet blev lite tunt. Hade sett lite mer om våra jultraditioner med lite historia för att det skulle bli lite julstämning, men det har ju inga kunskaper om. Hon hade passat bättre som gäst då hon kunnat berätta om hur hennes familj firat jul som jämförelse. Magnusson i TV4 hade däremot direkt oförskämd attityd och talade om våra traditioner på ett väldigt ytligt sätt.

  Så till Malena Ernman. Jag lyssnar alltid på Nyårsklockorna. Men Ernman framförde dikten på ett aggressivt och ett uppfostrande sätt, tyckte jag. Helt enligt den aggressiva person hon är, en posör (som du Tobbe skriver!)som måste visa vilken enastående god karaktär hon är! Dikten ska framföras som en vädjan. en bön för att beröra! Ernman gjorde ett DÅLIGT jobb!

  God fortsättning på det nya året!

  Ina Höst

  SvaraRadera