onsdag 23 december 2015

Idag rasar identitetsvänstern mot...
...Kvinna till Kvinna. Det är en biståndsorganisation som beskriver sin verksamhet som följer:

"Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Vi samarbetar med kvinnoorganisationer som arbetar för kvinnors rättigheter och för fred."

För en normal människa är det svårt att bli riktigt upprörd över det, men som vi vet har identitetsvänstern andra prioriteringar. Som ni säkert redan har gissat, grundar sig deras upprördhet på ras och som vanligt på att vita människor syns. Den 12 januari kommer organisationen att hålla sina "utrikessamtal", där Katarina Carlberg, Alexandra Karlsdotter Stenström och Sara Lindvall ska berätta om sina respektive områden. Evenemanget har en Facebook-sida där identitetsvänstern rasar mot de svenska namnen.


Vita kvinnor som arbetar med bistånd blir alltså ansikten för förtryck, endast genom sin hudfärg. Det är också en märklig tanke att icke-vita kvinnor inte kan känna sig trygga med vita. Dessutom måste jag erkänna att jag nog ser, förvisso med min vita och koloniala blick, Esra som just vit, men kanske räknas albaner i dessa sammanhang som hedersbruna. Slutligen är det symptomatiskt att Esra inte ens vill ha ett svar.Ja, de hjälper förvisso människor i regionen, men de missar intersektionaliteten! Det som ju är det allra viktigaste! De tre vita kvinnorna har i högsta grad anknytning till de uppräknade länderna eftersom de arbetar med och i dem.


Där lärde jag mig någonting nytt och skulle antagligen behöva en hel kurs i intersektionalitet på Södertörns högskola för att riktigt hänga med. Om du är vit ska du inte syssla med att hjälpa andra folkslag, för då ser du dig som en vit riddare, vilket är någonting fruktansvärt. Afomia Betlehem Isaak, dotter till Dawit Isaak, tillhör de mest högljudda och otrevliga rösterna:Ett av Afomias osympatiska svar ger intrycket att hon är så inne i sin intersektionella och rasfixerade bubbla att hon egentligen inte bryr sig så mycket om vad Kvinna till Kvinna gör:

"Kvinna till kvinna är inte ett forum för rasifierade kvinnor. Ni har än en gång misslyckats med att ge rum till dessa kvinnor. OCH Ni begränsar andra kvinnor och ni för verkligen inte deras talan! Som ni kanske tror? Lär er lite om white privilege och sluta försvara er ni har inget o lära mig. Detta är ett stort misslyckande och jag hoppas att ni förstår att detta är ett annat sätt att förtrycka! Hur fan kan man säga att man kämpar för mänskliga rättigheter fast man än förtrycker människor. Stupid."

Nej, organisationen är faktiskt inte "ett forum för rasifierade kvinnor". Hur de begränsar andra kvinnor är också lite svårt för oss icke-rasifierade att förstå, liksom hur de förtycker personer som Afomia. Man kan undra vem som är "stupid". Hon kommer dock att gå igång ännu lite mer:

"Haha Ylva snälla du verkar vara en islamofobisk rasist med tanke på vad du gillar? Elr har jag fel? 
Och sen så säger du att man ska vara glad att folk gör någonting!? Vilka gör något? Vita? Vart? Vad gör de för gott? Förutom att springa omkring på något kontor i Mellanöstern till en bra lön bra boende osv osv för att sen komma tillbaka och prata om hur duktiga dem har varit och är...och så sitter de andra vita där som ska föda deras Egon och berätta om sina "erfarenheter" och kunskaper!
Och vad gör vita européer mer ? Hmmm våldtar såklart. Genom o sno olja och fördriva folk bort från sina boplatser och typ sälja vapen till diktaturer så de också kan vara med i våldtäkten tillsammans med den vita mannen." 

Bör alla vita omedelbart också avsluta kampanjerna för att frige Dawit Isaak? De är ju "white knights" som har "white savior complex".

Låt oss plocka fram några fler citat ur den fantastiska debatten, och börja med Jyothi Swahn Bai:

"Detta handlar om att vithet är mer skadligt än vi kan tro."

"Du har mycket kvar att sätta dig in i intersektionalitet samt vithet Cecilia säger jag bara."

Festligt nog anklagar Jyothi sedan alla andra för att använda härskartekniker. Till och med när Kvinna till Kvinna i ett trevligt svar meddelar att de ska ta till sig kritiken till nästa tillfälle, utgör det framtida datumet i sig "härskarteknik".

När någon frågar Esra Hacimehmet vad hon själv gör, eftersom hon kritiserar dessa biståndskvinnor, kommer debattens kanske roligaste svar:

"Det jag gör? Jag kämpar emot vithetsnormen."

Till att börja med befinner sig alla dessa arga intersektionalister i Sverige, där de kan hålla på med detta nonsens, just för att en mängd svenskar verkligen har "white savior complex" och tror att de har en sorts vit skuld som de måste gottgöra genom att ta hit icke-vita människor. Vi är däremot många som gärna skulle se att ovanstående figurer åkte till sina ursprungsländer, vilket också skulle ha den fördelen att de aldrig mer behövde lida av vithetsnormen, med undantag för Esra, som skulle befinna sig i ett rejält mycket vitare land än Sverige. Eller är det möjligen så, att vita kanske har byggt upp ganska fungerande samhällen, i vilka dessa "bruna kroppar" hellre befinner sig?

Hela deras föreställningsvärld är naturligtvis rakt igenom rasistisk, då varken åsikter eller gärningar spelar någon som helst roll, eftersom rasen överskuggar allt annat. Hur är ovanstående skriverier inte hets mot folkgrupp?

Facebook-gruppen är nu borttagen:

Det tragiska är att det sannolikt inte var hetsen mot vita som ledde till att Kvinna till Kvinna reagerade, eftersom dessa kommentarer funnits där i flera timmar, utan snarare kommentarer från oss som ifrågasatte den flödande nyrasismen. Den hatiska mobben där stämplade nämligen alla som hade en avvikande mening som, paradoxalt nog, "rasister". Världen är i sanning uppochned.
11 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, "white savior complex" finns i högsta grad, men det är svårt att se hur den förtrycker dessa kvinnor, då det är just det fenomenet som fått hit dem. För min del får ovanstående tänkare gärna bo i Kosovo, Eritrea och Indien.

   Radera
 2. Man undrar ju vad dessa så kallade feminister har att säga om att Sedan ett år tillbaka är Alexandra Pascalidou good-will ambassadör för Kvinna till Kvinna.

  http://globalportalen.org/artiklar/nyhet/de-flesta-kvinnor-har-ingen-rost-darfor-ar-det-min-plikt-att-tala

  SvaraRadera
 3. Men är Pascalidou "husblatte" då? Trodde hon var det åt antirasisterna...

  SvaraRadera
 4. Sett mycket av detta beteende bland främst amerikanska feminister, eller vad det nu är de vill kallas nuförtiden. Blir alltmer populärt på universitet dessutom.

  Tog inte lång tid förens jag insåg att enda sättet att vinns är att inte spela. Sluta engagera sig för "rasifierade", i alla fall öppet. Vi vita tar för mycket plats tydligen, så om vi stiger åt sidan och ägnar oss åt VÅRT så kanske allt blir bra.

  Kommer någon och försöker få det till att vi är rasister genom vår inaktivitet så är det bara att säga att vi lämnar plats åt de "förtryckta". Generellt sett brukar inte ens det duga, men... kanske en dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan ju ägna oss åt att bygga fungerande samhällen.
   Det är vi bra på.

   Radera
 5. Det har världen över funnits mängder av slavhandlande, rasistiska och blodtörstiga imperier. Men det är tydligen bara vita som ska bära skuld för den transatlantiska slavhandeln.

  Nu är min fråga till dessa rassefierade; hur länge ska vita västerlänningar behöva känna skuld för detta? 10år 100år, 1000år eller i all evighet? Och varför är det bara vita västerlänningar som erbjuds detta? Då vi har haft slavhandel och rasism i Sydamerika, Asien och Arabländerna (främst Ottomanska imperiet, men i nutid framförallt Saudiarabien)...

  Nä, jag köper inte detta, att jag pga min hudfärg ska ha någon form av arvsskuld för vad vita människor på andra sidan Atlanten gjort för 100-200 år sedan. Totalt bisarrt och rasism i sin renaste form.

  SvaraRadera
 6. För mig synes Eritrea vara platsen för Afomia,där har hon sina systrar som är i majoritet,varför sitta i Sverige och gnälla på majoriteten vita kvinnor här?

  SvaraRadera
 7. Jag önskar någon av alla dessa organisationer och personer som hamnar i identitetsvänsterns fokus kunde visa lite ryggrad och bara be dem dra åt helvete. Alternativt kan de ju fråga de som skriker när de själva var i en krigszon för att hjälpa människor.

  SvaraRadera
 8. Kvinna till Kvinna: En samling något vilsna damer som vänt sig till EXPO för att få hjälp att stämpla Sverigedemokraterna som fiender för sin egen fina 'liberala' inställning.
  Nu har dom gjort sig ovänner med starkare krafter som tydligen avser att besegra dom och ta kassan ifrån dom.
  Det är en underlig värld den där som kvinnorna lever i.
  Oavsett vad dom än står för, så verkar det som att verksamheten bör byta namn: "Kvinna mot Kvinna" passar nog bättre.

  SvaraRadera
 9. "Kvinna till Kvinna är en svensk organisation som stödjer kvinnoorganisationer i krigs- och konfliktdrabbade områden. Organisationen stödjer kvinnoorganisationer i krigs- och konfliktdrabbade länder, bland annat i Mellanöstern, södra Kaukasien, västra Balkanhalvön och Demokratiska republiken Kongo samt Liberia. Organisationen grundades 1993, i samband med Balkankriget.

  Kvinna till Kvinnas nuvarande generalsekreterare är Lena Ag."

  //

  "Lena Ag, född 16 oktober 1957, är sedan maj 2007 generalsekreterare för Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna.

  Lena Ag har tidigare verkat inom civilsamhällets organisationer, till exempel inom Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen och som kampanjansvarig inom Greenpeace i USA och Sverige. Hon har en fil. kand examen i statskunskap och historia från Stockholms Universitet.

  Lena Ag har varit projektledare på Justitiedepartementet för frågor om hedersrelaterat våld och arbetat med biståndsfrågor på UD. Hon har även varit delägare i konsultbyrån Norna Kommunikation (numera Springtime) och sysslat med regionalpolitiska frågor. HON HAR OCKSÅ VARIT SÄRSKILD RÅDGIVARE I KOMMUNIKATIONS- OCH MEDIEFRÅGOR PÅ EU-KOMMISSIONEN UNDER KOMMISSIONÄR MARGOT WALLSTRÖM.

  Lena Ag har ett mer än 30-årigt engagemang för freds- och utvecklingsfrågor, med fokus på jämställdhet och situationen för kvinnor under krig och konflikt. Hon var med och bildade Kvinna till Kvinna i samband med Balkankrigen 1993." (Wikipedia)

  Min egen högst personliga tolkning är att Kvinna till Kvinna är en hamn och en kuvös för de skenheliga som vill åka räkmacka, få ordentlig avkastning på sitt karriärplanerande och samtidigt framstå som en av de godaste av de goda. Det börjar gå tretton på dussinet nu och det är hög tid att svälta ut dem.

  Det finns nio med efternamnet Ag i Sverige. Nestor bland dem är Lars Ag som måste anses tillhöra sosseadeln som från journalist tog sig via VD för Örebro-kuriren, sakkunnig i diverse departement, chef för TRU, KO, GD för SMHI och Byggnadsstyrelsen till VD för Konsumentföreningen Stockholm. Fantastiskt vad en liten bok kan göra om den är av rätt färg. Frågan är huruvida dessa Ag är släkt och om det hjälpt Lena Ag att hitta köttgrytorna.

  SvaraRadera