tisdag 22 december 2015

Metro försöker blanda bort korten
Den svårt kulturmarxistiska gratistidningen Metro bjuder, bland sina politiskt korrekta krönikörer och tendentiösa artiklar, också på ett inslag som de kallar för "Viralgranskaren". Här uppmärksammas nästan enbart uppgifter som blir ett argument för islam- och invandringskritiska röster, och bara sådana som av tidningen kan avfärdas som inkorrekta. I det enorma flödet på internet förekommer naturligtvis en mängd felaktiga och rentav uppdiktade historier, men det intressanta i Metros fall är att det som kan avfärdas alltid kommer från ett håll, och i de få helt korrekta beskrivningar som lyfts fram, gynnar de alltid Metros egen agenda.

När jag såg tidningens senaste "viralgranskning", blev jag något förvånad, ty en liknande händelse hade lyfts fram av etablerade och mycket politiskt korrekta Yle i Finland. Vad Metro har gjort, är att istället plocka fram en annan kyrkogårdsincident, där man kan förklara att videoklippet inte visar flyktingar i väst, utan salafister i Libyen som gick bärsärkagång på en kyrkogård.

Klippet från Libyen hade jag inte ens hört talas om, men den alldeles sanna incidenten i Finland ägde rum då ett par asylsökande irakier på kyrkogården i Kangasala hånade de döda och kristendomen:


Så här ska våra länder bli, när ett gammalt folk ersätts av ett nytt. Det är inte alls omöjligt att Metro medvetet valt händelsen i Libyen, just för att klippet från Finland uppmärksammats, bland annat av Nyheter Idag.
3 kommentarer:

  1. Yle, inbegripet svenska yle, är verkligen mycket politiskt korrekt.

    Inte alltid så lätt att publiceras i kommentarsfältet om åsikterna faller utanför PK-linjen.

    Exempelvis Svenska yles journalist intervjuade endast motdemonstranter vid senaste Pegida demonstrationen, inte någon demonstrant från Pegida.

    Däremot hade en kritisk kommentar tillåtits, men det blev inget klargörande eller uppföljning från svenska yles sida.

    SvaraRadera