lördag 5 december 2015

Virtanen om rödvin och flyktingar
Just nu sitter twittervänstern och delar ett särskilt inlägg, som de med sedvanlig oförmåga till kritiskt tänkande tycker är genialt. Eftersom alstret, "Har flyktingar tvingat dig att köpa sämre rödvin?", är undertecknat av Fredrik Virtanen kan vi förstås inte förvänta oss någon mer djuplodande analys. Rubriken avslöjar att vi har att göra med en variant av julhandelsargumentet. Virtanen sätter igång omedelbart:

"Jag vet inte hur många flyktingar jag sett, hundratals, kanske tusentals, men har mitt liv påverkats? Nä. Har ditt?
– De som klagar mest på flyktingströmmen, som säger 'nu är den för stor, vi kan tyvärr ­inte göra mer”'– deras liv har inte blivit påverkade en millimeter av att det kommer flyktingar till Sverige. Inte en millimeter. Det är inte så att de måste dricka ett mindre gott rött vin på fredagskvällen eller att de i sina bostadsområden har problem …"

Det är sant att många människors, kanske de flestas, vardag inte påverkas direkt av Migrationsverkets systemkollaps, men många människor förmår också höja blicken över den egna situationen och fundera på hur landets, och i förlängningen deras egen, framtid kommer att påverkas av den årliga massinvandringen. Ska vi verkligen begränsa horisonten och analysen till vilket rödvin vi har råd att köpa? Tyvärr är det inte ett ovanligt grepp från vänsterns sida. Det är dessutom något arrogant av Virtanen att påstå att ingen har problem i sina bostadsområden, ty vad vet han om det? Det bor faktiskt människor i områden som Husby, Biskopsgården och Rosengård. Hans egen situation, som boende på Södermalm, kan inte appliceras på resten av landets befolkning. Det blir sedan än mer patetiskt:

"Den där bilden av medel­klassens rödvin är välfunnen och träffande, analysen ­kommer från den prisbelönte dokumentärfilmaren Magnus Gertten, som senast gjort ­'Tusen ­bitar' om Björn ­Afzelius och 'Every face has a name' om ­judar som kom till Malmö 1945, från Kino i P1 där han intervjuades om sin ­kommande film 'Den unge Zlatan'."

I Virtanens värld är alltså rödvin som argument för massinvandring inte bara "välfunnet och träffande", utan utgör rentav en "analys". Att sedan få med både judar och Zlatan i samma mening är också något av en bedrift, även om jag saknar en referens till pizza. Av nöjeskrönikören Virtanen kan vi inte vänta oss några referenser till exempelvis klassisk litteratur, då hans inspiration kommer från mer jordnära källor:

"– Hörrdu du din jävla pajas, nu ska du lyssna! Jag är så jävla trött på människor som skyller sina patetiska skitliv på någon annan, som den vise Gunvald Larsson uttryckte saken till en flagrant rasist i 'Beck' i söndags."

Visst, om en fiktiv karaktär i en film säger det, så kan det ju stämma för varje invandringskritiker.
Även Virtanen tillhör de som precis vet hur IS resonerar, och attackerna i Paris var då förstås riktade mot "invandringsvänliga kvarter":

"Och som om läget inte var tillräckligt explosivt så attackerade Daesh de liberala, progressiva och invandringsvänliga kvarteren i Paris för att skapa maximal förvirring, medie­hysteri och rädsla. Daesh plan lyckades till fullo: den folkliga acceptansen för att bygga murar har växt sig stark."

Som avslutning får vi då ännu en gång den där "välfunna och träffande analysen":

"Har ditt liv påverkats av flykting­krisen? Tvingades du köpa ett mindre gott rödvin i går?"

Det är å ena sidan nedslående att massinvandringsvurmarna alltid befinner sig på denna nivå, men å andra sidan visar det med all önskvärd tydlighet att de helt saknar legitima argument. Det kanske inte heller alltid är så roligt att vara krönikör i etablerad media. Inspirationen tryter sannolikt många gånger, när man för hundrade och hundratjugonde gången blir ombedd att skriva något om "människosyn" och "främlingsfientlighet". Kanske tror de inte ens själva längre på sin propaganda.
8 kommentarer:

 1. Vad har Virtanen för existensberättigande ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som ett varnande exempel om rödvinets och diverse narkotiska substansers påverkan för intelligensen--

   Radera
 2. Med den sannolika jättemängd rödvin som denne övervintrade salongskommunist förtär, så torde inkomsten endast räcka till det biligaste blasket. Tyvärr försvann Vino Tinto ur Systembolagets sortiment år 2000, lämpligen hade Aftonbladet plockar bort Virtanen samtidigt.

  SvaraRadera
 3. Tja, Virtanen har ju fått massor med läsare att överge Aftonbladet, och ännu
  fler att lämna S, och ta steget över till SD...så låt knallkorkarna på AB jobba
  vidare med sina patetiska krönikor.

  SvaraRadera
 4. "- Ett och ett halvt år senare hade Fredrik Virtanen spekulerat bort 1,2 miljoner kronor. – Jag mådde så ..."

  Ja, där har vi ett utdrag ur en artikel i Aftonbladet där Freddes skönlitterära verk om sina misslyckade börsspekulationer anmäls. Jag frågar mig varför Fredde drabbats av en sådan guldsot? Ville han få råd med ett bättre rödvin?

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att elpriset, bensinpriset och att åka med kollektivtrafiken i Göteborg har blivit alldeles för dyrt men detta ska jag enligt Virtanens virriga resonemang inte klaga över förrän jag måste köpa billigare viner...

  Stig

  SvaraRadera
 6. Han är överbetald utan att tillföra mänskligheten något. Allt för många är det!

  SvaraRadera
 7. Mia-Jonas från Henvetet12 februari 2016 13:05

  Fyfan vad ful hen är. Detta blekfeta södermalmsfyllo.

  SvaraRadera