lördag 5 december 2015

Dagens bild: MigrationspanelenDet finns många roliga aspekter av denna bild. Till att börja med måste det vara en fullständigt surrealistisk upplevelse att ta del av en "ledarskribentsutbildning" på Aftonbladet. Får man lära sig att stapla "människosyn" och "kalla vindar" på varandra? Att Anders Lindberg, av alla människor, också tittar fram, ger bilden ytterligare en absurd dimension.

De tre kvinnorna utgör tydligen en panel för diskussion kring migration, vilket lär borga för att all verklig diskussion uteblir och att inte mycket vettigt blir sagt. Vi känner igen Veronica Palm, som trots ett oändligt politiskt korrekt poserande aldrig lyckades ta sig fram till de där eftertraktade ministerposterna. Hon försöker fortfarande, men om inte ens ett foto iförd hijab räcker, är det frågan om det någonsin kommer att lyckas. Det måste vara ett ordentligt slag mot självförtroendet om ens kvaliteter inte ens når upp till Socialdemokraternas krav.

Kvinnan i mitten är det 23-åriga språkröret för Grön Ungdom, Magda Rasmusson. Hennes profil på Miljöpartiets hemsida är också festlig läsning:


Magda Rasmussons rader under rubriken "Om politik" ger en närmast parodisk bild av en miljöpartist:

"Jag är en envis feminist som tror på en öppnare värld där vi tar ansvar för klimatet. För 22 år sedan föddes jag i Stockholm och är idag språkrör för världens bästa ungdomsförbund - Grön Ungdom. Så länge jag kan minnas har jag velat göra världen bättre för de som lever i Sverige idag men också för människor i andra länder och för kommande generationer.
Jag har ett stort internationellt engagemang och har rest mycket i Afrika och Sydamerika, där många av de som kommer drabbas av klimatförändringarna bor. Det var också klimatfrågan som gjorde att jag gick med i Miljöpartiet. Jag stannade dock kvar för synen på människan. Jag vill sitta i kommunfullmäktige för att krossa patriarkatet, se till att skolan ger alla möjligheter istället för att att ge unga ångest och ställa om Stockholm så att cykel och kollektivtrafik blir smidigare än att ta bilen."
Kvinna nummer tre är Bodil Sidén, andre vice ordförande för Moderata ungdomsförbundet. Nu skulle någon kunna tro att panelen, genom en representant för Moderaterna, får någon sorts balans, men nu talar vi trots allt om migration och ungdomsförbundet. På hennes blogg får vi inledningsvis veta:

"Jag vill se en höger som bygger på fler jobb, öppenhet  och feminism." 

Vad "öppenhet" betyder hos liberaler känner vi sedan länge till. Bodils roligaste rader under den rubriken torde vara:

"Jag vill stå upp mot rasism, för antirasism. För mig är det en värderingsfråga."

Ja, vad skulle det annars vara? Att hon ens definierar frågan på detta sätt beror troligen på att hon inte riktigt kan med att rent ut skriva "Jag har en fin människosyn". I ett inlägg om migration har hon bland annat skrivit:

"Sverige måste stå för ett politiskt ledarskap som vågar ställa krav på andra genom att vara bäst i klassen."

Hur kan "bäst i klassen" (störst asyl- och anhöriginvandring) överhuvudtaget vara en målsättning? Som moderat vill hon förstås att massinvandringen ska användas för att krossa välfärdsstaten, men hon anser också att själva inflödet är viktigare än hur människor tas emot:

"För mig är det överordnat att bereda människor skydd, asyl. Standarden på mottagandet och välfärdsambitionerna är sekundära. Vår skyldighet är att visa solidaritet med dem som flyr undan krig och död, inte att erbjuda bland världens dyraste välfärd till alla som kommer hit. Dessutom är det bra cyniskt att neka människor skydd i Sverige med motiveringen att vi vill värna våra höga bidrag, rigida arbetsmarknadslagstiftning och låga byggtakt. Välfärdsprotektionism sätts framför människors frihet och drabbar dem som behöver skydd som mest."

Det hade nästan varit underhållande att se den där panelen i aktion.
6 kommentarer:

 1. Usch, de där självgoda flinen hos de där unga kvinnorna. Man kan riktigt se hur strålande duktiga och goda de tycker att de är.

  Och den ena låter som en blåkopia av den andra "feminism bla, bla,bla...rasism bla, bla, bla"...

  Fredrik H

  SvaraRadera
 2. Jag har fortfarande inte kommit underfunn med varför vi har ett ansvar/skyldighet för resten av världen.

  SvaraRadera
 3. "Värna vår låga byggtakt "

  Den tog priset idag. Tack Tobbe förresten.

  SvaraRadera
 4. Dessa tre damer är bara tre exempel bland hundratals på att det är löjligt enkelt att klättra i den politiska karriärsstegen. Helst ska man vara kvinna och allra helst rasifierad och sedan är det bara att plugga in koderna och modeorden som ger uppmärksamhet och framgång: Feminism, öppenhet, generositet, tolerans, antirasism, fin värdegrund & människosyn, solidaritet, miljövän och alternativa energikällor. Att den där öppenheten, generositeten, toleransen, antirasismen och solidariteten med alla som påstår sig komma från "krig och elände" resulterar i importerad hederskultur, kvinnoförtryck, homofobi av grövsta sorten ser de inte som något problem ö.h.t. Huvudsaken är att man får med alla kodorden när man ska beskriva sina politiska dagdrömmar. De vill gärna tuffa till sig så att deras narcissistiska självpresentation inte blir allt för sliskig och då drar man till med "krossa patriarkatet" eller något hatiskt om "vita medelålders män" eller "krossa kapitalismen". Att det är den vita mannen de har att tacka för alla tekniska framsteg så att de kan twittra och facebooka ut sitt banala snömos och som har skapat hela den västerländska civilisastionen med välfärd och trygghet som dessa pk-kvinnor vill skänka bort till kvinnsoskändande kolonisatörer från underutvecklade muslimska länder tänker de aldrig på.

  Stig

  SvaraRadera
 5. "…överordnat att bereda människor skydd… Standarden på mottagandet och välfärdsambitionerna är sekundära. Vår skyldighet är att visa solidaritet med dem som flyr undan krig och död, inte att erbjuda bland världens dyraste välfärd till alla som kommer hit."

  Låter precis som om egentligen vill … hjälpa flyktingar på plats!

  Hur länge ska 7-klöverpolitiker låta sig hejdas av sin allt överordnade agenda att aldrig säga eller göra något som kan verka "SD"?

  SvaraRadera
 6. "Det hade nästan varit underhållande att se den där panelen i aktion." Exakt. Jag skulle kalla det lyteskomik.

  SvaraRadera