onsdag 20 januari 2016

Dagens citat: Omar MustafaIslamisten Omar Mustafa ser utrikesministern i ett annat ljus än de flesta. Många adjektiv har använts om henne de senaste dagarna, men "oersättlig" har inte hört till de vanligare. Vi förstår naturligtvis att Omar Mustafa bryr sig föga om hur utrikesministern sköter sitt arbete eller hur hon använder sina kontakter inom rörelsen, eftersom det viktiga är att hon har kritiserat Israel. Minns Omar Mustafa förresten att hon även har gjort sig ovän med Saudiarabien och då också med palestinierna?

Personligen har jag inga högre tankar om Margot Wallström, men det beror mindre på lägenhetsaffären och desto mer på hennes diplomatiska insatser. Problemet är dock som vanligt att det skulle vara svårt att hitta någon mer kompetent i de socialdemokratiska leden, såvida man inte bortser från åldersfixeringen och utser Jan Eliasson.

Omar Mustafa är förstås inte den ende islamisten som har favoritministrar:


Vad som då avsågs är inte särskilt svårt att förstå för de flesta. Mehmet Kaplan är naturligtvis oändligt mycket mer intresserad av islams expansion än vad han är av bostadspolitik, och övriga islamister ser det som en framgång att de har en representant i Sveriges regering.

2 kommentarer:

 1. När Stefan Löfven utsåg Mehmet Kaplan som bostadsminister visade han med all önskvärd tydlighet vilken intellektuell och politisk nolla han är. Jag har öht aldrig hört Mehmet Kaplan diskutera bostadspolitik och någon talesman i den frågan har han aldrig varit för MP. Utnämningen är ett typexempel på inkvotering av invandrare och Löfven kunde inte komma på någonting bättre. Alice Blaha Kunke (eller vad hon heter) är ett annat nästan lika tragikomiskt exempel och hon blev kulturminister efter att ha varit MP-medlem ett dygn....! Samtidigt förklarar ju Löfven stt han fullständigt struntar i bostadspolitiken när han placerar en titalt inkompetent och ointresserad person på den ministerposten.
  Islamisterna jublar givetvis men vad har de egentligen för praktisk nytta av en islamist på bostadsministerposten när denne är inkompetent?

  Stig

  SvaraRadera
 2. Nu måste jag ta Wallström lite i försvar!

  Att erkänna Palestina var ju galet, men det fanns nog en tanke bakom. Nu kunde Palestina bli medlem i ICC. Men det är långt kvar innan Palestina kan bli en egen stat om någonsin! Bl.a. har de inte byggt någon ekonomi, ingen teknologi, ingen industri, bara lite jordbruk. Palestina är helt och hållet beroende av bidrag från utlandet för att överleva och kan därmed inte bli självständigt.

  Att ställa sig bakom kuppregimen i Kiev är inget jag håller med om även om EU och USA gör det. Annekteringen av Krim var visserligen ett brott mot Internationell lag formellt, men inget som skrämmer mig. Skälen var begripliga. Ryssarna arrenderade en stor och viktig flotthamn där och iom kuppen visste de inte om de skulle få behålla den. Bättre då att förekomma. Krim har dessutom inte tillhört Ukraina i många decennier och Krim gränsar till båda länderna.

  MEN att hon retade Saudiarabien ser jag snarare som en merit! Den direkta orsaken var fördömande av den unge saudiske frihetlige muslimske bloggaren Raif Badawi och det grymma dödliga straff han dömdes till. Han kunde inte dömas för apostasi, istället dömdes han för att ha förolämpat islam (läs prästerskapet). Helt fredligt framförde han sina tankar om att staten och religionen borde skiljas åt, religionen hade alltför stort inflytande i samhällslivet. Dessutom ville han att muslimer skulle vara lika toleranta mot andra religioner och livsåskådningar som de var mot muslimer. Han gjorde även sin blogg till ett diskussionsforum om samhälle och religion för andra saudier för att han trodde på yttrandefriheten. En demokrat ut i fingerspetsarna, trots att han inte haft någon erfarenhet av demokrati eller uppfostrat till demokrat. Vissa tycks ha det i blodet. Likadant med hans svåger, advokat och människorättskämpe som dömts till 15 års fängelse. Wallströms skarpa kritik och att hon drev hans sak i EU, har kanske räddat Raif från ytterligare piskning och hon fick mycket beröm för sitt engagemang utomlands! Vi anser ju att islam bör reformeras och det kan nog bara ske inifrån på plats precis som när kyrkan reformerades och då måste vi försöka bevara alla goda krafter där.

  Därutöver är behandlingen av kvinnor exceptionellt dålig i Saudiarabien.

  Mvh

  SvaraRadera