onsdag 20 januari 2016

Geert Wilders: "Lås in manliga asylsökande"


Med anledning av händelserna i Köln, och andra städer i Europa, presenterar Geert Wilders ett tillfälligt förslag i väntan på att gränserna äntligen kan stängas.
Som svar på ovanstående meddelande har den i Turkiet födde parlamentsledamoten Selçuk Öztürk spelat in en egen video, som liknar Wilders, där han istället föreslår att manliga nederländare som "attackerar flyktingar" ska låsas in. Öztürk tillhörde ursprungligen socialdemokratiska PvdA, men lämnade tillsammans med en annan turkisk ledamot partiet för att istället skapa det nya tvåmanna-partiet "Denk" (tänk). Avhoppet ska ha varit en protest mot PvdA:s integrationspolitik.

I sin video, som jag inte ska besvära er med, kallar han de som protesterar mot asylboenden för "låtsas-nederländare", som sysslar med "ett rasistiskt korståg mot allt som är annorlunda". Han skyller dessa protester på Wilders:

"Överallt där Wilders mobiliserar sina skrämselsoldater för de med sig skräck och terror hos flyktingar. Överallt hotar de lokalpolitiker och underminerar de grunderna för vår demokratiska rättsstat."

Denna retorik påminner om hur svenska medier talar om "SD-svans", Thoralf Alfssons "fotsoldater" och skyller nedbrända asylboenden på Sverigedemokraterna. I Nederländerna har mycket riktigt stora protester ägt rum mot planerade asylboenden, senast i Heesch tidigare i veckan. Händelsen skildrades av RT:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar