onsdag 13 januari 2016

Feministisk man möter klokare kvinna


Med normkritik ska Svante Tidholm
rädda kvinnorna.

Ännu en dag och tydligen fortsätter debatten om hur händelserna i Köln ska ses. Debatt kanske man inte ska kalla det för förresten, då utrymmet i den här fasen helt har övertagits av vänstermänniskorna som vill utplåna den kulturella aspekten genom att istället tala om män, som om det ena utesluter det andra. Mitt vänsterflöde på Twitter består idag enbart av dessa inlägg, men jag tänkte bespara er dessa då den flitige läsaren redan har fått sin beskärda del av dem och mer än nog av mina reflektioner kring vänstermänniskornas syften och frånvaro av logik.

Jag tänkte istället att vi skulle titta på ett litet inslag från SVT:s "Gomorron Sverige", där den fine feministen Svante Tidholm möter Gulan Avci (L). Självklart är den förstnämnde också en ivrig förespråkare av stor invandring och har skrivit för Arbetaren och Feministiskt Initiativ. På Facebook har han givetvis lagt upp "refugees welcome"-skylten. Mötet mellan dem båda är festlig på några olika sätt, men framför allt för att en genompolitiserad svensk man ska övertyga en kurdisk kvinna om att det inte finns några kulturella skillnader avseende kvinnosyn och sexuella övergrepp.

Det blir omgående lite svårt för Tidholm, inte främst för att han inte är särskilt vältalig, utan framför allt därför att han sitter fast i en ideologisk ram som inte tål för mycket logik eller verklighet. Till skillnad från Gulan Avci, tror jag inte att det hjälper att vi i Sverige "är tydliga" om vilka värderingar som gäller här, men hennes utläggning är ett under av klarhet och verklighetsförankring jämfört med vad som komma skall. Som svar på frågan om vilken kultur som Svante Tidholm istället vill lyfta fram, får vi från honom:

"Ja, men asså...det är en svår fråga, men man måste ju konstatera att problemen finns ju överallt. De finns ju i alla länder. Jag kan inte riktigt se varför vi skulle fokusera på andra mäns speciella kultur. Vi kan ju se att det inte är en avgörande riskfaktor för att ägna sig åt sexuellt våld. Vi måste ju se att det här är ett problem som gäller alla män."

Som vanligt bjuds vi alltså på den där speciella inkonsekvensen som debattörer av detta snitt hänger sig åt. Sexuellt våld gäller alltså alla män, medan han aldrig skulle generalisera på det sättet om någon annan grupp. Tanken är som vanligt naturligtvis att även om inte alla män våldtar, så ingår vi alla i en struktur och därför måste alla mäns beteenden bearbetas, eftersom de på något sätt leder våldtäktsmän till att begå sina brott. Om vi nu ska ta till oss Tidholms resonemang om riskfaktorer, kan vi också konstatera att det inte är en särskilt hög riskfaktor att vara man heller.

Ja, sexuellt våld förekommer i alla länder, men inte i samma omfattning eller på samma sätt. Vi måste förstås bemöta även pursvenska mäns våld mot kvinnor, inte minst med hjälp av rättsväsendet, men jag tror inte att man förhindrar en enda våldtäkt genom att samla svenska skolpojkar för att tala om normer och manlighet. Svante Tidholm skulle förstås heller aldrig få för sig att samla alla muslimer för att tala om terrorism. Han säger "speciella kultur" lite sarkastiskt, men precis som Gulan Avci påpekar finns det verkligen en stor kulturell skillnad i kvinnosyn mellan Nordeuropa och vissa andra regioner.

En man vars utmärkta värdegrund har fått honom att
både ifrågasätta könsnormer och stå upp för omfattande
invandring från muslimska länder.


Svante fortsätter på det ingångna spåret:

"Om det är någonting vi ska göra, så tycker jag att vi ska tänka på vi män som nu är här i Sverige  Vad kan vi göra? Vad ska vi lära oss, liksom?" 

Låt oss då titta på en svensk våldtäktsman, för säkerhets skull en av de mest aktiva och brutala; Niklas Lindgren. Vad skulle alla män som inte våldtar kunnat göra och lära sig för att förhindra hans gärningar? Hans handlingar är inte på något sätt accepterade i någon sorts svensk mansnorm, som nu måste bearbetas. Alla vi män som inte våldtar tycker att han skulle få ett betydande straff. Jag tror inte heller att samtal om mansnormen under hans skolgång skulle ha förhindrat vad som sedan skedde. Det enda som skulle ha hjälpt i det fallet är om han hade stoppats av polis tidigare.

Om nu det enda som hjälper är insatser från polis och rättsväsende, varför då lyfta fram den kulturella bakgrunden hos förövarna i till exempel Köln och Stockholm? Därför att mängden av förövare, som dessutom verkar ha organiserat sig på något sätt, gör att vi kan misstänka att deras kulturella bakgrund faktiskt omfattar såväl en större acceptans för sexuella övergrepp, som en annan kvinnosyn. Om dessa vänstermänniskor och "feminister" verkligen hade velat bekämpa sexuella övergrepp, skulle de inte insistera på att blunda för faktorer som gör vissa grupper ordentligt överrepresenterade när det gäller sexuellt våld och ger dem närmast ett monopol på gruppvåldtäkter. Om vi återgår till Niklas Lindgren, så skulle han ha haft mycket svårt att hitta andra svenska män som ville hjälpa till.

Det är bra att Gulan Avci sedan tar upp hederskulturen, för där har vi ett exempel som har debatterats på exakt samma sätt. Det är ingen vågad gissning att Svante Tidholm då skulle ha påpekat att det händer att även svenska män mördar sin fru, helt utan att förstå skillnaden mot när ett brott planeras av en hel släkt under en längre tid. Som Gulan Avci nämner, är den kulturella skillnaden viktig eftersom vi tar emot enormt många människor från de mest kvinnofientliga kulturerna. Hennes lösning är någon sorts värdegrundsutbildning, medan min är att inte ha någon asylinvandring alls från dessa kulturer. Denna tanke brukar vänstermänniskor, med sin sedvanliga oförmåga att analysera och diskutera, möta med att "jaha, så ni tycker att det är bättre att de våldtar i andra länder?".

Det är också trevligt att Gulan Avci nämner Afghanistan som ett av de värre länderna, samt korrekt konstaterar att det är absurt att jämföra med brist på jämställdhet i Sverige, vilket blir särskilt roligt eftersom Gudrun Schyman har gjort just det.

Därefter blir det dags för Svante Tidholms totala genomklappning, då han kommenterar Gulan Avcis tankar på någon form av undervisning i svenska normer med:

"Vadå, ska de lära sig att våldta som svenska män, eller?"

Han följer upp uttalandet med ännu en pärla:

"Vi uppfostras till att bli våldtäktsmän, till exempel"

Självklart vill han därför börja i skolan. Jag skulle hellre vilja se att alla ideologer höll sig helt utanför skolans värld och lämnade barnen ifred, särskilt i denna tid då vissa element fullständigt har spårat ur.
11 kommentarer:

 1. "En man vars utmärkta värdegrund har fått honom att både ifrågasätta könsnormer och stå upp för omfattande invandring från muslimska länder."

  Har de ingen självbevarelsedrift? Alla torde vid det här lagen vara på det klara hur islamister behandlar de som är "annorlunda". Det brukar sluta med ett raskt fall från en hög byggnad, om de har tur. Annars är uppfinningsrikedomen mycket stor vad vidrigheter beträffar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mannen i kjol och rosa skor,säger allt,stackaren hur överraskad han skall bli i framtiden...

   Radera
 2. Oj, vilka stollar. Men jag tror att det enda är att låta dem hållas. Till sist blir det så absurt att t.o.m. de dummaste inser att det ärt absurt. Då inträder vandringen tillbaka.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 3. Invandringsfanatiker som Svante Tidholm påstår alltid att det är så spännande med främmande kulturer och att de inte är rädda för det främnande. Men när det främmande visar sig vara farligt eller väldigt destruktivt då vill de inte alls prata om kulturella skillnader längre utan nu har alla vi män plötsligt blivit våldtäktsmän och kvinnoskändare eller åtminstone anhängare till ett patriakalt kvinnoförnedrande samhällssystem och följaktligen en sorts hallickar. Ja, vi är minsann lika goda kålsupare allihop oavett man porrsurfar eller är medlem i ett muslimskt våldtäktsgäng.
  Att jämföra organiserade kvinnoskändningar inkluderande gruppvåldtäkter, dvs den muslimska hobbyn Taharrush, med individuella våldtäktsmän (ofta lika mentalt störda som Svante Tidholm tycks vara) är som att jämföra enskilda brottslingar med Sicilianska maffian. Enskilda brottslingar har ofta en besvärlig barndom bakom sig och/eller föräldrar som inte har satt gränser och både kännbara straff och psykoterapi är de enda kända botmedlen. Medlemmarna i Sicilianska maffian hade en helt annan bakgrund, där handlar det om kultur och historisk bakgrund. Men sådana värderelativister som Svante Tidholm tycker säkert att en cykeltjuv är en lika god kålsupare som en maffiaboss med sina tungt beväpnade "torpeder"och "vi måste ju se att det här är ett problem som gäller alla män"... Och bästa sättet att stoppa maffians utbredning är att prata om det utbredda snatteriet och skattefuskandet bland s.k. "vanligt folk" (fr.a. män) och undervisa skolbarn (fr.a. pojkar) om rätt värdegrund, att ärlighet varar längst och att man ska göra rätt för sig.

  Stig

  SvaraRadera
 4. Edward Ulfertz13 januari 2016 23:28

  När de frågar Svante Tidholm vad "dessa unga män" säger när han pratar med dem säger han:
  "Det är svårt, det är liksom, vad får man för svar, det här är ett problem överallt liksom ..."
  Jag är inte någon expert på förhörsteknik, men jag tror att han ljuger.
  Han har inte pratat med dem.
  Om han hade försökt hade de bankat skiten ur honom för hans rödlackerade naglar.

  SvaraRadera
 5. Säkert en god beskrivning av ännu en vänsterstolle i nån morronsoffa i svensk media. Var hittar dom alla dessa skämtfigurer som alla tycks leva i sin egna bubbla?
  Ser fö aldrig på sånt BS, vill inte få min dag förstörd..

  SvaraRadera
 6. Rejäla tatueringar i kombination med rött nagellack. Så härligt normkritiskt. Lite som Richard Söderberg, som ju i grunden ser ut som en mc-buse men uppväger det med ett rejält lager mascara. Mer krävs uppenbarligen inte för att få sitta i morgonsoffor eller skriva krönikor.

  SvaraRadera
 7. Det är som den här filuren, som påstår att hälften av alla interner är nordbor - i synnerhet "lintottar" till finnar. Jag skrev ett väldans artigt brev till honom och frågade om källorna igår morse men har ännu inte fått något svar. Som synes i kommentarsfältet så är det fler som har ställt sig samma fråga.

  https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/46910-tafsande-invandrargrabbar/

  SvaraRadera
 8. Tack Tobbe för att du finns och orkar ta upp alla dessa dårar och idiotiska publiceringar i media!
  Den feministiska knäppgöken som talar för oss alla män "att vi uppfostras till att bli våldtäktsmän" är ju helt sinnessjukt. Vilka "vi" talar han om? Inte mig iallafall och sannolikt inte heller 99,99% av övriga etniska svenskar heller. Om Tidholm har blivit uppfostrad att begå våldtäkt så får han stå för det själv


  SvaraRadera
 9. Tror inte många muslimska män som kommer till Sverige vill bli mottagna av denne "man" i kjol och rosa skor. De ler nog i njugg och undra vad pajasen menar.

  SvaraRadera
 10. Tomten har inte gått i ide.

  SvaraRadera