torsdag 14 januari 2016

Ivar Arpi: "Politisk korrekthet håller Sverige i ett strypgrepp"
Nyheten om de sexuella attackerna vid festivalen "We are Sthlm", och framför allt den svenska polisens och DN:s beslut att inte rapportera om händelserna, har spridits över Europa. I regel har förvåningen varit större och fördömandena kraftigare utanför Sverige. Till exempel har norska Journalisten skrivit en läsvärd artikel om händelserna och mediernas hantering av dessa. De utländska artiklarna blir också intressantare genom att de tillåter läsarkommentarer, ytterligare ett område där svenska medier sticker ut.

Nederländska Trouw skrev igår, med avstamp i händelserna i Stockholm, om svensk migrationsdebatt under rubriken "Migrationen håller Sverige i ett strypgrepp". Ingressen lyder:

" 'I den svenska staden Malmö drog på nyårsafton 'några hundra unga män, antagligen afghaner, runt i staden och omringade berusade flickor', enligt polischef Håkan Johansson i tidningen Sydsvenskan. Ett nytt fenomen, rapporterade polisen där. Precis som kollegor i tyska Köln konstaterade. Det var för mycket liv och rörelse för att anhålla någon och varje gång som polisen närmade sig upplöstes grupperna, enligt Johansson. Några formella åtal har (ännu) inte väckts."

Till skillnad från svenska medier, som på olika sätt vill ifrågasätta uppgifterna om förövarnas kulturella tillhörighet, skriver Trouw i brödtexten helt enkelt om "afghansk bakgrund". I artikeln intervjuas SvD:s Ivar Arpi, som bjuder på relativt frispråkiga kommentarer:

"Hos oss har den politiska korrektheten sedan tio år haft ett strypgrepp runt varje ämne som berör invandring, integration och flyktingar."

Arpi berättar vidare att svenska politiker och journalister sedan SD:s framväxt alltid ställer frågan huruvida någonting gynnar partiet:

"Om svaret är 'ja', då tiger man. I det här yrket ska man sparka uppåt, inte nedåt. Om unga flyktingar är kriminella, uppstår en moralisk konflikt. Att inte skriva om det är inte på förhand planerat, utan sitter i de journalistiska generna."

Trouw förklarar att i Sverige skickar medier, politiker och polis bollen mellan sig. Arpi menar att politiker är indirekt skyldiga till att missförhållanden mörkas:

"De har varit fega, såväl på vänster- som högerkanten. Tillsammans har vi skapat ett klimat där inte mycket kan sägas."

Ivar Arpi


Arpi berättar vidare att många svenskar känner sig förrådda och lurade och påpekar att Sverige tar emot fler asylsökande per capita än Tyskland. Han är också kritisk mot svenska feministers agerande:

"De är inte rasande efter Köln, utan säger att svenska män också utför sexuellt våld. I nyvänsterns maktpyramid måste vita kvinnors intressen vika för flyktingars."

Många av de nederländska läsarkommentarerna är intressanta:

"Det är för mig fullständigt oklart varför unga människor från Afghanistan har fått asyl i Sverige. Enligt en nederländsk general och många personer i politiken har en hel del uppnåtts i Afghanistan. Tack vare USA, Nederländerna och andra NATO-länder är landet tillräckligt säkert för att skicka hem männen. Men det går väl inte, för det tycker andra människor är ledsamt."

"Tiga, tysta ned sanningen, förvrida, ljuga och bedra. Politiskt korrekt. Men man förråder sin egen befolkning, eftersom de faktiskt ser sanningen efter årtionden av multikulti-problematik. Fortsätt så, så kommer det en tidpunkt när folket inte accepterar det längre."

"Politisk korrekthet driven till det extrema. Sverige och Tyskland leder, men Nederländerna kommer inte långt efter. Politiker och medier är de skyldiga. Och folket? De ska bara svälja allting som spys ut från det politiskt korrekta hörnet."

"Politisk korrekthet innebär slutet på det fria samhället. Det visar erfarenheterna i Sverige och Tyskland."

"Sverige är redan förlorat. En svensk minister som står och lipar när hon ska meddela att landet inte kan ta emot ännu fler migranter. Hur patetiskt är inte det? Sverige har sått och kommer att få skörda. Det kommer inte att bli vackert det som där kommer att ske."

Är det någon som fortfarande tror att vi är ett föregångsland?

4 kommentarer:

 1. Inte nog med att ministen stod och lipade,hon vill också sänka momsen på cykel och skoreparationer.
  Vad har vi svenskar gjort för ont för att drabbas av sådana jubelidioter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessutom vill hon stänga kärnkraftverk och starta upp fossileldade kraftverk istället. Om MP ändå brydde sig om miljön skulle de ju kunna åtnjuta någon liten respekt....

   Radera
 2. DN:s chefredaktör Peter Wolodarski har alltså bestämt att dölja att de rasistiska araberna och afrikanerna sextrakasserar svenska kvinnor (eller "svennehoror" enligt deras egen vokabulär) vilket leder till att de ostört kan fortsätta sextrakassera och våldta. Mörkandet är också en signal till de ryggradslösa pk-politikerna att inte uppmärksamma och åtgärda problemet med invandrade rasistiska kvinnoskändare och våldtäktsmän för annars hängs de ut som "rasister" och karaktärsmördas av politrukerna inom hela pk-redaktionerna. Peter Wolodarski är i praktiken en sorts hallick och sexbrottsling
  som på ett fördolt och lömskt sätt stödjer och underblåser sexbrott mot vita kvinnor. DN har heller inte uppmärksammat den råa rasism bland invandrarna på "We are Sthlm" som genom misshandel, hot och stölder skrämt bort svenska killar från arrangemanget. Wolodarski och hans kolleger Mattson, Helin plus 80-90 % av hela journalistkåren skyddar således också rasister pga av deras rika pigmentering. Vad leder det till på lång sikt? Jo, att även vita tycker att de kan kosta på sig att vara rasister eller snarare finner det nödvändigt att bli rasister som en oundviklig motpol till invandrarnas rasism mot vita. Det är som bäddat för inbördeskrig i mindre skala (inledningsvis iaf) och det är pk-medias furstar och deras pennfäktare som har berett vägen för det.

  Stig

  SvaraRadera