måndag 25 januari 2016

Oavsiktlig tydlighet i SVT Rapport
Den flitige läsaren vet att jag ibland uppmärksammar när rubriker i tidningar eller ett antal inslag i en nyhetssändning visar på samband som avsändaren inte avsett. Idag har turen kommit till SVT Rapport, som placerar ett inslag från ett flyktingläger i Libanon före ett om en uttråkad asylsökande i Sverige, som i sin tur följs av ett inslag om hur socialtjänsterna pressas av den ständigt ökande strömmen av yngre afghanska män.

Det roliga, eller intressanta om man så vill, är hur tydligt poängen med hjälp i närområdet framgår. Vi har alltså en man som har lämnat familjen i närområdet, och nu sitter och beklagar sig över att kunna sitta i ett varmt bibliotek eller spatsera på affärsgatan, samtidigt som tusentals flyktingar i läger behöver basala saker som varma kläder. De afghanska unga männen kräver så mycket resurser att vårt välfärds- och skolsystem krackelerar, samtidigt som samma resurser skulle kunna hjälpa, säg, hundra gånger fler människor. De afghanska männen behöver dessutom inte vistas i något flyktingläger, då de söker sig till Sverige för bättre framtidsmöjligheter och ofta har bott i Iran.
Jag vill slutligen understryka att mina främsta invändningar mot asylinvandringen handlar om hur Sverige påverkas, och inte konflikten med hjälp i närområdet. Det är dock viktigt att framhålla denna motsättning för alla de som kallar sig "humanister" enbart för att de förespråkar massinvandring. Att de inte har någon aning om vad de talar om eller har tänkt igenom sin hållning, framgår bland annat när de då invänder att "man kan göra både och".
3 kommentarer:

 1. Tack Tobbe. Klart att resurserna till hjälp i närområdet tryter när ett miljardregn faller över asylindustrin här hemma. PK-maffian har ett tungt ansvar, jag förstår inte hur de kan se sig själva i spegeln på morgonen.

  SvaraRadera
 2. Tobbe,
  jag noterar att du ofta använder Vimeo före YouTube. Beror det på att YouTube numrera ägs av Google och i förlängningen är politiskt korrekt?
  Gunnar B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, tyvärr kan jag inte hänvisa till någon sådan principfasthet. Jag lägger upp svenska klipp på Vimeo, för att inte exempelvis SVT ska gnälla om upphovsrätt hos Youtube och få mitt konto spärrat, där jag har alla mina översättningar och prenumeranter.

   Radera