måndag 25 januari 2016

Drev, undfallenhet och hyckleri
I fredags kunde Arbetarbladet presentera sitt stora avslöjande, en gärning de uppenbarligen var mycket nöjda med och som de har spunnit vidare på sedan dess. "Scoopet" består i att tidningen har tittat på en moderat företrädares Facebook-sida och där funnit att han har delat artiklar från Fria Tider och Samtiden. Skälet till detta engagemang för tämligen harmlösa aktiviteter i sociala medier kommer förstås ur en bitterhet över att Socialdemokraterna har förlorat makten i Gävle för första gången på 96 år.

Tidningen skriver om saken även idag och nu är syftet att få den aktuelle politikern Jan Rust att avsättas. Personligen tycker jag att Moderaterna i Gävle agerar på ett patetiskt och onödigt undfallande sätt, så även Jan Rust själv, som bland annat skyller på att han inte är så duktig på att använda sociala medier, istället för att helt enkelt stå upp för att han fann artiklarna intressanta.

Måns Montell, Moderaternas gruppledare i kommunfullmäktige, låtsas se mycket allvarligt på det inträffade och säger rentav:

"När det gäller nyhetsartiklar så delar jag från exempelvis Arbetarbladet eller motsvarande nyhetssajter, där jag känner att det finns en oberoende journalistik, där det finns trovärdighet. Jag kan också dela artiklar från till exempel moderat.se där det är tydligt att avsändaren är opinionsbildare."


Måns Montell (M)

Om Måns Montell verkligen tror att Arbetarbladet är en "oberoende nyhetssajt" behöver uppenbarligen alla moderater i kommunen den där utbildningen i inte bara sociala medier, utan i medier överhuvudtaget. Tror han att Arbetarbladet skriver om Jan Rust dag efter dag för att de i sin oberoende opartiskhet uppfattar det som en viktig nyhetshändelse? Självklart har publikationer som Samtiden och Fria Tider en agenda, men det är nyttigt för människor att ta del av olika infallsvinklar och åsikter. Alltså, Jan Rust och Måns Montell, läs gärna på Moderat.se och Arbetarbladet, men glöm inte att också ta del av vad den invandringskritiska opinionen tycker.

Igår tyckte vänsterpartisten Gin Akgul Hajo  att det var dags att plocka poäng på det patetiska drevet, under den något överdrivna rubriken "Orkar Moderaterna styra Gävle?". Hon menar att "situationen är skrämmande" och inga ord är för stora:

"På fredagen uppdagade Arbetarbladet att den nya socialnämndsordföranden, Jan Rust (M) delat rasistiska inlägg på sociala medier så sent som för bara några månader sedan. Som försvar anger han att han saknar kunskap om tekniken och att han inte förstod vad han delade. Önsketänkandet om att gävleborna måste vara naiva lyser med kallt blått sken, med brun inramning." 

Precis som Arbetarbladet, tycker hon att det är fyndigt att hävda att Jan Rust antingen är rasist eller dum i huvudet, även om en mer akademisk omskrivning används för den senare egenskapen:

"Vad är då svaret från den nya högsta ledningen för Gävle kommun, när hon ställs inför faktumet att några av hennes mäktigaste politikerkollegor i kommunen uppenbart har och sprider eller saknar kognitiv förmåga att förstå rasistiska åsikter?"


Gin Akgul Hajo (V)


Nu kommer vi till det roligaste i denna egentligen meningslösa historia. Likt personer som Kurdo Baksi och Özz Nûjen, motsätter Gin Akgul Hajo sig all form av svensk nationalism, som alltid stämplas som rasism, men är förstås samtidigt en brinnande kurdisk nationalist. 1999 deltog hon i en demonstration i Stockholm mot att PKK-ledaren Abdullah Öcalan hade gripits i Turkiet. Demonstranterna tog sig in i Folkets Hus och när ett rykte började florera om att polis var på väg till platsen tog gruppen helt enkelt de personer som befann sig i byggnaden som gisslan och barrikaderade utgångarna med kontorsmöbler. Några av ockupanterna bar mask, en del av dem hotade att sätta eld på sig själva, och den tagna gisslan uppfattade situationen som mycket obehaglig.

Gin Akgul Hajo själv höll bland annat vakt, skrek "Länge leve Öcalan", och vägrade låta en person ur gisslan meddela sin läkare att han inte kunde komma på avtalad tid. Hon befanns skyldig till olaga frihetsberövande och dömdes till ett års fängelse, ett straff som i hovrätten sedan ändrades till samhällstjänst. Är Gin Akgul Hajo verkligen rätt person att kritisera någon för delningar på Facebook, eller kräva någons avgång?

På hennes egen Facebook-sida dominerar den kurdiska kampen och hatet mot Turkiet. Innan hon fick sin tjänst som kommunalråd arbetade hon som tolk och SFI-lärare. Sverige är ett synnerligen sjukt land.
9 kommentarer:

 1. Man kan bara be Montell och Hajo dra dit pepparn växer,Montell för att han ifrågasätter människors fria tanke och läsande,Hajo för att hon som vänsterpartist hellre ser till andras intressen än det svenska!

  SvaraRadera
 2. Tack, Tobbe, för ytterligare en klarsynt blogg!

  Jag vill spinna vidare på din sista mening, "Sverige är ett synnerligen sjukt land". Att det är det, är uppenbart - men frågan är: Varför?

  Att Tyskland invandringspolitik är korkad, är lätt att förstå. Bankmaffians två världskrig lyckades knäcka tyskarna och det landet står fortfarande under dolt förmyndarskap av USA.

  Men Sverige och svenskarna? Vi har ju haft fred i 200 år. Här måste man gräva djupare och se den sataniska elitens agerande bakom det som sker i världen idag men även blicka långt tillbaka.

  Rötterna kommer från det dimhöljda förflutna i Mellanösterna: Sumer, Babylonien, Egypten. Att det är så kan vi se i Frimurarnas symboler och riter. men jag har inte kunskap nog att ge mig in på det.

  Vad som dock är uppenbart, även för den intresserade lekmannen, är det spel, som pågått bakom kulisserna, i Västerlandet sedan 1700-talet. Den franska revolutionen, planerad och genomförd av Frimurarna-Illuminati, bytte ut feodaltidens överklass och dess privilegier mot kapitalets frihet. Vi försågs med parlament och partier, som inte ens i början hade någon större makt, annat än att söka inbilla menigheten att den hade inflytande.

  Det katastrofala 1800-talet för Sveriges del, med drastiskt sänkt levnadsstandard för hela befolkningen, drev en stor del av befolkningen att
  emigrera till det land, som Frimurarna stulit från de slaktade amerikanska indianerna. C:a 1/4-del av Sveriges befolkning, totalt!

  Under 1800-talet industrialiserades Sverige och fick en växande arbetsklass, med känd utsugning. Det missnöje detta väckte blev grogrunden för den
  Rothschildavlönade Marx' lära. Här prövade Bankmaffian en annan modell än i Ryssland: Genom parlamentarismen hamnade marxismen vid köttgrytorna, där den hållit sig kvar sedan dess. Genom omfattande välfärdsprojekt har befolkningen vaggats in i halvslummer, överlämnande alla makt i händerna på härskarna. Dessa har därför i lugn och ro kunnat indoktrinera svenskarna, i dagis-skola-media, utan någon egentlig opposition.

  Trots omfattande missnöje hos befolkningen, med den förda invandringspolitiken, sedan mer än tre decennier, slumrar vi passiviserade svenskar vidare, med tummen i munnen - eller i en annan kroppsöppning.

  Svenskarna ter sig idag som ett väldigt udda folk. Likt hjärntvättade lämlar vandrar vi osvikligt mot undergången, med endast ett fåtal personer opponerande sig mot detta. Svenskar slaktas, misshandlas och våldtas på löpande band - men lunken mot avgrunden fortsätter. Likt kreatur på väg till slakt, verkar vi ha resignerat - mera oroade av hemska nyheter i Långtbortistan än av att vi själva
  eller våra närmaste utsätts för fysiskt misshandel och förintelse.

  Svenskarna tycks ha en närmast panisk skräck för att avslöjas som värnande sitt eget folk framför andras: Så länge vi får en klapp på huvudet, av Bank- och
  Mediemaffian, för att vi är så gulligt osjälviska, verkar vi inte ha något emot att vi själva eller våra närmaste mördas, lemlästas och våldtas.

  På bloggar och i nättidningar - även i din blogg ovan - kritiseras invandrare, för sina ställningstaganden för sitt egna folk framför svenskarnas. Jag ser det inte så. Att de gör så anser jag vara varje människas plikt: Det är den egna familjen, den egna gruppen och det egna folket, som man skall värna - även om det måste ske på bekostnad av andra! Dessa invandrares ställningstaganden för sig själva och de sina, ser jag inte som något moraliskt förkastligt. Men när
  deras agerande riktar sig mot mig, mina närmaste eller mitt folk, så gör detta att de därmed blir mina fiender.

  Så faktiskt: Låt oss lära oss av deras föredöme. Låt oss få ändan ur vagnen, stå upp för våra närmaste och vårt folk och köra ut dem, som vill trycka ned oss och stjäla vårt land.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se på fan! En historiebeskrivning som är helt sanningsenlig. Dock kunde frimurare bytas ut mot ett annat ord som dagligdags används för snåla människor. Att yppa det högt vore som att svära i synagogan.
   En välgjord dokumentär i ämnet är The greatest story never told. Därefter får man göra egna efterforskningar.

   Radera
  2. Vill här skjuta in en påminnelse om att undvika hets mot folkgrupp.

   Radera
  3. Tack. Som synes så har jag lindat in budskapet så gott det går utan att det blir hieroglyfer.
   Hets mot folkgrupp skapades faktiskt för att skydda en viss etnisk folkgrupp i Sverige. Skriftställare Einar Åberg var mannen som skulle tystas då, idag är det män som vi.
   Tack för en bra blogg.

   Radera
  4. Det finns idag vissa grupper, som vill blåsa liv i antijudiska stämningar. För det första är nästan alla, som kallar sig 'judar', i västvärlden inte närmare genetiskt kopplade till sepharderna, alltså de grupper som härstammar från Mellanöstern. De ashkenaziska 'judarna' härstammar genetiskt från Östeuropa, från det forna storriket Khazaria. Sepharderna är mera släkt med araberna, alltså semiter, än med turkfolket khazarerna. Det är den genetiska sidan av saken. (För den intresserade, kan jag rekommendera boken "The thirteenth tribe", av ashkenazen Arthur Koestler.)

   Den utomordentligt lilla klick bland ashkenazerna, som utgör majoriteten i bankmaffian, anser jag förtrycker och lurar sin 'trosbröder' lika mycket som de förtrycker oss. Därför anser jag att de, som fiskar i grumliga vatten och försöker få igång konflikter mellan folkgrupper, totalt har missat, vad som faktiskt är på gång.

   Eftersom jag är intresserad av mellankrigsperioden, har jag skaffat en bok, som heter "Weimartyskland", av en Weitz, som blev en besvikelse. Den glorifierar den perioden i Tyskland - en period, då det tyska folket svalt och många kvinnor tvingades prostituera sig, p.g.a. de fruktansvärda krigsskadestånd, som vinnarstaterna lade på landet efter VK1. Republikens politiska ledares fullständiga misslyckande med allt, t.o.m. hålla ordning på de politiska gangsters - både från höger och vänster - som härjade i landet, ledde slutligen till nazisternas maktövertagande.

   Om hur livet för den vanlige tysken tedde sig under nazitiden, fram till VK2 har jag inte heller funnit någonting, annat än boken "Ett annat Tyskland", från Nordengruppen. För mig ter den sig mera som en hyllningsskrift till nazismen, än som en dokumentation av hur folket egentligen hade det.

   Därför skaffade jag faktiskt även DVD-samlingen "The greatest story never told". Jag inser nu att jag hade alldeles för stora förväntningar: Endast första skivan avhandlade perioden 1932-1939. De övriga 5 handlade om kriget - Suck! Också denna samling hade enbart gott att säga om nazismen, av vanligt folks liv och upplevelser finns inte mycket.

   Skivorna om kriget avslöjar flera av de allierades lögnaktiga beskrivning av krigets upprinnelse och itveckling i Europa, men egentligen inte mycket, som man inte själv kan 'läsa mellan raderna' i de allierades skrifter och filmer.

   Vinnaren skriver historien, så är det. För den som, liksom jag, söker få en riktig bild av livet i Tyskland under mellankrigstiden, verkar det vara stört omöjligt att hitta ens någorlunda objektiva skildringar. Det enda man finner är politiska partsinlagor och jag är hjärtligt trött på dessa ideologiska slagordsskrifter, oberoende varifrån de kommer.

   Radera
 3. Måns Montell "där jag känner att det finns en oberoende journalistik". Tror detta är ett av Sveriges många problem,
  vi har alldeles för många beslutsfattare som känner.

  SvaraRadera
 4. "På fredagen uppdagade Arbetarbladet att den nya socialnämndsordföranden, Jan Rust (M) delat rasistiska inlägg på sociala medier"

  Jag håller verkligen med Gin Akgul Hajo att det är förfärligt när en moderat kommunpolitiker har en rasbiologisk människosyn och förespråkar diskriminering pga ras och att varenda invandrare ska kastas ut från Sverige eller sättas i koncentrationsläger för att sedan avrättas när han/hon slitits ut a  slavarbetet. Jag vet visserligen inte exakt vad som står i de där "rasistiska" artiklarna han har länkat till men jag vet vad rasism är och därför finner jag det helt osannolikt att det är Fria Tider och Samtiden han har länkat till.
  Troligtvis saknar även Gin Akgul Hajo kunskap om tekniken när hon synat Jan Rusts länkar och kommit in på nynazistiska sajter eller så är hon en av vänsterns alla mytomaner med sitt burkeska ordval och 0 % förmåga att se nyanser.
  När man frivilligt har utsatt sig för kulturmarxistisk indoktrinering med dogmer av typen "kritik av massinvandring = rasism", islamkritik = rasism" trots att islam inte är någon ras, "identitetskontroll = kränkning av den personliga integriteten = rasism" och "statistik över vissa invandrargruppers kriminalitet = rasism" då har man blivit som en religiös fanatiker av samma kaliber som Guds barn och al Quaida.
   
  Stig

  SvaraRadera
 5. Ja, Sverige är sannerligen ett sjukt land när asociala och halvkriminella politiska fanatiker som Gin Akgul Hajo kan bli kommunalråd. Hela Vänsterpartiet är ett skurkparti som tillåter en sån att vara medlem i partiet, efter gisslandramat skulle hon ha åkt ut ur partiet. Här ligger verkligen "järnrörsskandalen" i lä. Tänk om SD hade haft en kidnappare som kommunalråd...? Vilket herrans liv det hade blivit både från politiker och journalister.

  Stig

  SvaraRadera