tisdag 9 februari 2016

Bland rasistsexister och rasistiska patriarker


Malin Björk med sin manlige partiledare,
vars patriarkala blick vittnar om att han ser
henne som en av "sina kvinnor".


Det finns en sida, en nättidning om man så vill, som kallas för Feministiskt perspektiv. Den 16 personer starka redaktionen består uteslutande av kvinnor, men själva perspektivet visar sig helt enkelt vara identitetsvänsterns. Bland dess medlemmar märks bland andra Researchgruppens My Vingren och vänsterextremisten Edda Manga, som kallas för "redaktör feminism".

Idag publiceras där ett inlägg av den vänsterpartistiska Europaparlamentarikern, asylfanatikern och, förstås, "feministen" Malin Björk. Hon fick bland annat lite uppmärksamhet 2014, då hon på ett flygplan reste sig upp för att försöka stoppa avfärden då en av passagerarna skulle utvisas från Sverige. Redan ingressen visar att hon är väl införstådd med dagens krav på "intersektionalitet" i dessa kretsar:

"Våldet mot flyktingar och alla människor som inte är vita ökar i Europa. Och detta innebär att kvinnor på flykt är dubbelt hotade, som kvinnor i ett patriarkalt samhälle, och som icke-vita i ett samhälle där rasismen får härja."

I själva verket kommer de flesta av dessa kvinnor från trakter som är bra mycket mer patriarkala än Sverige, men inom identitetsvänstern är det viktigt att hatet riktas mot vita män och då bör man förstås framställa saken som att dessa kvinnor kommer till det fruktansvärda patriarkatet Sverige, där de dessutom utsätts för våld av dessa vita män. Faktum är att Malin Björks argumentation inte går ihop, eftersom hon samtidigt vill ha så många migranter som möjligt in i Europa:

"Vi ville granska EU:s flyktingpolitik utifrån vad den gör mot kvinnor och hur den behöver ändras för att skydda kvinnor. Det är tydligt att legala vägar in i Europa är det främsta sättet att öka säkerheten för kvinnor på flyktvägen, samt att värna rätten till asyl och att stå upp för de internationella åtaganden EU och dess medlemsländer har."

För kvinnornas skull är det alltså extra viktigt att de kommer till Europa, där de å andra sidan är dubbelt hotade genom de europeiska patriarkaten och allt det våld mot dem som vita män utför. Men visst, skulle identitetsvänstern få styra löser sig nog allt det där, precis som hur mycket välfärd som helst går att kombinera med hur stor asylinvandring som helst i Vänsterpartiets värld.

Rätt i dagens debatt ligger också beskrivningen om hur män som tidigare aldrig intresserat sig för feminism, nu var engagerade efter händelserna i Köln:

"Nästa kväll skulle vi debattera 'Stoppa sexuella trakasserier och våld mot kvinnor på offentliga platser'. Nu var extremhögerns folk på plats och i de andra högerbänkarna satt en drös av män som vi som brukar debattera jämställdhet och feminism aldrig sett röken av tidigare. Det var nämligen de som hade föreslagit en debatt som fokuserade på Köln-attackerna."

Jag misstänker att beskrivningen är något vinklad för att passa in i mallen, men jag sitter inte själv i Europaparlamentet och kan därför inte uttala mig om huruvida den är felaktig. Vad jag däremot vänder mig mot, är hur Malin Björk uttrycker sig om politiska motståndare:

"Jag har lovat mig själv att de inte ska få ta en millimeter av vårt kamputrymme med sitt hat, kvinnoförakt, och rasism."

Oliktänkande tar alltså genom sin blotta närvaro och rätt att tala "kamputrymme" från de rättrogna? Formuleringarna vittnar om just den typ av bristande demokratiskt sinnelag som vi känner igen från många andra människor från det politiska lägret. Att vissa motståndares åsikter på förhand klassas som "hat" och "rasism" är vi tyvärr alltför vana vid, medan "kvinnoförakt" nu helt enkelt läggs till för att helt utesluta dem från en debatt om sexuella övergrepp. Denna intersektionella kombination tas sedan till en ny nivå:

"Och denna kväll, för att försäkra oss om att debatten inte skulle kapas av extremhögerns nationalistiska sexister eller högerns rasistiska patriarker, lanserade vi i vänstergruppen en Twitterkampanj under hashtagen #NoSexismNoRacism. Den trendade! Såklart."

Hashtaggar på Twitter är alltid enormt viktiga för vänstermänniskor, eftersom forumets format är skapat för korta slagord, svordomar och hån, och därför är som skräddarsytt för dessa individer. Det är som sagt dock språkbruket och de svepande hatiska beskrivningarna jag vill uppmärksamma. Varför skulle högerns ledamöter, och här riktar hon in sig på EPP-gruppen där de svenska Moderaterna och Kristdemokraterna ingår, bestå av "patriarker" som dessutom är rasistiska? Med "extremhögern" avses förstås våra vänner i Nationernas och Friheternas Europa (ENF), samt troligen SD:s grupp EFDD, men på vilket sätt är de nödvändigtvis "sexister"? Just på Twitter har Malin Björk naturligtvis också uppmärksammat debatten, vilket sker med samma språkbruk och trötta fraser:
Malin Björk vill här på ett fult sätt påstå att dessa kristdemokraters vilja att stoppa sexuella trakasserier av kvinnor inte är äkta, eftersom deras abortmotstånd i hennes värld handlar om att begränsa kvinnors makt över sina kroppar. Nu är jag själv inte särskilt engagerad i abortfrågan, varken för eller emot, men abortmotståndares hållning handlar inte om att de är patriarker som vill begränsa kvinnors rättigheter, och framför allt har abortfrågan ingenting med sexuella trakasserier att göra.

Slutligen måste jag förstås påpeka att Europaparlamentets största "högerextrema" parti, till skillnad från Vänsterpartiet, leds av en kvinna, som också är sin partigrupps ledare. En matriark helt enkelt.8 kommentarer:

 1. Hallå Tobbe! Läser din blogg alltmer då jag anser att du uttrycker dig mycket väl i texterna. Ofta ger dina alster en skön känsla i knoppen. Som alternativ menar jag, då normala tankar bespottas i mainstream media. Då kan det sitta fint med lite "hat"!;)Tack ! MVH Freddan

  SvaraRadera
 2. Ett av de största felen med debattklimatet i Sveriga är att dessa pubertala attityder och argument som framförs av Fi och MP och diverse omogna tankesmedjor är att de inte får något motstånd från etablerade och "rumsrena" partier och medier. Jag dömer inte människor efter utseendet men deras utstrålning ger ofta en tydlig fingervisning om vad som rör sig inne i huvudet på dem ("ögonen är själens spegel"). Arnstads fanatiska och nästan sjuka blick stämmer bra in på hans uttalanden och bisarra twitterflöde, SVT:s VD Hanna Stjärnes antikvinnliga och sjaskiga yttre rimmar väl med hennes tarvliga vänstervridna agenda som förstör SVT för att bara ta ett par exempel bland många. Malin Björk är en av alla dessa förvuxna fjortisar som trots att hon är 44 år fortfarande har en utstrålning som en banal och trotsig pubertetsjänta och resonerar och uppför sig som en sådan. För sådana är det skojigt och ballt att "sparka uppåt" precis som tonåringar trilskas med sina föräldrar och lärare som försöker sätta gränser. Skillnaden är bara den att extrema antirasister och feminister inte möter något motstånd och inte har gjort det de senaste 30 åren. Moderaterna har inte varit ett värdekonservativt parti sedan Gösta Bohmans dagar och kanske Ulf Adelsohns i mitten på 80-talet.
  När ingen verklig "förälder" finns resulterar dessa förvuxna pubertetsslynglars idéer till att det får en viss genomslagskraft i samhället som de inte tar något ansvar för själva för det ska den där osynliga "föräldern" göra. Gruppvåldtäkter, taharrush, överfallsrån, skottlossningar och en växande radikal islamistisk rörelse i Sverige utmynnar i ett anarkistiskt klansamhälle där alla måste beväpna sig och där de fysiskt starkare (dvs fr. a. män) och tyngst beväpnade vinner och om det landar i ett inbördeskrig kommer dessa vänstervridna fjortisar att möta ett VERKLIGT MOTSTÅND och tillhöra de första dödsoffren i det krig de själva har skapat.

  Stig

  SvaraRadera
 3. "Nu var extremhögerns folk på plats och i de andra högerbänkarna satt en drös av män som vi som brukar debattera jämställdhet och feminism aldrig sett röken av tidigare.... Jag har lovat mig själv att de inte ska få ta en millimeter av vårt kamputrymme med sitt hat, kvinnoförakt, och rasism."

  Män som inte engagerar sig i att fler vänstervridna batikhäxor ska inkvoteras på höga politiska poster och att fler överklasskärringar ska inkvoteras i bolagsstyrelser men som är emot importerat grovt kvinnohat i form av muslimer, gruppvåldtäkter och taharrush är alltså i tokfeminister som Malin Björks ögon hatiska och kvinnoföraktande. Och att fördöma den muslimska organiserade kvinnoskändande sporten taharrush är rasistiskt trots att islam inte är någon ras utan en kvinnohatande kultur och fascistisk ideologi vars anhängare till mkt stor del är militanta  antisemiter, homofober och notoriska demokratiföraktare.
  Varför har vänstervridna och feminister så kollosalt svårt för att tänka logiskt?

  Stig

  SvaraRadera
 4. "Europaparlamentets största "högerextrema" parti, till skillnad från Vänsterpartiet, leds av en kvinna, som också är sin partigrupps ledare. En matriark helt enkelt."

  Bra slutkläm där, Tobbe och det stycket tycker jag att du ska skicka till Malin Björks twitter.
  I ENF finns ytterligare en kvinna: Janice Atkinson från Storbritannien.

  Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag redan gjort. Hoppades faktiskt på någon form av svar, men ett sådant kom förstås aldrig.

   Radera
  2. Bra. Då har du i alla fall inte blivit spärrad på hennes twitter ännu som hos en del andra vänstertwittare du skrivit om och deras skräck för att få motargument.

   Radera
 5. Jag håller med Tobias och Stig till fullo.

  Även jag har funderat en hel del på varifrån deras hat kommer.
  Varför avsky den vite mannen?
  Det är ju han som i botten byggt upp det civiliserade samhället.

  På det hela taget, jag har svårt att se vart de egentligen vill komma med sitt agerande. Det kan någon få förklara för mig.
  /T

  SvaraRadera
 6. Som kvinna är jag så innerligt trött på dessa hens eller hönor som det heter på svenska som tror sig företräda alla svenska kvinnor! Jag upplever denna grupp som otroligt arrogant och nästintill hotfull om någon motsäger dom. Förfärligt att dessa rödstrumpor får härja ohejdat i Sverige.

  SvaraRadera