lördag 27 februari 2016

SVT:s senaste mångkulturella markering
I kvällens upplaga av Melodifestivalen kommer alltså den svenska nationalsången att vävas samman med arabiska och hebreiska folksånger. Vi är vana vid att SVT gör sådana här små angrepp på svenskheten och vi minns alla hur luciafirandet för ett par år sedan berikades med bland annat ett par Rinkeby-rappare. Expressen bjuder på rubriken "Gina ändrar i nationalsången", en formulering som sannolikt ska provocera läsarna och locka till klick. I verkligheten är det dock knappast Gina Dirawi själv som ligger bakom påhittet, då hon bara är en bimbo som är glad att få vara i TV tack vare sitt ursprung, utan som vanligt SVT:s politiserade ledning.

Går SVT nu för långt och kommer det att ske någon folkstorm? Nej, jag tror inte det. Svensken är hunsad sedan länge och att till exempel nationaldagen numera främst används för att hylla andra kulturer och det som kallas "mångfald" möts nog av de flesta svenskar med en trött suck.

Självklart kommer också "Norden" i nationalsångens text att bytas ut mot "jorden", vilket Gina Dirawi kommenterar med:

"Det är ett statement att vi alla kommer från olika saker. Vi bär med oss olika rötter, ursprung och erfarenheter. När man tar samman alla komponenterna blir det väldigt vackert. Synen på svenskhet... man borde ändra fokuset på vad som är svenskt eller inte. Vi är alla människor som lever på samma planet. Jag tror inte folk förstår vilket statement det är för oss som känt oss utanför. Det är väldigt mäktigt."

Vi är också ganska många som har våra rötter just i Norden och kanske tycker att även vårt land ska få ha en nationaldag och en nationalsång. Om vi alla helt enkelt tillhör jorden, förstår jag inte riktigt varför exempelvis Palestina ska vara ett självständigt land, men vi vet att det för dessa människor bara är Sverige som tillhör hela jorden. Detta fenomen påminner oss ännu en gång om hur enormt tolerant svensken är, där denne inte ens vågar ifrågasätta sitt eget utplånande. Vi kan ju också försöka föreställa oss en omvänd situation, där en person föds av svenska föräldrar i Jordanien och där ständigt lyfts fram av sina arabiska chefer för att hunsa befolkningen och se till att landets nationalsång fick lite fler nordiska inslag. Var och en förstår att scenariot är otänkbart.

Denna historia påminner mig också om hur de kurder som lyfts fram av det svenska etablissemanget fungerar. Özz Nûjen, Kurdo Baksi och många fler, hånar ständigt svensken och alla former av svensk patriotism, medan det låter helt annorlunda när det handlar om "Kurdistan". Samtidigt som de predikar att ingen svensk har rätt till sitt land eller ska få lov att motsätta sig en massinvandring, hyllar de dagligen kurdisk nationalism och sprider hat mot Turkiet och turkar.

Till och med Sakine Madon, som till skillnad från Kurdo Baksi är en relativt förnuftig person, är mycket medveten om den kurdiska identiteten. Igår fick vi från henne följande historia, visserligen något skämtsam, men som ändå säger något:Men i Sverige bör förstås nationalsången kompletteras med arabiska och nationaldagen handla om alla andra kulturer. Jag är inte särskilt upprörd över SVT:s senaste tilltag. Det är bra att de så pass oblygt visar upp sin agenda, och det skulle vara värre om de på ytan hyllade svenskheten och samtidigt propagerade för massinvandring.
17 kommentarer:

 1. Jag tror att SVT genom sitt agerande ökar antalet Sverigevänner. På sikt kan inte SVT fortsätta på den inslagna vägen. Ett uppror måste förr eller senare komma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kokar riktigt bra hos många svenskar därute.
   Sverige håller på att få än mer ekonomiska problem.

   Som jag tolkar situationen i både Sverige och i övriga Europa, går det hela sammantaget mot oroligheter.
   Det här är inget annat än ett, rent utsagt, oerhört misstag av ett flertal länders regeringar.


   Jag känner mig långt ifrån bekväm med denna situation.

   Radera
 2. Mannen på yoghurten är ju inte heller turk, utan grek. När han kom på att hans porträtt användes i marknadsföring och att han dessutom utpekats som turk stämde han Lindahls på 50 miljoner kronor(!), som betalade honom 1,7 miljoner kronor för att slippa rättegång.

  //Andreas

  SvaraRadera
 3. Tycker det är utmärkt att också SDF kommer ut som agenda sättande. Blir då lättare att skilja på vän eller fiende efter den vändning som blir oundviklig. Att sedan att alliansen är ohelig eller kanske just helig gör den inte mindre intressant. Har vi en situation där två abrahamistiska världsreligioner står mot en eller är det bara en tillfällighet?

  SvaraRadera
 4. Någon gång måste väl trenden vända....Herregud vad jag är trött på propagandan! Tack i alla fall Tobias för din fantastiska hemsida! Jan Jansson

  SvaraRadera
 5. Jag sitter på parkett ikväll. Några tips på hur man kan protestera mot SVT ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vanligtvis står publiken upp under nationalsången, behövs inte ikväll eftersom det är en cover som framförs.

   Radera
 6. Inget är längre heligt, i Absurdistan !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer att tänka på en Bellmanhistoria. (Jag är inte så bra på att berätta historier, som en lumparkompis med hög IQ var, bättre på att förstöra dem.)
   Bellman var präst och stod i kyrkan och predikade med den uppslagna Bibeln i sina händer framför sig.
   Kyrkan hade brunnit och taket hade rasat in och ett nytt hade ännu inte kommit på plats, så han stod under bar himmel.
   Ett flygplan passerade samtidigt som en passagerare spolade på toaletten.
   Bellman: -Allt som kommer från himlen är heligt.
   Och ögonblicket efter, Splash, landar skiten i den uppslagna Bibeln.
   Nu kommer allt heligt från MENA.

   Radera
 7. Jag ringde till SVT vid 11-tiden idag för att markera att jag är trött på och upprörd över att Sverige, svenskarna och svenskan inte respekteras. Känns som man inte lever i Sverige längre. Då hade mer än 40 personer ringt in. Kvinnan som svarade var förstående. Hon uppmuntrade till att lämna in en anmälan till Granskningsnämnden. Men denna nämnd består av folk som regeringen tillsatt, bland annat Elisabet Bäck (chefredaktör Eskilstuna-kuriren), så där har men antagligen inget att hämta?

  SvaraRadera

 8. Vill/skall man byta ut ord, i "Du gamla, du fria", så rekommenderar jag, Louise Ahléns tillägg från 1910

  Jag städs vill dig tjäna, mitt älskade land,
  Din trohet till döden vill jag svära.
  Din rätt, skall jag värna, med håg och med hand,
  Din fana, högt den bragderika bära.
  Din fana, högt den bragderika bära.

  Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd,
  för Sverige, den kära fosterjorden.
  Jag byter Dig ej mot, allt i en värld
  Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden!
  Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden!

  SvaraRadera
 9. Ska verkligen SVT/ Gina Dirawi byta ut "Norden" till "jorden" och alltså sjunga "jag vill leva jag vill dö på jorden"... Det låter precis så dumt och imbecillt som man kan förvänta sig av idioterna på SVT. Var skulle man annars leva och dö om inte på just den här planeten? Jo, man kan ju visserligen önska att sådana som Hanna Stjärne och Gina Dirawi levde och begravdes på en annan planet så att de inte skändar någon svensk kyrkogård när de lämnat den här jämmerdalen men det är ju bara ett önsketänkande.

  Stig

  SvaraRadera
 10. Vuxna heterosexuella män som tittar på mellodramat och dess Satanistiska HBTQ- och NWO-propaganda!!!???
  https://www.youtube.com/watch?v=AhlA2WqwB-I

  SvaraRadera
 11. Otaliga program på SR och SVT, julvärd och allmän kändis. Utanförskapet har onekligen utvecklats på senare tid.

  SvaraRadera
 12. Ja, det kokar i svenskar/kristna svenskinvandrare över detta lämmeltåg med muslimer som tränger i vårt samhälle med våld på kvinnor, barn och gamla som de rånar, våldtar och stjäl från. MEDAN VÅR REGERING LER HÅNFULLT SOM MONA SAHLIN. Men jag gillar skötsamma arabiska somaliska kristna, och muslimska familjer som sköter sej och inte kräver. Men nu är det för galet med invandringen. Alla proportioner är borta. Raf

  SvaraRadera
 13. Svensken i gemen har, är och kommer under överskådlig framtid att vara en gamnackad gummirygg. Det finns INTE något folk som är sååå in i helvete konflikträdda som det Svenska.

  SvaraRadera
 14. Ja det är störande. Ända sedan mångkulturalismen blev vårt lands nya statsreligion så har blir nationella symboler, nationaldagen och nationalsången ständigt blivit föremål för misshandel. Jag studerade på Umeå universitet och gick då till universitetets firade av nationaldagen ett år. Döm dock av min förvåning när ett gäng afrikanska trumslagare anses vara ett naturligt inslag i ett sådant firande. Inte ett ord sas om Sverige och svensk historia under detta spektakel till firande.

  Jag gick aldrig mer dit då jag förstod att det inte handlade om ett nationaldagsfirande utan att det bara var frågan om ännu en patetisk och konstlad manifestation för mångkulturen. Det säger något om hatet mot det svenska och Sverige att inte ens nationaldagen får handla om vår historia och vår kultur. Denna skäms tydligen de styrande något alldeles enormt över. Det gör inte jag och många svenskar med mig.

  För något år sedan läste jag sedan i en artikel att försvarsmakten blivit ombedd att inte medverka vid Umeå stads nationaldagsfirande. Det skulle tydligen, enligt arrangören, sända fel signaler om försvarsmaktens musikkår deltog i detta firande. Jag tror någon till och med sa att flyktingar kunde vara där och skrämmas av militärernas närvaro.

  Jahapp, då visste man ju det, att försvarsmakten ska vi skämmas över och att dess musikkår inte hfår medverka i firandet av nationaldagen. Afrikanska trumslagare däremot... Lägg på detta lite langos, sengalesisk dans och en medborgarskapsceremoni för nysvenskarna. Yppa inte ett ord om Sverige, svensk historia och svenska framgångar. Då har du ett typiskt arrangemang som påstås ha till syfte att fira vår nation.

  Det är så tragiskt vad som hänt med det här landet!

  SvaraRadera