fredag 26 februari 2016

"De europeiska nationernas återkomst"


Front National skickar varje vecka ut ett nyhetsbrev och denna vecka tyckte jag att det var särskilt relevant:De europeiska nationernas återkomst!

Utopin om ett politiskt Europa som grundas på fri rörlighet (av kapital, varor och människor) håller på att störta samman framför Bryssels teknokrater, som är förkrossade av att se hur deras ödesdigra projekt för att upplösa nationerna stöter på folkens motstånd.

I Storbritannien har anhängarna av Brexit vind i seglen. De britter som är för ett utträde ur EU bedömer korrekt att deras land måste återta den totala kontrollen av sina gränser för att stoppa en kaotisk invandring, minska socialbidragen för utlänningar, avlasta de offentliga systemen och, slutligen, införa den legitima nationella prioriteten på arbetsmarknaden.

Denna törst efter frihet inspirerar den tjeckiske premiärministern Bohuslav Sobotka, som också planerar att hålla en folkomröstning om sitt lands utträde ur EU. Ungern, som motsätter sig mottagandet av illegala invandrare på sin mark, kommer att hålla en folkomröstning om den europeiska planen att "omplacera" migranter i EU:s medlemsländer. De polska och slovakiska styrande kräver å sin sida att gränserna mellan Grekland, Bulgarien och Makedonien stängs, för att drastiskt minska inflödet av så kallade "flyktingar" som anländer från Turkiet.

Dessa styrande anstränger sig på detta sätt för att skydda sina länder mot den okontrollerade invandringen därför att de har kunnat se och bedöma konsekvenserna i Västeuropa: sociala och ekonomiska problem, splittring i grupper, otrygghet, och numera islamistisk terrorism. 

Definitivt sammanbundna av en gemensam magnifik civilisation, har också våra europeiska nationer en identitet, en historia, en kultur som tillhör dem och där det är upp till oss att laga varje spricka. För att uppnå detta måste vi först, och omgående, skydda länderna från en översvämning av migranter som blir allt värre.

Nicolas Bay, generalsekreterare

5 kommentarer:

 1. FN är förbaskat bra!
  Gillade också dagens livesändning med Marine, där hon svarade på frågor som skickats till henne. Bra grepp, tycker jag! Intressant. Läser just nu hennes biografi.
  Trevlig helg!
  P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag missade den, men ska se om den går att leta upp i efterhand.

   Radera
 2. Ja, undrar jag också om det inte skulle vara en mycket god idé att få vart land i Europa att stänga sina gränser helt för att i nästa steg börja städa ur och ta sitt ansvar.
  Intressant!

  SvaraRadera
 3. Vem trodde att EU skulle rasa samman p.g.a. en folkvandring från tredje världen?

  SvaraRadera
 4. Dina rapporter om FN är guld värda! Tack!
  Är också djupt imponerad över att du behärskar så många språk flytande!

  SvaraRadera