tisdag 1 mars 2016

Dagens citat: Erik Ullenhag


"Ett öppet Sverige handlar om solidaritet men Sandviken påminner om att vi också blir rikare av öppenhet."
Twitter
Den gamle floskelministern Erik Ullenhag (FP) är numera partiets ekonomisk-politiske talesperson, men ger sig då och då in på sitt gamla område, något vi som uppskattar hans komiska kvaliteter får vara tacksamma över. Det är lite roligt, och nästan märkligt, att Ullenhag väljer att lyfta fram Sandviken som stöd för dagens floskel, eftersom exemplet har förkastats sedan länge. Läs gärna kommentarerna under tweeten och framför allt Tino Sanandajis analys av lögnen. Till och med en alliansväljare reagerar:


Det säger sig självt, och har visats i andra europeiska länder, att asylinvandring från tredje världen inte är ekonomiskt lönsam. Den största kostnaden är dock den splittring som blir följden på längre sikt.
5 kommentarer:

 1. 64% av invandrarna är arbetslösa efter 10 år. En vinst enligt Ullenhags kriterier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har väl aldrig sagt för vilka det är en vinst.
   De har låtit påskina för den lättlurade svenska massan att det är en vinst för dem, men det är bara en vinst för ett mycket litet fåtal.

   Radera
 2. Ullenhag är en obotlig mytoman och jag börjar tvivla på att hans lögner bara är ett redskap för att göra politisk karriär som jag trott länge men han är tydligen mytoman på riktigt, dvs en sån där som får någon sorts neurotisk kick av att ljuga, fantisera och föra folk bakom ljuset.
  F.ö. är väl "solidaritet" ett socialistiskt mantra som liberaler inte har rätt att helt fräckt bara sno sådär från sossar och kommunister... ?
  För min del är det obegripligt hur en svensk liberal kan känna solidaritet med demokratihatande muslimer, antisemiter, bidragsturister, ekonomiska migranter med hederskultur, extremt kvinnoförakt och homofobi i bagaget. Om man känner och visar solidaritet med allt och alla inklusive ideologiska fiender och religiösa motpoler förlorar ordet sin innebörd.

  Stig

  SvaraRadera
 3. Jag tycker han ser trött och medtagen ut den lille skitstövelen. Kan det vara hans drömvärld som börjar krakelera.

  SvaraRadera