lördag 12 mars 2016

Dagens citat: Tomas Ahlin, socialchef


"Det är till 100 procent finansierat av statsbidrag, så inga skattepengar går åt till det."
DT
Socialchefen i Borlänge kommun förklarar hur hem för "ensamkommande" bekostas. Visserligen menar han sannolikt att just kommunens invånare inte betalar extra för placeringen av HVB-boendet, men uttalandet visar ändå på en uppfattning som verkar vara vanlig också bland många kommunpolitiker. Samtidigt kan det förstås vara värt att påpeka att asylmottagning i en kommun påverkar ekonomiskt på andra sätt och under längre tid, bortsett från de rena boendekostnaderna och efter att staten skjuter till skattepengar.

För de kommande sju åren kommer kommunen, förlåt staten, att betala 40 miljoner kronor för detta boende. Under 2015 tog Borlänge emot 177 personer i kategorin "ensamkommande", varav en handfull var flickor. Biträdande enhetschef Johan Larsson säger till DT att han är "förespråkare av blandade boenden", men tillägger:

"Men man stoppar inte in en tjej bara, i så fall ska det vara blandat och på 15 platser kanske 7-8 tjejer."

Ärligt talat kan man nog inte placera tjejer på något sätt med afghanska män, vilket vi ser genom de våldsdåd och våldtäkter som redan nu sker. Som vanligt är det mesta i dessa sammanhang fantastiskt. I Borlänge ska socialförvaltningen utökas från 65 anställda till över 100 och från att ha varit en socialsekreterare som arbetade med gruppen "ensamkommande" ska de bli fler än tio. Fler boenden planeras också och kommer totalt uppgå till sju i Borlänge.4 kommentarer:

 1. Att tänka är sossens starka sida?

  SvaraRadera
 2. Dalmasen har degenererats till oigenkännlighet. Idag en samling mes-socialister, ingen stake öht. Gustav Vasa lär snurra som en vinnerleka i sin grav.

  SvaraRadera
 3. Borlänge har tydligen bestämt sig för att begå självmord.

  SvaraRadera
 4. Tänk att ha en verksamhet med 100 personer i personal på 177 "vårdtagare"....och det dessutom är "gratis". Sinnessjukt

  SvaraRadera