lördag 12 mars 2016

Vänstersabotörer och medierna


När exempelvis ett möte arrangerat av Sverigedemokraterna attackeras av våldsamma vänsteraktivister, har de svenska medierna för vana att sätta rubriker som "Stökigt på SD-möte" eller rentav "personer gripna på SD-möte". När samma sak händer utomlands, följer svenska medier denna rutin. Igår tog sig aktivister från "Black lives matter" och anhängare till vänsterkandidaten Bernie Sanders in för att förstöra ett möte där Donald Trump skulle tala, vilket här ger oss rubrikerna:

Aftonbladet:

Expressen:


Som vanligt är syftet naturligtvis att vi ska förknippa de angripna, här Donald Trump, med kaos. Metro inkluderar för säkerhets skull en bild på Trump där han själv ser särskilt aggressiv ut:


Att vänstern agerar på detta sätt över hela Europa känner vi till, och det är intressant att de har samma beteende i USA. Donald Trumps kampanj är en del av de republikanska primärvalen och det står vänstermänniskor fritt att rösta i de demokratiska primärvalen och sedan stödja den kandidat som vaskas fram där. De kan alltså rösta på Bernie Sanders och senare möjligen Hillary Clinton, men väljer att försöka stoppa möten som hålls av en republikansk kandidat.

Liberala Dagens Nyheter var på plats under detta inställda möte med Donald Trump och lämnar en någorlunda vederhäftig rapport, som bjuder på en del klargörande beskrivningar. När det från scenen tillkännages att Donald Trump av säkerhetsskäl ställer in mötet, filmar tidningens utsände Martin Gelin slöddrets glädje:

Den svarte pastorn Jedidiah Brown berättar om sin uppspelthet och agerande:

"Vi var ett enormt gäng här från Bernie Sanders-kampanjen. Muslimer, judar och kristna. När jag hörde att han ställt in sitt tal blev jag så glad att jag bara sprang rakt upp på scenen och började slita sönder Trump-skyltar."

DN låter också en Trump-anhängare och krigsveteran komma till tals:

"Jag var redo att dö för mitt land. 99 procent av de här demonstranterna är inte redo att dö för sitt land. Det här är bara hat och rasism. Det är det enda de har att komma med, säger han och gestikulerar ut över folkhavet som samlats utanför arenan, där ett hundratal demonstranter dröjer sig kvar efteråt för att fortsätta protesten mot Trumps kampanj."

En svart Trump-motståndare går förbi och säger någonting som också är typiskt:

"Nej, nej, nej. Det här är Obamas stad."

Jaha, då borde ju inte Bernie Sanders få kampanja i New York, som ju är "Trumps stad", men så fungerar varken högermänniskor eller patrioter. Det dyker aldrig upp några sverigedemokrater för att förstöra Vänsterpartiets möten, inga från Front National på Socialistpartiets möten och inga republikaner vill stoppa Demokraternas sammankomster.


Jag befann mig själv i Nederländerna 2002 när den islam- och massinvandringskritiske pionjären Pim Fortuyn skördade stora framgångar och sedermera mördades. Före mordet tryckte vänstermänniskor upp affischer där Fortuyn skulle "stoppas" och han blev också fysiskt attackerad, när det normala i en demokrati är att man helt enkelt inte röstar på de kandidater man inte sympatiserar med. 

Precis som senare skulle ske mot Jimmie Åkesson, attackerades han med "tårtor" vid en bokpresentation:

I ett TV-framträdande belyste han etablissemangets roll för demoniseringen:
Tre veckor efter tårtincidenten sköts Pim Fortuyn till döds utanför en radiostudio. Vänsterextremisten som avlossade skotten är idag på fri fot:
Det är ingen vild gissning att många aktivister från "Black lives matter", eller svenska journalister för den delen, nog inte fäster så stor vikt vid Donald Trumps liv.
4 kommentarer:

 1. Jag har definitivt den mörka känslan av att våldet kommer att eskalera.

  Vad talar emot? Statsmakten låter våldet fortgå samt en låg straffskala vilket gör att makten försatt sig i en svår sits.
  Om man sätter sig ner och funderar, reflekterar över detta några gånger så blir slutsatsen densamma.
  Hur man än vänder och vrider på saker och ting.

  SvaraRadera
 2. Det är så hemskt att man vill gråta. Jag förstår verkligen inte hur media tänker, de är i högsta grad ansvariga för allt detta våld som de uppmuntrar med sin politiska propaganda

  SvaraRadera
 3. "Att vänstern agerar på detta sätt över hela Europa känner vi till, och det är intressant att de har samma beteende i USA. Donald Trumps kampanj är en del av de republikanska primärvalen och det står vänstermänniskor fritt att rösta i de demokratiska primärvalen och sedan stödja den kandidat som vaskas fram där. De kan alltså rösta på Bernie Sanders och senare möjligen Hillary Clinton, men väljer att försöka stoppa möten som hålls av en republikansk kandidat."

  Att vänstern får tillgripa våld mot politiska motståndare är i Sverige och många andra västländer implicit tillåtet. Visst kan de dömas i domstol för sina tilltag. Det brukar dock inte hindra dem från att göra fina karriärer senare i livet. Vad jag förstått har vår käre rikspolischef en bakgrund där han begått olagligheter och dömts för dessa i ungdomen. Han har försvarat sig med att "han var väldigt vänster på den tiden". Hur absurd den ursäkten är förstår man av att det vore omöjligt för någon att på motsvarande sätt översläta tidigare begångna brott med att "jag var väldigt höger på den tiden".

  Så även om lagen tillämpas lika så är kulturklimatet sådant att vänstern tillåts bruka våld och bryta mot lagen. Detta påverkar inte deras möjligheter att senare uppbära höga offentliga ämbeten eller att verka som journalister eller i andra liknande roller. Däremot kan människor, om de drar åt höger, få problem att finna ett jobb eller se sig ifrågasatta i sin roll som rektor, lärare eller vad du nu kan tänka dig för att de utnyttjat sin grundlagsskyddade yttrandefrihet och uttryckt högeråsikter.

  Det är som i George Orwell skrev i sin bok Djurens Farm. Vissa är mer jämlika än andra. Det gällde om Sovjetunionen och det gäller om dagens Sverige. Till och med USA är i viss mån en nation som i viss mån är drabbad av detta. Detta är en grav defekt i den västerländska kulturen som noggrant bör analyseras och som man sedan ska göra något åt.

  SvaraRadera
 4. Oavsett vad man tycker om saker och ting så är fundamentet för ett fungerade samhälle att alla ska vara lika inför lagen. Man kan gå så långt att man avskaffar hela det politiska systemet och istället har ett val där man röstade direkt på vårt regelsystem istället för överbetalda politiker. Sista sidan på deklarationen ska man kryssa i de områden man tycker att skatten ska gå till. Slut på allt gnäll.

  SvaraRadera