torsdag 3 mars 2016

Det ansvarslösa Miljöpartiet
I morse bjöd TV4 Nyhetsmorgon på en liten debatt mellan Johan Forssell (M) och Maria Ferm (MP), där det ännu en gång blev uppenbart hur fullständigt ansvarslöst Miljöpartiet är. Som bekant tar de inte ens ansvar för den egna regeringens politik. TV4 har dessutom förstås sett till att använda inledande bilder från den makedonska gränsen där någon har lyckats hitta kvinnor och barn i en samling som vid längre filmklipp ser ut att utgöras av åtminstone 90 procent män.

Maria Ferm inleder någorlunda seriöst, i förhållande till vad som komma skall, genom att säga att Europa ska ta ett gemensamt ansvar, även om ansvarstagande i Miljöpartiets värld betyder det precis omvända. Själv skulle jag också vilja se att EU samarbetade kring gränsskyddet, men då förstås för att till exempel hjälpa Grekland att patrullera havet och öarna. I verkligheten fungerar detta inte och det är än mer naivt att tro att övriga EU-länder skulle vilja öppna sina länder för asylinvandring i samma skala som Sverige och Tyskland. Mantrat att "andra länder ska ta sitt ansvar" är bara fegt nonsens för svenska politiker som inte vill ta någon egentlig ställning.

Därefter glider då Maria Ferm in i Miljöpartiets bisarra världsbild, som de dessvärre inte är alldeles ensamma om:

"Sverige har ett väldigt stort ansvar, och det är just därför som vi arbetar med att undersöka hur man kan skapa fler lagliga vägar in i Europa."

Nej, Sverige har inget som helst ansvar för situationen i Syrien. Ett visst ansvar för att människor försöker ta sig till Europa har vi kanske, då våra extremt generösa regler är väl kända i Mellanöstern och inte minst i Afghanistan, där det verkar ha blivit ett samhällsfenomen att familjer skickar iväg söner för att bli "ankarbarn". Vi ska komma ihåg att många av personerna vid den makedonska gränsen är just afghaner.

Observera att Maria Ferm inte heller drar sig från att göra den idiotiska, och i dessa kretsar vanliga, jämförelsen att Sverige nog inte behöver en paus eftersom det är värre i Syrien. Kriget i Syrien kommer sannolikt att pågå ett bra tag till, men det betyder fortfarande inte att massinvandring från regionen är en bra strategi för Europas länder. Det "enda" svenska politiker ska känna ansvar för är Sverige, svenskarna och deras framtid. Ferm förkastar också tanken på en svensk paus med argumentet "om alla tänkte så...", där problemet är att de flesta andra EU-länder faktiskt tänker så och att frågan därför handlar om huruvida Sverige ska fortsätta att vara den mest attraktiva destinationen.

Sedan blir det provocerande på allvar, när Maria Ferm vägrar att svara på en rak fråga och ta något som helst ansvar för regeringens politik, vilket Johan Forssell påpekar. Frågan handlar om huruvida Miljöpartiet kan ställa sig bakom ytterligare åtgärder för att stävja antalet asylsökande till Sverige och Ferm ger då det undvikande nonsenssvaret:

"Självfallet ska vi göra fler åtgärder för att höja kapaciteten i mottagandet och förbättra etableringen."Det är egentligen fantastiskt att Miljöpartiet tillåts hålla på så här och det är alldeles uppenbart att partiet inte är moget att sitta i någon regering. Dessvärre är jag rädd att de kommer att få gehör för sina krav på att bygga ut mottagningssystemen. Jag vet inte hur de interna turerna går inom regeringen, men intrycket är inte att Stefan Löfven har förmågan att styra upp arbetet och säga till sin samarbetspartner att skärpa sig. Man låter Gustav Fridolin, Åsa Romson och Maria Ferm gång på gång ta avstånd från, och rentav gråta över, den egna politiken. Man låter en fullständigt ointresserad och inkompetent person bli bostadsminister, enbart för att det ger lite mer utlandsfödd representation. Vi kan naturligtvis bygga ut mottagningssystemen något enormt, och pumpa in allt mer pengar i Migrationsverket, men då måste också skolor och socialtjänst byggas ut lika mycket. Framför allt är inte en asylinvandring av hundratusentals personer önskvärd ur något perspektiv.

Samtidigt förtjänar naturligtvis inte Johan Forssell någon medalj för insatsen i denna debatt. Han bjuder förvisso på lite verklighet i sammanhanget, men vi ska komma ihåg att han var medlem i Moderaterna även under Fredrik Reinfeldts regeringsinnehav, då en stor del av dagens problem skapades. Att "värna asylrätten" är i nuläget inget mindre än förräderi.
15 kommentarer:

 1. "Europa ska ta ett gemensamt ansvar ..."

  Så det finns politiker som på allvar tror att migranter med Sverige som hägrande mål egentligen är lika nöjda om de placeras i Ungern eller Estland och sålunda vänder kosan ditåt ?

  Tjalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, de vill förstås helst till norra Europa, men jag tror att tanken är att man då, från till exempel Grekland, ska skicka människor enligt kvoter till olika länder. Att sedan länder som Ungern aldrig kommer att gå med på det vill de inte tänka på.

   Radera
 2. PK-media vågar aldrig ta upp den grundläggande frågan: på vilket sätt är de här människorna hotade i Turkiet? Det obekväma svaret är: inte alls

  SvaraRadera
 3. Ferm borde åtalas. Lämpliga åtalspunkter är: bedrägeri, förskingring av allmänna medel, landsförräderi, förargelseväckande beteende.

  SvaraRadera
 4. Tobbe: du skriver knivskarpt och snärtigt. Enligt min mening är du klok och har rätt. Är du lika bra på att prata som du är på att skriva så borde tv-sofforna och radiostudiorna erbjuda gratis hångel för att få dig dit ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha. Tack ska du ha, men nej, inga tv-soffor har varit intresserade.

   Radera
 5. Yngre kvinder bør nok helt holde sig fra politik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta äldre likaså.

   Radera
  2. Inte bara yngre kvinnor, kvinnor överhuvudtaget, med några få undantag, OCH män som kallar sig feminister.
   https://www.youtube.com/watch?v=qCVgevNX9VE

   Radera
  3. Som kvinna kan jag inte annat än hålla med er! Har än så länge inte sett en enda kvinna i ledande ställningar bidragit till något positiv what so ever! Lite lustigt med kvinnor som tvingar män att bli nån form av feminister - sen vill dom inte ha dem som partners för de är inte karlar nog. Fattar inte vad dessa feminazister vill egentligen?

   Radera
 6. Det er jo en diskussion, der foregår i en fantasiverden. I dag siger Donald Tusk, at "økonomiske migranter godt kan blive hjemme" http://snaphanen.dk/2016/03/03/sverige-en-nation-i-fritt-fall/

  For fire dage siden, sagde et notat fra norkse UD, at flygtningestrømmen vil fortsætte selv efter fred i Syrien. Antallet af migranter er i princippet uendeligt. Skal vi "tage ansvar" for en milliard eller halvanden?

  SvaraRadera
 7. "Självfallet ska vi göra fler åtgärder för att höja kapaciteten i mottagandet och förbättra etableringen."

  En släkting till mig är miljöpartist. När vi firade jul tillsammans i år kom vi in på detta med hur dåligt flyktingmottagandet fungerar i Sverige. Personen sa då att vi "lätt" klarar att ta emot 100 000 personer per år om vi bara bygger ett mottagningssystem för det.

  Jag bara undrar mer och mer över detta. Vad menar Miljöpartiet och höginvandringsförespråkarna är ett exempel på lyckad etablering i det svenska samhället? Jag fattar inte det alls. Vi bor i samma land och jag ser hur det i de flesta svenska städer nu har bildas invandrartäta förorter där arbetslösheten är hög, skolresultaten är dåliga och beroendet av socialbidrag är stort. Detta är inte lyckad etablering eller integration. Inte vad jag lägger i begreppen alla fall.

  Men vi måste ju ha en helt annan syn på vad lyckad etablering och integration är för något. Höginvandringsförespråkarna verkar så otroligt nöjda över dagens situation. Det är som om vi redan i detta nu lever i deras utopi. Hur kan de ha en så sned syn på saker och ting, det är för mig obegripligt.

  Jag förstår inte alls hur de tänker. Själv känner jag det nästan som ett tryck över bröstet hur Sverige ska klara sig ur den svåra situationen landet nu är försatt i. Men så ser man en miljöpartist och den personen säger bara: vi behöver mer invandring. Vi har råd.

  Det är helt obegripligt för mig. Vad menar de egentligen med detta? Klart fan vi har råd med mycket. Men vad är smärtpunkten för detta gäng, det undrar jag. Hur stora standardsänkningar för oss svenskar är det egentligen som de accepterar och så att säga redan nu räknar med? Kan de förklara det rakt av så man är med på banan och vet var de vill ta oss. Ska vi leva på samma levnadsstandard som på 50-talet eller var är vi på väg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte så bra som på 50-talet utan vi ska ner på samma levnadsstandard som på 30-talet då de flesta svenskar var fattiga men samtidigt inte så fattiga att de svalt ihjäl även om många var hungriga. Orsaken till att miljöpartister och vänstern anser det är att vi har haft det för bra och att det är en gudabenådad solidaritetshandling att dra ner hela Sverige till u-ländernas nivå. Sedan har vi ju den rasistiska arvssynden som innebär att vi ska sona för våra förfäders rasism och kolonalisering trots att Sverige aldrig har varit en kolonialstat men vi är ju vita så vi är liksom skyldiga ändå pga av vår hudfärg.
   Det är nog inte alla miljömuppar som helt medvetet tänker i de här sjuka tankebanorna men det finns där hela tiden i botten av deras värdegrund - en sorts morbid form självplågeri och självförakt.

   Stig

   Radera
  2. Till att börja med måste vi fråga MP om de har räknat på vilken miljöpåverkan alla migranter har. De har nog inte tänkt på det... En nån annan fundering jag har, liksom man kan deponera hyror på något ställe pga hyresvärdar som inte tar sitt ansvar, borde man inte kunna göra detsamma med skatter? Ingen kan ärligt hävda att nuvarande och även förra tog sitt ansvar för alla svenska medborgare som petar in miljarder efter miljarder i skatt.

   Radera
 8. Maria Ferm är en liten feg smygrasist när hon påstår att Sverige nog inte behöver göra en paus i asylmottagandet för hon tycker tydligen att det inte är så förbannat noga om syriska flyktingar inte kan erbjudas något boende utan ska bli uteliggare med allt vad det innebär av utsatthet för rån, överfall och våkdtäkter. Syrien är tydligen i hennes ögon ett sådant skitland att även de mest misrabla levnadsomständigheter i Sverige är bättre än att befinna sig i Syrien eller i flyktingläger i närområdet. Det är först när det blir krig även i Sverige som hon tycker att det är dags att att inte lura hit dem så att de hamnar ur askan i elden.

  Stig

  SvaraRadera