onsdag 2 mars 2016

Dagens citat: Thomas Mattsson


"Fascinerande fajt om världens viktigaste jobb, svenska medier bevakar den väl."
TwitterExpressens chefredaktör analyserar den egna kårens skildringar av de amerikanska primärvalen och kommer fram till att de är alldeles utmärkta. Låt oss då titta på hur Expressens bevakning ser ut idag:

9 kommentarer:

 1. Jag förstår inte hur svensk media kan hylla Clinton. Har dom missat Benghazi och hennes roll i det dramat? Samma fråga vill jag ställa till den amerikanska folket som röstar på henne, vet dom verkligen inte vad som hände? Om rykten stämmer blev ju Ambassadör J. Christopher Stevens kropp skändad. Men det är väl som här i Sverige, man gömmer undan sanningen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svensk media är i själva verket judisk, det är dags att börja begripa det nu.

   Radera
  2. Nja, du Anonym. Jag betvivlar att pressen är judisk. Både Obama och Clinton ser gärna att Israel raderas bort från världskartan.

   Radera
  3. Haha, ja de vill att Israel raderas bort från världskartan så mycket att de startar och upprätthåller krig i hela närområdet och puttar in snart hela statsbudgeten i det militärindustriella komplexet.

   Radera
 2. När sedan den "onde" Trump vinner och den "goda" Clinton förlorar så kommer svenskarna att reagera med förvåning och bestörtning. Alla kommer att fråga sig hur det kunde hända. Svensk media kommer då att förklara att det beror på Amerikanens Inneboende Dumhet. En alternativ förklaring kan såklart vara att svensk media inte gett en rätt bild av det politiska läget i USA så att det är därför valresultatet blir en överraskning för oss. PS Vill ni se en dokumentär om amerikansk politik så kan ni ju se en i TV4 ikväll kl 2100. "Donald Trumps galna värld" heter den. Den kanske försöker ge en nyanserad bild av Trump. Jag vet inte. DS

  SvaraRadera
 3. Hej Tobbes läsare!

  Vill ni ha en bred flora av kommentarer, inlägg och analyser av de amerikanska valen?

  Det blå pillret hittas som vanligt på DI, DN, GP, AB, SR och den skattefinansierade marxistiska megafonen SVT - "the story ends".

  Det första jag gjorde imorse var att kolla internationell press,man vill ju veta hur det gick - inte höra om hur yankees bör problematisera sin värdegrund :)

  Här är några länkar där min Iphone med Chrome översätter helt OK.

  http://www.b.dk/globalt/trump-og-hillary-vinder-supertirsdag
  http://www.b.dk/globalt/den-fine-plan-kom-til-at-hjaelpe-trump
  http://www.b.dk/globalt/super-tuesday-for-dummies-det-skal-du-vide-om-den-naestvigtigste-aften-i-valgkampen

  Avslutar med ett stående stort tack till Tobbe för guldkorn i det dagliga bruset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och tack för länkarna.

   Radera
 4. Den värsta sortens missbruk står ändå SvT för, en propagandainstitution finansierad från skattesedeln, som ska ge en nyanserad bild men ändå kritiserar Trump på varenda punkt. SvT frågar hur jänkarna kan rösta på en så ond person som inte vill ha illegala invandrare i landet, inte ha "öppna gränser" och inte bugar inför svensk feminism. Men SvT skulle ändå ge Hillary alla rätt för att hon är kvinna, feminist etc., så det skulle inte ha betydelse vem hon mötte. En kandidat skulle dock kunna få mera förtroende av SvT, och det är ifall Republikanernas representant var queer och därtill en stark aktivist för globalisering, mångkultur, feminism och hbtq-frågor.

  Magne

  SvaraRadera
 5. Psykiskt sjuka brukar ofta fascineras av sin "avföring", Mattsson för uppenbarligen journal om sin och sina medpatient/kollegors.
  Här delar han med sig av slutsatserna.

  SvaraRadera