lördag 26 mars 2016

TV4 markerar påsken med Antje Jackelén och imam


Glad påsk!


TV4 bjöd i morse in ärkebiskop, i folkmun känd som "ärkeimam" och "antikrist", Antje Jackelén för att tala om hennes hjärtefråga, det vill säga det man generöst brukar kalla "religionsdialog", men som i verkligheten handlar om att på olika sätt underlätta för islams expansion. Den riktige imamen Awad Olwan var också på plats, som förstås direkt blev tillfrågad om risken att vi får en dålig bild av islam, bara för att islamiska terrordåd råkar ske allt oftare på europeisk mark:

De båda gästerna sade egentligen inte så mycket som var anmärkningsvärt, men jag reagerade när man tog upp "Guds hus" i Fisksätra som ett exempel på hur religionerna kunde samverka. Jag skrev om detta projekt i februari i Nya Tider och det handlar mindre om något "samarbete" mellan religionerna än om att kyrkan helt enkelt bekostar byggnationen av en moské i anslutning till en redan befintlig kyrka. En av de drivande bakom planerna, prästen och tidigare biskopen i Karlstads stift Bengt Wadensjö, skrev när projektet lanserades i SvD:

"När rädslan för det okända i form av islam nu ger Sverige en profil i nyhetsflödet genom att SD tar plats i riksdagen vill jag lyfta fram en helt annan bild av Sverige. Jimmie Åkesson skrev i Aftonbladet den 20 oktober 2009 att ’Muslimerna är vårt största utländska hot’. I Nacka tror vi inte att invandrare eller muslimer skulle vara ett hot. De är en tillgång."

Detta skrevs alltså för ett antal terrordåd sedan och det är uppenbart att Wadensjö snarare ser SD det största hotet i Sverige och dessutom passar på att göra en politisk markering. Kyrkans kalkyl för moskébygget uppgår till 39 miljoner kronor och det är värt att notera att när insamlingsstiftelsen bildades satt bland andra den nuvarande bostadsministern och islamisten Mehmet Kaplan (MP), samt LO:s före detta ordförande Wanja Lundby-Wedin, i styrelsen. Kritiska röster har inte saknats och Anders Lundberg, som är medlem av den kyrkopolitiska nomineringsgruppen ”Frimodig kyrka”, har försökt att gå emot projektet och bland annat ställt frågan om den nya moskén kommer att fortsätta bjuda in talespersoner från den antidemokratiska rörelsen Hizb-ut-Tahrir, samarbeta med islamistiska Tanzeem-e-Islami och bjuda in medlemmar till antisemiten Yusuf al-Qaradawis europeiska fatwaråd, vilket man gjort vid tidigare tillfällen.

Idag har Göteborgs-Posten, som under Alice Teodorescus ledning snabbt har fått etablerad medias mest relevanta ledarsida, låtit Ann Heberlein skriva en gästkrönika med rubriken "Vi måste tala om islam". Texten tar upp vad det faktiskt handlar om och utgör en välbehövlig motvikt till allt det ursäktande och den relativisering som sker efter varje muslimskt terrordåd, kanske tydligast uttryckt i Stefan Löfvens omedelbara tal om Breivik. Krönikan är läsvärd i sin helhet, men ett av de viktigare styckena kan vara:

"Vi måste tala om islam. Vi måste hantera att majoriteten av de terrordåd som drabbar oss, våra värderingar, vår frihet, ja hela vårt sätt att leva, hämtar både argument och drivkraft ur islam. Nej, jag påstår givetvis inte att alla muslimer är terrorister. Jag påstår att islamism och jihadism inte existerar i ett vakuum. Dessa blodtörstiga dödssekter hämtar sin näring ur en religiös tradition och dess skrifter."

Avslutningen är också viktig:

"Om vi ska kunna bekämpa jihadismen, det islamistiskt motiverade våldet, måste vi förstå dess världsbild. En bra början är att erkänna att religion spelar roll och att vissa religioner kan ha större våldspotential än andra."

Det mest tragiska är förstås att vi numera måste tala om islam, dess innebörd och attribut, dag ut och dag in i Sverige, även under kristna högtider.
12 kommentarer:

 1. Muslimer måste tala om islam. Vi övriga måste tala om muslimer.

  SvaraRadera
 2. Kärnan i den kristna tron är att jungfu Maria blev befruktad av den helige ande och att Jesus följaktligen är guds son (dvs treenigheten Fadern, Sonen och Den helige anden). Treenighetsläran stöds av de flesta kristna kyrkor och samfund både de västliga (katolska och protestantiska) och de östliga kyrkorna (Ortodoxa kyrkan). Jesus var alltså inte vilken predikant och profet som helst utan övermänsklig vilket bevisades av han underverk men samtidigt ett offer som offrade sig på korset för våra synders skull och uppstod tre dagar efteråt innan han inför elva vittnen (apostlar) flög upp till himmelen.
  Muslimer och ateister förnekar allt detta och betraktar det som rena fantasier och för muslimerna är Muhammed överlägsen alla andra profeter. Hur kan då Antje Jackelén och Svenska kyrkan ha en religionsdialog med dessa förnekare av Jesus som Messias vilken de betraktar som vilken bondtölp som helst som var skicklig på att snacka och sprida profetior.
  Antje Jackelén och Svenska kyrka hade lika gärna kunnat föra religionsdialog med ateister, nazister, kommunister och djävulsdyrkare för de står inte närmare kristenheten än muslimer.
  Och vad handlar den s.k. religionsdialogen om? Ska man möta muslimerna på halva vägen och säga "nja, okej då jungfu Maria var nog ingen jungfru när och efter att hon blev befruktad och det var nog Josef som satte på henne så vi kan väl i alla fall gå med på att Jesus var guds styvson och åtminstone ett enda av Jesus underverk kan vi väl få behålla. Men då får ni muslimer pruta lite på att Muhammed är den störste profeten och låta honom dela förstaplatsen med Jesus!"
  Den s.k. religionsdialogen handlar enbart om att sprida islam i samhället och Antje Jackelén är antikrist, en ulv i fårakläder som går islamisternas ärenden (biskop Bengt Wadensjö i Karlstad är av samma skrot och korn).

  SvaraRadera
  Svar
  1. När Bengt Wadensjö arbetade som Direktor (högste administrative chef) för Ersta Diakonisällskap (Ersta sjukhus i Stockholm) i början av 80-talet kallades han av den kvinnliga delen av administrationen för "raggmunken". Viket kanske avslöjar en del av hans karaktär.

   Radera
 3. Kan ingen kolla upp hur många naziskelett denna toka har i familjegarderoben??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nazism. Ständigt denna nazism.

   Hade nationalsocialismen vunnit så hade vi inte behövt bloggar som denna, framförallt hade inte judinnan Heberlein suttit och dikterat diskussionsämnen för svenskar.

   Radera
  2. Tur för oss alla att det gick som det gick för nationalnazismens absurda tankevärld.

   Radera
  3. Vad innebär nationalsocialism?

   Radera
  4. Inte Nazist utan Stalinistskelett.
   Läs Julia Caesars intressanta krönikor: Stasiprästen och lögnen och Ärkebiskopens obesvarade frågor

   Radera
 4. Vid valet till ärkebiskop för år sedan ansåg samtliga biskoparna (kandidaterna) att Muhammed var en lika god väg till Gud som Jesus!

  Antje Jackelen var en av dessa.

  Den enda som som kristen ansåg Jesus var den bästa vägen för en kristen blev inte vald!

  Man behöver väl inte säga mer om den så kallade kristna svenska kyrkan även om det naturligtvis kan tänkas fungera bättre i lokalförsamlingarna d.v.s. den kristna identiteten kan finnas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon valde "Gud är större" som valspråk, inte "Gud är stor" som är traditionen inom kristenheten, eller möjligen "Gud är störst", utan just "Gud är större" vilket är en direkt parallell till "Allahu ahkbar".

   Hon kunde inte heller stödja bibelordet "Jag är vägen, sanningen och livet" eftersom hon menade att det finns andra vägar till Gud än genom Kristus.

   Frågan är om hon överhuvudtaget är kristen.

   Radera
 5. Det är ju helt uppenbart så, att jackelen INTE är kristen. Vägen till Gud är hyfsat tydligt beskriven i Bibeln. Och hon förnekar den vägen. Hon fick mig direkt att skriva till min församling och begära utträde ur svenska kyrkan. Det går inte att betala skatt till en sådan fruktansvärd organisation. Jag hoppas att det finns en motståndsrörelse i svenska kyrkan, för som det är nu, vilseleds människor.

  SvaraRadera
 6. Jag föreslår att gatan i Stockholm där den muslimska terroristen sprängde tarmarna ur sig skall byta namn till Buksprängargränd.
  Detta för att påminna om en korkad idiotisk religion.

  SvaraRadera