torsdag 26 maj 2016

Anders Lindbergs godhet vidrör idag förorterna
Sverige får allt fler områden där både polis och räddningstjänst regelbundet attackeras, en utveckling som för övrigt var fullständigt förutsägbar. De senaste dagarna har ett par borgerliga företrädare gjort utspel kring denna fråga, där en moderat vill se utegångsförbud och en kristdemokrat föreslår gummikulor och vattenkanoner.

Som väntat ogillar Aftonbladets Anders Lindberg alla former av repressiva åtgärder, vilket han idag berättar under rubriken "Usel idé att skjuta på unga i förorten". I vanlig ordning är inga formuleringar för fåniga för att publicera:

"Kombinationen gummikulor, vattenkanoner och olika former av utegångsförbud har prövats i andra länder. Kanske turkisk eller syrisk polis kan bidra med utbildning."

Anledningen till att dessa länder har dåligt rykte är, snarare än att handla om polisens utrustning, att de är halv- respektive heldiktaturer, vilket också är skälet till att Anders Lindberg nämner just dessa och inte till exempel Tyskland, som också har vattenkanoner.


Münchenpolisens Wasserwerfer 10000.

På ett sätt är omnämnandet av Syrien inte så dumt, även om Anders Lindberg inte förstår varför. När Sverige förändras, måste också samhällets åtgärder förändras och anpassas efter landets nya invånare. Det som fungerade i 1950-talets Sverige biter inte på de etniska enklaver som våra politiker har skapat. En av det mångkulturella samhällets tragiska, men förutsägbara, negativa konsekvenser är just att statens repression måste öka i takt med befolkningens förändrade sammansättning. En person med bakgrund i en hård diktatur i Mellanöstern blir naturligtvis inte särskilt avskräckt av den polistaktik som hittills har fungerat på svenskar.

Det blir sedan dags för något av ett självmål:

"Att denna typ av högerpopulistiska utspel flyter upp till ytan visar hur långt det är mellan förortens ungdomar och borgerlighetens ideologer i Danderyd, Täby och Östermalm."

Som om avståndet inte är lika långt till tidningsredaktionerna och Anders Lindberg. Jag skulle tro att en del av dessa utanförskapsområdens invånare själva skulle vilja se hårdare tag mot kriminaliteten, vilket ju faktiskt är vad det handlar om. Detta avstånd illustreras för övrigt bäst av krönikörers och politikers vurmande för det mångkulturella samhälle som de aldrig ser i verkligheten.

Så kommer de då, ursäkterna som gärna framförs av vänsterskribenter:

"Det Alliansen borde fundera över är varför bilarna brinner och folk kastar sten i just områden med hög arbetslöshet och stor social utsatthet?"

Resonemanget utvecklas:

"Ingen föds till stenkastare eller huligan. Men i en miljö där samhället kapitulerat, få har jobb och kriminaliteten är stor blir förebilderna därefter. De som växer upp i Husby riskerar att hamna i ett permanent utanförskap, en parallell verklighet där det inte är möjligt att komma in i övriga samhället."

Arbetslöshet och social utsatthet kan aldrig vara en anledning till att kasta sten mot ambulanser eller bränna bilar. Att på detta sätt hävda det, är att förolämpa alla utsatta människor som kämpar. Även människor i "förorten" kan fullfölja sin skolgång och skaffa sig en utbildning. Det satsas dessutom en hel del på dessa områden. Självklart måste socialdemokraten Lindberg skylla situationen på Alliansen:

"Under Alliansens år vid regeringsmakten växte klassklyftorna. Under 2013 var det omfattande kravaller i Husby som även spred sig i övriga landet. I princip har inget ändrats sedan dess och de underliggande sociala problemen är fortfarande olösta. Skillnaden är att politikerna har lagt sig till med en ännu mer auktoritär retorik."

Våld och kriminalitet i etniska enklaver har ingenting att göra med huruvida vi har en vänster- eller en högerregering, även om Alliansen förstås är medskyldig till att områdena ens finns. Stenkastning och bilbränder förekommer i alla liknande områden över hela Europa, trots att regeringar och deras politik skiljer sig åt. Utvecklingen verkar alltså i högre grad bero på vem som bebor ett område, än på nivåer av skatter och välfärd.


Upplopp i en av Paris många mångkulturella förorter.


Det mest provocerande med Anders Lindbergs text är förstås att han i alla sammanhang predikar för så stor asylinvandring som möjligt. När dess konsekvenser nu blir allt värre och allt tydligare, ser han ändå till att hamna på "den goda sidan", genom att inte vilja göra det otäcka som blir nödvändigt. På samma sätt blir de som i åratal har varnat för just denna utveckling i Lindbergs värld återigen de onda, eftersom de föreslår åtgärder och vågar nämna problemets grundorsaker. Dessa liberaler och vänstermänniskor, som är för allt som är fint och mot allt som inte är det oavsett om deras hållningar står i motsatsförhållande till varandra, har alltför länge dominerat debatten. Jag väntar fortfarande på att få höra en massinvandringsförespråkare säga att denne tar ansvar för konsekvenserna och tycker att alla följder är ett rimligt pris att betala för att uppnå det mångkulturella samhället.

Det är personer som Anders Lindberg som har skapat alla utanförskapsområden och dessutom låtit sig hyllas för sin fina människosyn. Vi andra, de demoniserade, hade för länge sedan kunnat förebygga denna utveckling, men i stället blir det vi som en dag kommer att få städa upp det som "de goda" har skapat.
7 kommentarer:

 1. Denna spya som kallar sig Anders Lindeberg ska givetvis omedelbart deporteras till närmaste utanförskapsområde där han ska bo hädanefter. Hur många dagar eller veckor han överlever är totalt ointressant. Ett passande straff för en man som totalt saknar mental kapacitet att förstå orsak och verkan.

  Benny

  SvaraRadera
 2. Det var fattigt och utanförskap i Sverige tidigare också men det var ingen som angrep samhällets stöttepelare då. Ta exemplet Ådalen på 30-talet, djävligt fattigt och så men det var ändå lugnt till kommunisterna med Sillén i spetsen tågade in och uppviglade massorna. Både SAP och LO bekämpade de som startade kravallerna ända till början av 70-talet då Palme ändrade "historiebeskrivningen" som ny ordförande för SAP (på vems order?) och höjde Ådalen-32 som ett av grundpelarna i den ideologiska berättelsen.

  Är det kommunister bakom dagens sten- och handgranatkastning också?

  SvaraRadera
 3. Skapar man enklaver med folk från Afrika/mellanöstern kommer det också att se ut som i Afrika/mellanöstern.
  Det handlar om kulturellt betingat uttryckssätt från folk som tidigt lär sig använda hot och våld som konflikthantering.
  Sedan Israels tillkomst 1948 har vi sett araber hoppandes på en ruinhög skrikandes "Death to america" och "kill all jews".
  2016 ser det likadant ut och Isralelerna har insett det lönlösa med att diskutera med barbarer.
  Det borde även svenska politiker inse.
  Det är hög tid att bestämma sig för om Sveriges framtid ska präglas av civilisation eller barbari.

  SvaraRadera
 4. Istället för att Lindberg ständigt gnäller på den kritik som förs fram mot stenkastare, pyromaner, knarklangare, islamister och våldsverkare i förorterna, kan han kanske säga vad som är bra med dem.

  SvaraRadera
 5. "Det Alliansen borde fundera över är varför bilarna brinner och folk kastar sten i just områden med hög arbetslöshet och stor social utsatthet?"

  Ytterligare ett självmål av Lindberg.
  Han har helt rätt, men orsaken är ju att Alliansen förde just den politik som han förordar.
  Skrämmande att den partipolitiska pajkastningen fortsätter. Tror att den spricka som uppstått mellan "goda" och "onda" svenskar är vårt största problem. Tomt svammel om att "ena landet" med fortsatt utfrysning av ca 20 -25 % av väljarna!
  Partiledardebatt på söndag. Lär bli en påfrestande historia.

  SvaraRadera
 6. I Opinion Live SVT1 torsd 26 maj kände Anders Lindberg sig motarbetad av medelklassen, 21:20 in i programmet:
  "Jag tror att vi ska vara väldigt ärliga med och säga att när Sverige förändras och blir ett mångkulturellt samhälle så betyder det att h e l a Sverige förändras .. och jag upplever att det finns ett ganska stort problem när medelklassen drar och inte liksom vill vara med i det här"
  http://www.svtplay.se/video/8680056/opinion-live/opinion-live-sasong-1-svt-1?start=auto

  SvaraRadera
 7. Slasktidningarna har som sin enda uppgift att splittra svenskarna! Vad vi vanliga anser normalt ratas av "eliten", nu ska det onormala hyllas och köper du inte det då är du allt vad dom kallar oss!

  SvaraRadera