lördag 14 maj 2016

Dagens citat: Niclas Persson (MP)


"Man beräknar ju att 25 000–40 000 lever som gömda i dag. Dels är det orealistiskt att jaga upp alla, dels innebär det här stora kostnader och det är pengar som vi hellre vill prioritera till välfärden."
SvD
Niclas Persson, kommunalråd i Örebro, använder sig av miljöpartisters speciella syn på ekonomi och matematik för att motivera amnesti för illegala. Om det handlar om utvisningar blir kostnader även för en miljöpartist plötsligt mycket relevanta. När dessa och liknande figurer ska tala om asylinvandringen i stort, tycker de uppenbarligen att det är mycket viktigt att alltid jämföra dess kostnader med tänkta och fiktiva vinster, som förstås antas bli mycket större.

Vad Niclas Persson bortser från, möjligen helt omedvetet, är naturligtvis de kostnader som uppstår om de illegala inte utvisas. Framför allt är det ett enormt hyckleri att intressera sig för kostnader för utvisning, när man annars är helt ointresserad av både Migrationsverkets direkta kostnader för mottagande och de kostnader som låg sysselsättningsgrad medför. Då har vi ändå inte berört den stora kostnaden, i form av splittring, enklavisering och kriminalitet, aspekter som det antagligen är helt lönlöst att förklara för en miljöpartist.

Ett stort hyckleri är det också att plötsligt tala om att prioritera välfärden, när ens eget partis hela invandringspolitik garanterar välfärdsstatens sönderfall. Säg hellre att ni helt enkelt vill vara så goda som möjligt, men låt bli att försöka er på logik, matematik och ekonomi, ty där hittar ni inget som styrker er hållning.
3 kommentarer:

 1. MP är ett parti som omedelbart borde sättas i karantän och utredas av säpo.
  Deras förkärlek för massinvandring och islamister borde jämställas med samhällsomstörtande verksamhet och därmed vara föremål för rättsvårdande myndigheter.
  Oavsett partitillhörighet lider asylfanatiker av ett tillstånd där en känslobaserad ideologisk barriär blockerar förmågan till konsekvensanalys och sunt förnuft vilket ovanstående företrädare är ett exempel på.
  Att sådana personer idag innehar ledande befattningar är oerhört skrämmande vilket vi som upplever resultatet av deras politik kan vittna om. / Kjelle

  SvaraRadera
 2. Även om man använder regeringsplanet och transporterar varje avvisad var för sig vill jag nog påstå att det är lägre kostnader för svenska skattebetalare att avvisa illegala migranter än att ge dem amnesti. Enligt norska motsvarigheten till SCB genererar en utomvästlig invandrare i genomsnitt ett underskott på 4,2 MNOK.

  SvaraRadera
 3. Edward Ulfertz14 maj 2016 21:52

  Han kunde ju också ha sagt:
  "Det finns tusentals tjuvar, vådtäktsmän och mördare i Sverige idag.
  Dels är det orealistiskt att jaga upp alla, dels innebär det här stora kostnader och det är pengar som vi hellre vill prioritera till välfärden."

  SvaraRadera