tisdag 31 maj 2016

Dagens citat: Viktor Banke


"Till er som bortom löpsedlarna återkommande drunknar i Medelhavet på väg till oss. Förlåt."
MetroAsylposören Viktor Banke avslutar en liten krönika, där han som den siste bland alla vänstermänniskor slår fast att Alliansens besök i Husby var "ett hån". I verkligheten säger han inte det där "förlåt" för egen del, eftersom han ser sin människosyn som kanske den finaste i Europa, i kombination med en värdegrund som skimrar i rosa och guld, vilket borde förläna honom åtminstone en handfull medaljer. Vad han vill göra med ovanstående mening är att uppnå en sorts dubbel godhet, där han inte bara känner för de som har dött, utan dessutom tar på sig skulden för de mindre godhjärtade. Ungefär som Jesus som dog för våra synder.

Skulden för de döda på Medelhavet ligger dock inte hos den svenske eller europeiske medborgaren, utan faktiskt hos de som kliver på båtarna och de smugglare som tillhandahåller dessa undermåliga fartyg. Man skulle kunna stoppa mycket av trafiken över Medelhavet genom att ta bort incitamenten, vilket skulle ske om de europeiska länderna slutade bevilja asylansökningar och smuggelbåtarna tvingades återvända till ursprungshamnarna, i stället för som nu bogseras till Europas kuster.

Indirekt har trafiken skapats av personer som Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven, då dessa "anständiga" politiker väljer att låta smugglare utgöra någon form av barriär i stället för att stänga våra egna gränser för asylinvandring.

Aftonbladet klagar Anders Lindberg på att partiledardebatten inte handlade om de 700 som nyligen dog på Medelhavet:

"Men hur naturligt är det att hundratals flyktingars död bara blir en bisats i en tv-debatt som domineras av flyktingpolitik?"

Hur skulle detta debatteras, Anders? De som är för dödsfallen mot de som är mot? Ett gällt skrik om att "vi måste öppna gränserna, för människor dör ju på havet!"? Det svenska folket förtjänar mer än att höra åtta personer mekaniskt uttrycka hur fruktansvärd de tycker att en sådan händelse är. Vi har i detta land posörer så det räcker och blir över, vilket Lindberg och Banke är goda exempel på, och vill nu äntligen ha ledare som ser till landets och folkets bästa och har idéer för att säkra vår framtid.

16 kommentarer:

 1. återkommande drunknar?

  Kan man drunkna mer än en gång?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis min undran. Fast han kanske är något på Bosporen.

   /quarten

   Radera
  2. Kanske om man inte riktigt drunknar ihjäl?

   Radera
  3. Man drunknar bara lite grann...

   Radera
  4. härliga skämt om folk som dör. precis min humor. den här bloggen ska jag fortsätta läsa.

   Radera
  5. Anonym 20:31: Nu kan ju inte bloggskribenten gärna lastas för läsares kommentarer. Jag tänker inte heller radera så fort mindre rolig eller mindre lämplig humor dyker upp...

   Radera
  6. Jag hade nog som bloggskribent i alla fall tagit tydligt avstånd från sådana kommentarer. Du tog ju inte lång tid på dig att svara på min kommentar. Att du också ger folk som flyr för sina liv och väljer vad de vet är livsfarliga och orimligt dyra flyktvägar skulden för sin egen död skulle jag vilja påstå bidrar till det lite mer raljerande klimatet på denna sida.

   Radera
  7. Nej, jag tycker inte att det skulle vara en bra princip att ta avstånd eller radera varje gång jag inte instämmer i en kommentar, tycker att den är fånig eller inte rolig. Jag vill överhuvudtaget censurera så lite som möjligt. De få gånger det sker, handlar det om en kommentar som bryter mot lagen, innehåller hot eller använder ett alltför grovt språk.

   I detta fall bör du nog också inse att kommentarerna inte driver med de drunknade, utan med asylaktivisten som inte kan formulera sig.

   Mitt resonemang som du hänvisar till handlar inte om att dela ut skuld, utan rent logiskt klargöra vem som faktiskt har orsakat situationen, eftersom det alltid anses vara den vanlige europén.

   Nåväl, välkommen till bloggen! Använd gärna namn eller alias vid nästa kommentar!

   Radera
  8. Mitt intryck av kommentarerna är nog fortfarande respektlöshet gentemot offren. Högstadienivå rentav.
   Man behöver inte leta länge för att hitta liknande kommentarer. Det tog mig ungefär 30 sek att hitta en kommentarer där en användare skriver "Ett hopp från våningen högst upp på Kungsholmen riktning nedåt?" angående ditt inlägg om Malena Ernman. Jag hade hellre inaktiverat kommentarer än ha dessa liggandes på min sida.

   Jag ser inte hur du klargör vem som ligger bakom situationen? Du säger att de får skylla sig själva som kliver på båtarna och att vi ger dom anledning att göra det, vilket då skulle innebära att vi har orsakat situationen? Du skriver "Indirekt har trafiken skapats av personer som Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven" - det innebär alltså att det egentligen är vi som bär skulden?

   /galibarkisnarki

   Radera
  9. Nej, jag skriver alltså inte "får skylla sig själva". Ja, man kan säga att personer som Reinfeldt och Löfven (alltså inte VI) vill ha denna situation, eftersom de ser problemen med att ta sig hit som någon form av barriär.

   Du måste skilja mellan direkt och indirekt. Det finns de som direkt orsakar situationen - de som organiserar och de kliver på båtarna. Poängen är att den vanlige europén inte har någon som helst skuld. Att jag skriver de rader som du har fastnat för beror helt enkelt på att jag är trött på att hela skulden alltid läggs på "500 miljoner européer".

   Radera
  10. Du skriver att skulden ligger hos de som kliver på båtarna. Det är väl mer eller mindre att skriva "får skylla sig själva"?
   Hursomhelst så föredrar jag nog att beskylla mig själv för mitt passiva engagemang än flyktingarna för att de sätter sig i båten. Men det grundar väl sig också i att jag tycker att dom ska ha möjlighet att ta sig hit. Det är ju alltid det det kokar ner till i slutändan. Vi har rimligtvis en evighetsdiskussion framför oss om vi fortsätter.

   /galibarkisnarki

   Radera
  11. Där sätter du fingret på ett stort problem för västvärlden; det ständiga behovet av att skuldbelägga och nedvärdera sig själv. Jag antar att du också ser bristande integration som ditt eget och det svenska samhällets fel.

   Radera
  12. Jag skulle väl inte gå så långt som att säga att jag har orsakat problemen, men jag skulle vilja påstå att jag är en bidragande faktor till att det inte händer mer än det gör med t.ex. integrationen. Även det är ju faktiskt ett stort problem för västvärlden; att inte ett av samhällets mål är att ta hand om de som ropar efter hjälp. Vi har blivit så bekväma att vi har glömt bort hur privilegierade vi är. Jag sitter hellre i min soffa och skuldbelägger mig själv än människor i en gummibåt i medelhavet. Det kanske får mig att faktiskt bidra med någonting.

   /galibarkisnarki

   Radera
 2. Unga vapenföra män flyr från Syrien och överlåter åt sina landsmän varav många är barn gamla fruntimmer och gubbar att på olika sätt kämpa mot IS. Viktor Banke ber dessa unga, starka desertörer om förlåtelse för att de genom sitt svek drunknar i Medelhavet...
  Unga män från Irak flyr från sitt splittrade land som föll i bitar när Saddam Hussein störtades och de söker sig en komfortabel tillvaro i Sverige istället för att hjälpa till att bygga upp sitt raserade samhälle tillsammans med fattiga bönder, gummor och barn som inte har en chans att emigrera. Viktor Banke ber även dessa lycksökare om förlåtelse för att de drunknar i Medelhavet.
  Unga män från Afghanistan och Somalia flyr från fattigdom men de är bara en mycket liten del av de ca 1,4 miljarder människor på jorden som lever i extrem fattigdom. Viktor Banke ber även dessa lycksökare om förlåtelse för att deras länder och en stor del av världens länder är fattiga och underutvecklade.
  Vem störtade Saddam Hussein och Khadaffi så att dessa relativt välmående länder föll ihop som korthus? Vem startade inbördeskriget i Irak? Vilka startade den s.k. arabiska våren som blev till en arabisk höst?
  Vem har skapat fattigdomen i Afghanistan och Somalia? Var det vi svenskar och alla andra européer som nu måste betala för våra brott mot dessa underutvecklade och ständigt konfliktsfyllda länder?
  Ja, precis så resonerar sådana som Viktor Banke och frågan är var de får sina tvångsföreställningar ifrån och om de någonsin kommer att bli befriade från sina neurotiska tankefel.

  SvaraRadera
 3. Nog skimrar Bankes värdegrund i guld allt. Och i silver. Som asyllagvrängare drar han in många sköna silverpenningar.

  SvaraRadera
 4. Denna teckning säger mycket: http://www.politicalcartoons.com/cartoon/50638f50-407a-4086-971a-02616c8934d6.html

  SvaraRadera