fredag 20 maj 2016

Hijabisten som blev avslöjad
De senaste dagarna har en 22-årig kvinna i Belgien hyllats lite här och var i världen. Anledningen är att hon vid en demonstration genomförd av Vlaams Belang, mot islamiseringen, ställde sig vid demonstranterna och tog "selfies" iförd sin hijab. Om man nu ska protestera mot ett parti eller en manifestation, så var detta åtminstone en fredlig form.

Lovorden visste inga gränser:
Många tidningar tog glatt upp "händelsen":


Våra egna hijabister var lyriska:

Det är värt att notera hur lugnt Vlaams Belang reagerade och partiets Anke Van dermeersch bjöd rentav in denna Zakia till demonstranterna, vilket resulterade i ännu fler bilder. Någon tyckte att tilltaget var så fantastiskt att denne har satt ihop en liten hyllningsfilm:Så, handlade det som vanligt bara om att stå upp för islam, eller är Zakia Belkhiri den antirasistiska hjältinna som ovanstående dhimmis föreställer sig? Nja, med den där hijaben följer förstås ett antal andra värderingar, som grävande medborgare har letat upp:


På sin Facebook-sida har hon också bland annat skrivit "Fucking judar. Jag känner ett sådant hat mot dem". Som alltid är det teoretiskt möjligt att dessa skärmdumpar är falska, men mycket talar för att detta verkligen har skrivits av henne. Hon har nu, efter att denna nya information kommit fram, stängt sina profiler på både Facebook och Twitter, vilket gör att vi inte längre kan kontrollera, och etablerad media lär inte gräva vidare när de nu har fått ännu en förebild.

Kommer liberaler och socialister någonsin förstå vilka som verkligen står för hat, eller ska de fortsätta att kalla all kritik mot invandringspolitiken för rasism, medan de låter uttalanden som Zakias passera? Skulle någon svensk ha fått uppdrag av SVT efter att ha uttalat sig som Gina Dirawi? Samtidigt som etablissemanget oroar sig för "högerextremism", flyttar en mycket människofientlig ideologi ständigt fram positionerna.
1 kommentar:

  1. Dök upp i mitt Facebook-flöde igår ursprungligen postat av ingen mindre än Sara Magdalena Ernman som jag inte personligen följer utan något några ytligt bekanta gör. Förstår inte heller hijaben, ska den leda tankarna mot Sound of Musik är det upp och nervända världen? Det var de goda som bar dok i den filmen.

    SvaraRadera