söndag 29 maj 2016

Nya Tider
Den 22 maj hölls den senaste upplagan av Folkets demonstration. Eftersom den sedan starten har kallats för "främlingsfientlig" och deltagarna för "nazister", har många påpekat att det är tämligen vanliga människor som deltar, vilket i sin tur har fått hela vänsterklustret att försöka peka ut element som de uppfattar som suspekta.

Ett sådant utpekande fångade mitt intresse:

Eftersom jag själv skriver för Nya Tider, och därmed har en god insikt i vad den innehåller, hade jag lite svårt att förstå stämpeln "rasideologisk":

Jag fick förstås inget seriöst svar eller något exempel, utan i stället en liten dos av det där typiska dumdryga tramset som gäller som fyndigheter inom twittervänstern:


Nej, det skulle också vara en märklig beskrivning. I själva verket är Nya Tider en nyhetstidning och jag tänker använda ovanstående svartmålning som en ursäkt för att slå ett slag för vår publikation. Att NyT i vissa sammanhang kallas för "högerextrem" beror förstås på att ett av våra syften är att skildra händelser som utelämnas av etablerad media och belysa företeelser ur andra synvinklar än dessa medier gör. Denna målsättning innebär att vi också skriver om invandringspolitik och dess konsekvenser, vilket ju ofta är det enda skälet till att partier, personer och publikationer stämplas som "högerextrema". 

Vi skriver dock om mycket mer än invandring, och en bra bild av vad som tas upp i tidningen får man på hemsidan, där ett urval av våra artiklar delvis visas. På många sätt skiljer vi oss från andra alternativa medier. NyT är den enda som utkommer i pappersformat, en gång i veckan, och erhåller presstöd. Vi gör också mängder med egna reportage, där vi besöker möten, föreläsningar och rättegångar, och vi har även haft reportrar på plats i bland annat Irak och Sydafrika. Vår utrikesredaktör Christer Ericsson levererar därtill ingående analyser och sammanställningar om världens konflikter och det geopolitiska spelet, vilket till exempel gjorde att NyT före övriga svenska medier kunde berätta om Islamiska statens omfattande oljesmuggling till Turkiet. En av hans senaste informativa artiklar handlade om situationen i Libyen: 
Själv skriver jag både inrikes- och utrikesartiklar, där ett specialområde förstås är Västeuropas patriotiska partier. När Front National i år firade Jeanne d'Arc, kunde jag dra nytta av mina kontakter i partiet för att få intryck och redogörelser från både Marine Le Pens bankett och den mer traditionella manifestation som hölls av Jean-Marie Le Pen, vilket också var premiären för den nya rörelse han har startat.Självklart ligger vårt huvudfokus på vad som händer i vårt land, vilket vi bland annat skildrar genom intervjuer, rättegångar och redogörelser för vad som sker inom de politiska partierna:Vidare innehåller varje nummer teknik-, kultur- och debattartiklar, samt insändare. Nya Tider kan sägas ha ett oppositionellt perspektiv, men är partipolitiskt fullständigt obunden. Personligen tycker jag att det är en utmärkt tidning med både djup och bredd, men jag är ju synnerligen partisk, varför det skulle vara intressant att få kommentarer från de bloggläsare som också prenumererar på NyT. Er övriga kan jag bara oblygt rekommendera att prova en prenumeration, där ett helår kostar 559 kronor, ett halvår 293 kronor och ett kvartal 154 kronor. 
11 kommentarer:

 1. Jag har prenumererat på NT i många år och är väldigt nöjd.Rekommenderas!

  SvaraRadera
 2. Började premma i år pga att du är skribent där. Har inte ångrat en dag. Brett, djupt och seriöst, uppskattade i synnerhet Sydafrikareportagen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då, tack för den och skönt att höra att du iallafall inte blev besviken. Det är ju en viss skillnad mellan att uttrycka åsikter på sin egen sida och skriva nyhetsartiklar som ska vara så neutrala som möjligt.

   Radera
  2. Ja, är det något jag kan sakna så är det krönikor av dig i Nt hade gärna sett dig analysera partiledardebatterna osv. Men du gör ju mkt sånt här, förstår att ombyte förnöjer

   Radera
 3. Har glömt när jag började. Jo nu kommer jag ihåg. Det var i samband med (strax före) Thorsells artiklar om Estonia. Har sedan dess fortsatt och lägger ut det lästa numret på någon av de restauranger jag frekventerar.

  Med vänlig hälsning
  Mikael

  SvaraRadera
 4. Jag har prenumererat på NT i två år och är mycket nöjd med tidningen. Många bra skribenter dit jag utan tvekan räknar dig Tobbe men också Stefan Torsell och inte minst Vavra Suk.
  Också är bra att den har lite bredd och har med artiklar om t.ex. gamla bruksorter, fabriker och annat som en gång byggde upp vårt kära fosterland. Jag uppskattar också bokrecenaionerna om böcker av författare (ofta konservativa) som man aldrig ens hör talas om i mainstrem-media.
  NT tar upp många ämnen som man redan läst om på Avpixlat men i NT är reportagen lite fylligare.
  Jag håller också med Annelie här ovan att Sydafrikareportagen var väldigt bra och gav en shockerande bild av hur rasistiska de svarta och och den nya svarta apartheidregimen är i Sydafrika. PK-media och PK-politikerna förtiger detta folkmord på de vita afrikanderna vilket är väldigt skamligt och ännu ett exempel på deras dolda rasistiska agenda. Det var ett helt annat ljud i deras falska skälla när det var de svarta som diskriminerades av vita (medan mord och våldtäkter på vita totalignoreras idag).
  Nya Tider är en tidning jag starkt rekommenderar!

  SvaraRadera
 5. Prenumererar sedan två år och kan rekommendera Nya Tider. Mycket läsvärd och helt PK.befriad.
  Man blir glad varje onsdag då man får NT i sitt postfack.

  SvaraRadera
 6. Nu var det ett tag sedan jag läste NyT, men som jag minns den var den inte helt främmande för vad som skulle kunna kallas ett "rasideologiskt" perspektiv. Grundarna har trots allt sitt ursprung i det etnonationalistiska Nationaldemokraterna, ett parti som faktiskt hade förintelseförnekelse inskrivet i partiprogrammet. Dessutom störde jag mig på allt konspirationstänkande som förekom i tidningen. Nog för att konspirationer ibland kan vara verkliga, men det kunde emellanåt helt enkelt bli för mycket och för tvärsäkert.

  Fast med detta sagt så hade ju tidningen samtidigt en ganska hög högstanivå, med en del genuint intressant artiklar, och jag tillhör knappast de som anser alla till höger om sig själva vara oberörbara. Så vem vet, kanske tecknar jag trots allt en ny prenumeration någon gång i framtiden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samtidigt så utvecklas förstås tidningen kontinuerligt. Du kan ju testa ännu en gång för att se om utvecklingen har gått åt rätt håll.

   Radera
  2. I rättvisans namn så var det nog inte så att ND hade förintelseförnekelse inskrivet i partiprogrammet, men när man presenterade sin politik på hemsidan tog man upp saken där. Och det handlade kanske mer om rätten att ifrågasätta Förintelsen än om ett entydigt förnekande. (Jag har googlat lite för att friska upp mitt inte helt perfekta minne.) Men i vilket fall så hade partiet en klart "antisionistisk" karaktär - och var även i övrigt knappast främmande för rastänkande.

   Radera
 7. Skriver under på ovanstående positiva omdömen. Vill också tillägga att jag tycker det är riktigt mysigt att t ex ligga i sängen och läsa en oppositionell tidning på papper för en gångs skull. Rekommenderas!

  SvaraRadera