måndag 30 maj 2016

Välbekant nonsens från Nalin Pekgul
I dagens Expressen får Nalin Pekgul utrymme för ett inlägg som både är spretigt och saknar någon egentlig poäng, mer än att hon vill förklara varför hon tycker att islamister borde gå till Sverigedemokraterna i stället för Miljöpartiet. När jag såg rubriken förstod jag vad som åsyftades, ty knepet att försöka koppla ihop islamistiska rörelser med Europas patriotiska är inte särskilt nytt. Detta erkänner Pekgul och har hittat inspiration i Frankrike:

"Jag är dock inte ensam om att göra kopplingar mellan islamister och högerextremister. När Malek Boutih, socialist med algeriska rötter, var ordförande för Frankrikes största antirasistiska organisation SOS Racisme kallade han den kände islamisten Tariq Ramadan för 'petit Le Pen arabe'."

Dessa vänstermänniskors senaste försök brukar handla om att uppfinna likheter mellan Front National och Islamiska staten, vilket är särskilt osmakligt då Frontens medlemmar har utsetts till "första rangens måltavlor" av just IS.

Nalin Pekguls alster har fått rubriken "Islamister passar hos Sverigedemokraterna", men märkligt nog förklaras eller utvecklas detta påstående aldrig i texten, som i stället nästan uteslutande handlar om just Tariq Ramadan. Jag har dock hört detta nonsens ett antal gånger förut och vet vad det brukar handla om. Alla inser att Front National, eller för den delen SD, varken skickar ut självmordsbombare, tar sexslavar eller korsfäster människor, vilket gör att dessa vänstermänniskor i stället krampaktigt uppfinner ideologiska likheter. Det förljugna resonemanget brukar ungefär gå ut på att både IS och europeiska nationalister vill skapa ett område för endast dem själva, där utomstående inte är välkomna.

Att likställa sina fiender med någon annan person eller rörelse som uppfattas som "värst" är förstås ett mycket enkelt men idiotiskt knep. Det är inte ens "guilt by association", eftersom inga kopplingar finns, utan snarare en ny variant av Godwins lag. Till att börja med är islamisterna inte nationalister, utan verkar över alla nationsgränser. Islamiska statens kalifat sträcker sig redan över två länder, där Libyen kan sägas vara ett tredje, och slutmålet är globalt. Språk och kultur är fullständigt irrelevanta aspekter för dessa islamister.

Det samhälle som IS har skapat liknar inte heller på något sätt det samhälle som exempelvis SD strävar efter eller skulle skapa i praktiken. Både Front National och SD är demokratiska partier som ställer upp i allmänna val och få lär se Jimmie Åkesson som en allsmäktig kalif som agerar enligt Guds plan. Utöver statsbildning och taktik, ligger förstås en stor skillnad i ideologin. Det är idag de patriotiska partierna som verkar mot islams utbredning och framflyttade positioner i vårt samhälle. Övriga partier ser islam som en harmlös religion som vi bör bereda all plats den önskar, medan patrioterna känner motvilja inför de flesta av denna ideologis aspekter och läror. Vi vill inte slänga homosexuella från hustak, korsfästa minoriteter eller tvinga kvinnor att täcka varje bit av sig själva med svart tyg. Det är dessutom liberaler och socialister som, genom sitt vurmande för en omfattande asylinvandring där flödet huvudsakligen utgörs av muslimer, i praktiken gör mest för att islamismen ska blomstra i Europa.

Framför allt ser vi i själva verkligheten att islamister hellre söker sig till Miljöpartiet, sannolikt eftersom de där, bland naiva globalister, finner en bördig jordmån för sin infiltrerande kamp. Även inom Pekguls eget parti Socialdemokraterna finns det en stor acceptans för islamism, inte minst genom den tidigare kristna delen kallad "Tro och solidaritet", som idag verkar vara nästan uteslutande upptagen av islam. Vi minns också hur man var snubblande nära att välja in islamisten Omar Mustafa i partistyrelsen. Stora delar av vänstern har närmast ingått en allians med islam.

Slutligen, Nalin Pekgul, kallar du dig själv muslim, vilket gör att du ligger mycket närmare islamismen än de allra flesta svenska medborgare. Du kan tala om homosexuellas rättigheter och demokrati hur mycket du vill, men till syvende och sist läser du precis samma skrifter som Islamiska statens bödlar.

6 kommentarer:

 1. Bra skrivet, speciellt avslutande stycke!

  SvaraRadera
 2. Klappturken Nalin är ju syster till nationalisten Kurdo Baksi (som knappast drömmer om ett blandkulturellt Kurdistan) så man ska inte förvåna sig över att hon flippar ur emellanåt.
  Islamisterna skulle enligt Pekguls "logik" passa ännu bättre in i PKK och andra kurdiskt nationalistiska kretsar och bli kompis med både Nalin Pekgul, Kurdo Baksi och Zoram Ismail men de gör ju anspråk på att lägga under sig samma landyta annars hade de kunnat bli axelmakter precis som Nazityskland och det kejserliga Japan en gång i tiden.
  Nalin Pekgul har ju gnällt över islamism i Rinkeby men ändå hackar hon på det enda parti i Sveriges riksdag som vill sätta stopp för radikala muslimer. Nalins partikompis Mona Sahlin vill ju hellre bjuda blodtörstiga islamister och krigströtta IS-krigare på gräddfiler till bostad, jobb, utbildning och terapi.
  Vilken fot ska Pekgul stå på? Har hon en dubbel agenda och var gnället över radikala muslimer i Rinkeby bara ett spel för gallerierna? Det verkar som att muslimer -både radikala och s.k. "moderata" dit Pekgul hör - aldrig går att ta på allvar.

  SvaraRadera
 3. Nalin Pekgul smutskastar andra på lösa grunder. Det gjorde Hitler med. Alltså har Nalin Pekgul mer gemensamt med nazism och borde gå med i ett högerextremt parti istället.

  Titta, jag kan också!


  /Undershunden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var inte Hitlers parti något högerparti utan ett socialistiskt parti.

   Radera
 4. Det finns bara en islam, och den är inte "moderat". Medinaverserna gäller, uppbackade av sunnis, i Saudiarabien och Turkiet, stöttat av terrororganisationerna muslimska brödraskapet och ISIS. Den sanna islam, kalifatets mordideologi.

  SvaraRadera
 5. Att SDs partiledare som enda ledare dessutom förklarat islamismen vara det största hotet vederlägger också Peckans skitsnack.

  SvaraRadera