lördag 23 juli 2016

Återigen ligger skulden hos alla svenska män


Johan Hedman


Vi har hört samma sak otaliga gånger i samband med sexuella övergrepp på exempelvis konserter och i badhus och jag har därför redan utvecklat de tankar jag har kring denna problematik, men dagens inlägg i GP är så fint, förljuget och politiskt korrekt att jag inte kan låta bli att kommentera även detta. Inlägget handlar om årets traditionella övergrepp under fotbollsturneringen Gothia Cup och rubriken är givetvis "Övergreppen är sexism - skyll inte på andra kulturer". Mannen med den fina värdegrunden heter Johan Hedman och berättar inledningsvis om vad som ska ha hänt:

"Efter invigningen i måndags blev tre 16-åriga tjejer omringade av ett stort antal killar från ett av lagen i turneringen, där vissa av dem ska ha tafsat på tjejerna. Än värre var att även en av lagets ledare, som i stället för att hindra sina spelare ska ha antastat en av tjejerna genom att stoppa in sin tunga i hennes mun."

Laget ifråga kommer inte från Norge, utan, håll i er, Nordafrika. Med tanke på vad som komma skall, är följande passage lite intressant:

"Att i ung ålder få träffa människor från vitt skilda kulturer; med andra traditioner, uttryckssätt och värderingar, måste vara ovärderligt." 

Jaha, det finns alltså andra traditioner, "uttryckssätt" och värderingar? Johan Hedman kommer snart att motsäga sig själv:

"Att killarna som ska ha antastat de tre 16-åriga tjejerna kommer från en annan kultur är för mig irrelevant. Män som ser kvinnor som en ägodel, något man har rätt att roffa åt sig bäst man vill, finns det gott om i Sverige, så att det ska finnas i andra länder förvånar mig föga." 

Den här hållningen är mycket typisk. När en person som Hedman ska hylla mångkulturen går det bra att beskriva alla möjliga skillnader mellan kulturer, men när den ställer till problem finns det plötsligt inga sådana skillnader alls. I verkligheten är det nog få personer som förvånades av att de annorlunda uttryckssätten i detta fall presenterades av ett lag från ett arabiskt-muslimskt land. Så kommer det då, det obligatoriska slaget mot alla svenska män:

"Jag tror att problemet i det här fallet med de tre tjejerna på Gothia Cup först och främst handlar om gammal klassisk grabbighet. Som nästan alltid när grabbar ska vistas tillsammans."

Nej, det gör det inte. När "grabbar vistas tillsammans" leder det inte "nästan alltid" till sexuella övergrepp. Jag har aldrig vistats i ett manligt sammanhang där man ledigt diskuterade att attackera 15-åriga flickor för att sedan genomföra detta tillsammans. Det är inte "klassisk grabbighet", utan snarare en mycket främmande sådan. Av någon anledning går det dessutom bra att generalisera kring män, utan att det ens kallas för sexism.


Den 36-årige lagledaren


När Johan Hedman ska utveckla det här med grabbighet dyker plötsligt kultur upp som en faktor iallafall:

"Det är bara på skämt säger man, och jag tvivlar inte på att det är så det är menat, men ord är inte bara ord, ord betyder saker och formar vår kultur."

Det finns alltså som vanligt en manlig norm, och rentav kultur, men absolut inga nationella eller regionala normer. Skulle inte "ord och saker" kunna forma kulturen även i Nordafrika? Den västerländska masochismen blommar hos Hedman ut för fullt:

"Ansvaret bär vi alla – föräldrar, lärare, ledare, mediepersonligheter, medborgare. Det är vi som skapar våra värderingar, det är vi som fostrar våra ungdomar."

Det är fantastiskt att "vi", och inte minst medborgare, har ansvar när just icke-medborgare begår övergrepp. Denna inställning skiljer sig radikalt från de kulturer som nu importeras och det är inte svårt att föreställa sig vem som förlorar när ena sidan tar på sig hela världens skuld och den andra inte ens den egna. Ty låt oss lyssna på vad företrädare för laget säger i en artikel i GP:

"Personen berättar vidare att klubben har fått ta emot rasistiska kommentarer som blandar ihop islam med 36-åringens beteende, vilket de är upprörda över. 
- Den här mannen representerar inte ett muslimskt land, det finns perversa personer i varje del av världen, säger företrädaren för klubben." 

Observera skillnaden, där Johan Hedman glatt tar på sig skulden å alla svenska mäns vägnar, men där det nordafrikanska laget inte ser någon som helst anledning till att skärskåda den egna kulturen och är mer upprörda över att religionen kränks än av övergreppen i sig. Jag har varit i Nordafrika och jag kan lova Johan Hedman att kulturen där i många avseenden är annorlunda än här. På uteställen i Marocko finns även kvinnor, men de är alla prostituerade, eftersom en vanlig flicka knappast får lov att gå till sådana platser. Då är det kanske inte en bra idé att anordna discon med tonårsflickor, tonårspojkar och vuxna män. Vill man slippa sexuella övergrepp framöver, får man antingen stryka vissa länder eller hålla alla aktiviteter strikt könsseparerade, och jag gissar att det sistnämnda alternativet förr eller senare kommer att implementeras.

Att Johan Hedman är fullständigt ute och cyklar märks även när han plötsligt blandar in invandringspolitik och Donald Trump mitt i texten:

"Lösningen är inte att bygga Trump-murar eller stänga gränser i någon nationalistisk tanke att så länge problemen inte syns här i vårt lilla hörn i norr så är det lugnt, likt en gigantisk matta att sopa problemen under. Ge oss era trötta, era fattiga, era värsta. Så tänder vi lyktan över dem."

Liknande tankar uttrycks med jämna mellanrum, även om det sällan är så naket formulerat som ovan. Sverige har inte ett ansvar för hela världen, ska inte ta emot de värsta och dessa värsta kommer inte nödvändigtvis att förändras när de korsar gränsen och den där lyktan tänds över dem. Att värna sitt land kan inte på något sätt jämföras med att sopa problem under en matta, vilket ju snarare är just vad Hedman själv gör.

Jag tror inte att denna problematik har genetiska orsaker, men definitivt kulturella. En annan intressant aspekt av just Gothia Cup är för övrigt att problem också har uppstått när man ska förlägga besökarna i vissa av Göteborgs stadsdelar, eftersom dessa nu helt enkelt är för farliga. Kanske bör svenska män nu fundera över hur deras grabbighet skapar gängkriminalitet och skottlossningar?
11 kommentarer:

 1. Tur att du är tillbaka, Tobbe! Ingen kan som du smula sönder argumenten från sådana korkskallar som Johan Hedman!

  Marie-Louise

  SvaraRadera
 2. Utgångspunkten i vänsterns och de politiskt korrektas resonemang är alla kulturers lika värde. Dvs att svensk västerländsk kultur i meningen livsmönster inte är mer utvecklad eller står på en högre nivå än exempelvis muslimska kulturer. Eftersom kulturerna de facto är olika så måste de mätas med olika måttstockar för att resultatet ska bli lika. Vilket ger upphov till ett motsägelsefullt resonemang.

  Förnekelse av kulturella olikheter
  Svenskarnas tolerans bygger till stor del på en positiv fördomsfullhet kombinerad med olikhetsförnekelse av problematiska delar av det främmande. Detta då svensk kultur inte alls är tolerant mot svenskars avvikelser.

  Svenskarna är toleranta gentemot en idealiserad bild av främlingen, en positiv fördom baserad på etnocentrism, där denne är en spännande världsmedborgare som tillskrivs samma värderingar och uppförandekod som den "tolerante" själv har. Alla är människor och alla är som vi. Den “tolerante” världsmedborgaren ser omedvetet sin frigjorda och västerländska värdegrund på 2000-talet som historiskt och globalt universell. Och som därför omfattas av alla jordens folk utom de inskränkta och fördomsfulla vita politiska motståndarna på hemmaplan.

  I praktiken innebär olikhetsförnekelsen att den olikhetsvurmande "förnekaren" inte tolererar några som helst påpekaden om att kulturella olikheter som är till nackdel för det idealiserade främmande faktiskt föreligger.

  Den som påstår det anklagas för fördomsfullhet, intolerans, rasism och främlingsfientlighet av förnekaren som ser sig själv som moraliskt överlägsen genom att tillskriva den andre sin egen “universella” människosyn och värdegrund.
  Förnekelsen är farlig för den egna kulturen då den inte tillåter identifikation av hot mot densamma.

  Börje Fors @pwrmos

  SvaraRadera
 3. Hedman borde ägna sig åt fotboll istället för att dribbla bort sig i märkliga formuleringar.
  Är lite trött på dessa idrottsmän och idrottskvinnor som ger sig in i debatten för att de känner ett tvång, inte för att de har något viktigt att tillägga.

  SvaraRadera
 4. Tack Tobbe för dina briljanta texter! Underbar läsning.
  Peter

  SvaraRadera
 5. Nu börjar det f_n bli för mycket som pekar i samma riktning för att det ska kunna vara oskyldig dumhet eller okunnighet. Varje gång någon som har växt upp med Mellanösterns kvinnosyn förgriper sig på västerländska kvinnor, beskylls vi västerländska män (förtydligande: mina föräldrars Östeuropa är en del av västerlandet) för att ha gjort samma sak de senaste 50 åren.

  Nu riggar man medvetet för fler övergrepp och taharrush på Trästocksfestivalen genom att bussa in MENA-män till den. Detta är ett sätt att skapa ännu en förevändning för vänsteretablissemangets hatrörelse (Zara Larsson mfl) att dreva mot oss västerländska män och beskylla oss för brott som begås av helt andra grupper. Det är fullkomligt vidrigt att med kallt blod arrangera att kvinnor blir utsatta för övergrepp bara för att kunna driva elitens agenda ytterligare ett steg.

  Vart leder de medvetet skapade motsättningarna? Ge det 10-15 år, sen kommer 90-talets Knin, Gračac och resten av Balkan att vara rena picknicken i jämförelse. Milisgrupperna där var korgossar jämfört med den Daesh-influerade milis som kommer att flöda in här det nästa decenniet.

  (Kommentaren även publicerad på iotakt.se)

  SvaraRadera
 6. Johan Hedman är inget annat än en naiv, nyttig och hjärntvättad idiot som tror att politisk korrekthet löser alla världsproblem. Han är naturligtvis säkert uppväxt i ett etniskt svenskt område också. Gult och rött kort för Johan Hedman.

  SvaraRadera
 7. Snälla kan vi bara sluta bry oss om vilka personliga åsikter en journalist råkar ha. Jag tror vi vet hur det egentligen ligger till. Journalisterna får betalt för att vinkla sina artiklar, dölja fakta osv. Jag är sjukt trött på att se svenska män få skit för allt möjligt hela tiden. Journalisterna har snart levt ut sin användbarhet tycker jag. Skriv som det är eller håll käften!

  SvaraRadera
 8. Journalister får betalt för att producera sin Husbondes ideologi som är densamma som den anglosionistiska maktelit som ligger bakom krigen, styr ekonomin och driver på den påföljande migrationen som skall försvaga alla nationalstater och de som är etniskt vita. Detta krig är en del av det militära storkrig som är i antågande.

  För övrigt är det en mycket välformulerad analys av det fokus som sedan en tid riktas mot just dem som kan försvara den Svenska nationen och de svenska kvinnorna, men som ännu inte är tillräckligt vakna, nämligen de vita männen.

  Så därför White Girls Matter!

  SvaraRadera
 9. Tino Sanandajis kritik av Aftonbladets påståenden som saknar faktaunderlag om vad Aftonbladet kallar ”våldtäktkultur” bland svenska män.:
  Joakim Lamotte i GP, Debatten om invandrare och sexbrott saknar fakta: "Den senaste rapporten från Brottsförebyggande rådet baseras på mer än 15 år gamla siffror. Där framgår det "att de utrikes födda har särskilt höga överrisker när det gäller allvarliga brott som dödligt våld, våldtäkt och rån"....
  ....
  ...Dessa fakta samlas fortfarande in, men numera vägrar helt enkelt regeringen, Brå, Polisen och andra lägga några timmars arbete på att sammanställa statistiken. Ingen med ren mjöl i påsen mörklägger statistik. Orsaken är givetvis att statistiken skulle omöjliggöra Dan Eliason och regeringens smörja om att ökning av övergrepp inte har med invandring att göra utan är ett kollektiv fenomen, vad Aftonbladet kallar ”våldtäktkultur” bland svenska män.
  ....
  Hela Tinos inlägg:
  Joakim Lamotte i GP, Debatten om invandrare och sexbrott saknar fakta: "Den senaste rapporten från Brottsförebyggande rådet baseras på mer än 15 år gamla siffror. Där framgår det "att de utrikes födda har särskilt höga överrisker när det gäller allvarliga brott som dödligt våld, våldtäkt och rån"....
  ....
  Från Polisen släpptes det nyligen en rapport där 2000 fall av sexualbrott under 2015 och 2016 har granskats. Där framgår att "i de fall där brotten utförts av gärningsmän i en större grupp på offentlig plats och i simhallar har gärningsmännen främst varit ungdomar som söker eller nyligen fått asyl i Sverige". Dessa två undersökningar är i princip de som går att få tag på i Sverige som rör invandrare och sexbrott, vilket kan tyckas knapphändigt med tanke på allmänintresset och den rådande debatten”
  ....
  20 år sen rapporterade Brå andelen personer som någon gång under femårsperioden 1985-1989 registrerats för brott per land. Siffran för våldtäktsbrott var 0.2 promille för de med svensk ursprung och som högst 4.0 promille för Irak och 4.6 promille för Algeriet, Libyen, Marocko, Tunisien. Brå rapporterade senast misstänkta för gruppvåldtäkter 1991-1999. 58 procent var Sverigefödda, varav en fjärdedel med invandrarbakgrund.
  .....
  Detta samlas fortfarande in, men numera vägrar helt enkelt regeringen, Brå, Polisen och andra lägga några timmars arbete på att sammanställa statistiken. Ingen med ren mjöl i påsen mörklägger statistik. Orsaken är givetvis att statistiken skulle omöjliggöra Dan Eliason och regeringens smörja om att ökning av övergrepp inte har med invandring att göra utan är ett kollektiv fenomen, vad Aftonbladet kallar ”våldtäktkultur” bland svenska män.
  ......
  https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10153763201908231

  SvaraRadera
 10. Bra krönika! Personer som denna Johan Hedman, jag undrar verkligen, TROR han verkligen på sitt skitsnack!?
  Han måste ju blunda helt o hållet för verkligheten!!

  SvaraRadera