tisdag 26 juli 2016

...och Expressen når nya höjder av förljugenhet


Vi har de senaste dagarna sett hur bland andra Somar Al Naher plockar fram gamla våldsdåd som tillskrivs "högerextremister", eftersom hon vill rikta blicken bort från det nu närmast dagliga mördandet som utförs av muslimer i Europa. Idag lyckas dock Expressen hitta till en ny bottennivå av relativisering och hat mot västerlandet. Samma dag som en kyrka attackeras i Frankrike och en 86-årig präst mördas av en muslim, dagar efter att 84 människor kördes ihjäl i Nice och asylsökande i Tyskland utför olika former av terrordåd, bjuder tidningen på ett alldeles fantastiskt reportage om hypotetiska "antimuslimska terrordåd":
Artikeln ska komma att visa upp ett rent obscent byte av gärningsmän och offer, och jag häpnar faktiskt över att ens Expressen idag publicerar någonting liknande. Att vi får höra att det stora problemet med muslimska terrordåd är att muslimer kan drabbas av islamofobi är vi vana vid, men dagens artikel tar det mycket längre än så. Vi får till att börja med ta del av oikofoben Magnus Falkeheds möte med en taxichaufför i just Nice:

"När vi kör upp på ringleden pekar chauffören mot ett kafé. En handfull kunder med nordafrikanskt utseende sitter och småpratar över sina kaffekoppar på terrassen.
– Ser du? De sitter där varje dag! Och här sitter jag på med rumpan i jobbet, säger chauffören, en vältränad Nicebo i 30-årsåldern. Jag är trött och slut och känner att jag inte riktigt orkar ta den ganska förutsägbara fortsättningen på diskussionen."

Ah, dessa fina människor och deras behov av att markera och ta debatten, eller åtminstone säga att de skulle vilja göra det. I sitt alster kan dock Falkehed berätta om all helt omotiverad islamofobi och vilken fruktansvärd människa taxichauffören är:

"I våras tände någon eld på en bönelokal på Korsika. Det var inte den första. Förra sommaren hade någon gjort samma sak och lagt ett blodigt vildsvinshuvud kvar på platsen. För att nämna ett par fall. Det är ett sådant Frankrike som min taxichaufför drömmer om."

Sedan förra sommaren har över 200 fransmän blivit dödade i muslimska terrordåd, så det där vildsvinshuvudet kanske inte är rätt fokus? Det är ett sådant Frankrike Magnus Falkehed drömmer om, skulle man kunna säga om man vill sjunka till hans egen nivå. Resan mot den där hypotetiska situationen vi nu tydligen ska förfäras över blir allt värre:

"Men jag orkar inte. Jag kan bara konstatera att han tillhör de där tio procenten av Frankrikes befolkning. En tiondel som säger att de skulle applådera anti-muslimska terrordåd i Frankrike. Fast det kan man ju inte veta innan de har sett de blodiga kropparna på tv, heller?"

Men, Magnus, sådana dåd sker ju inte och inte heller finns de där blodiga kropparna efter antimuslimska terrordåd i verkligheten. Hur kan det vara så viktigt för en svensk att skydda islam att verkliga offer ska glömmas för att istället ersättas av andra, helt fiktiva sådana?


Eftersom svenska medier vill få oss att glömma,
bör vi ägna den 86-årige prästen Jacques Hamel en tanke.
Idag fick han halsen avskuren.


Det finns tydligen över fyra miljoner fransmän som nu ska fördömas:

"Redan före dessa attacker ansåg 39 procent av fransmännen att de inte skulle tycka att det vore bra, men samtidigt ha förståelse för 'anti-muslimska' attentat. En gång till: De skulle ”ha förståelse” för att oskyldiga människor kan komma till skada och kanske dö för hatbrott. Tio procent skulle i likhet med min taxichaufför applådera. Vi talar om en hatreserv på 4,5 miljoner fransmän."

Eller så kan vi lämna fantasins värld och tala om den fullt existerande muslimska hatreserven som gång på gång visar sig vara beredd att också genomföra terrordåd. Vi får som vanligt även veta att de som inte förstår islams välsignelse och fredlighet helt enkelt är lågutbildade och arbetslösa:

"En djupdykning i opinionsundersökningen utförd av Ifop-institutet ger bilden av den varmaste anhängaren av hatbrott: Det är en arbetslös person i 25-34-årsåldern som bor i ett mindre samhälle i östra Frankrike (sydöstra eller nordöstra). Ju lägre utbildning hen har, desto mer applåderar den hatbrott."

Magnus Falkehed kan till och med presentera forskning om icke-existerande personer:

"Om man utgår från att dessa potentiella nya, 'vita terrorister' skulle vara samma personer som i dag redan utför våldsamma hatbrott mot muslimer så finns en del forskning kring dem."

Visst, och om man utgår från att det finns luft på månen så skulle det vara lättare att andas där. Med denna artikel har Expressen lyckats skapa ett helt nytt sätt att ursäkta muslimska terrordåd. Från att ha lyft fram Anders Breivik, som trots allt existerar, och ständiga förklaringar om att islam inte har någonting att göra med Islamiska staten eller islamisk terrorism, har man härmed alltså helt och hållet lämnat den faktiska verkligheten för att istället utforska en parallell sådan, som har fördelen att skulden återigen kan läggas på oss själva. Den svenska journalistkåren är fullständigt vidrig. Samtidigt ser vi hur den västerländska besattheten av att alltid förstå den andre och själv ta på sig hela världens skuld för oss allt närmare avgrunden.

7 kommentarer:

 1. Det finns tydligen ingen gräns för hur långt från verkligheten som kvällspressen kan komma...

  SvaraRadera
 2. Ett monumentalt självbedrägeri. Hur klarar Magnus Falkehed av att se sig i spegeln på morgonen innan han drar iväg till redaktionen eller för all del iväg på en idiotisk reportageresa till Nice? Att Falkehed bedrar sig själv skulle man ju kunna ha fördragsamhet med men tyvärr är ju bedrägeriet av enorm omfattning.

  SvaraRadera
 3. För att psykologisera lite. Om du vill arbeta som journalist måste du ha en viss uppfattning åsikter eller också måste du sluta. Är en människa satt under en sådan press väljer personen att solidarisera sig med och göra sin arbetsgivares åsikter till sina.

  För oss utomstående är det uppenbart att journalistisk handlar om att vinkla, förtiga och ljuga till stor del. Den som ingår i en medieredaktion upplever det nog inte på det viset. Ingen kan leva med en sådan självbild. Journalisterna ljuger således inte bara för sina läsare. Det största och första offret för deras lögner är dem själv. För var dag i yrket växer förljugenheten inom journalisten. Det får betraktas som en yrkesskada som drabbar människor som valt den typen av försörjning...

  SvaraRadera
 4. Ingenting kommer att ändras förren någon antastar eller våldtar en burkaklädd muhamedan. Eller skär halsen av en imam. Då först kommer det ta hus i helsike och då kanske vi till och med får se knklla i bangkok chefen och statsministern visa empati igen...

  SvaraRadera
 5. Tur att sådana som du Tobbe finns och reflekterar över dessa s.k korrespondenter. Man undrar vilka vinklade nyheter de sänt hem till sina redaktioner.
  Som tur är finns internet och möjligheten att läsa utländsk press och kommentarer.

  SvaraRadera
 6. Hur går snacket idag bland vanligt folk i Frankrike efter detta vidriga hatbrott? Det måste väl ändå mullra och koka i den franska folksjälen? Med vänlig hälsning Gert

  SvaraRadera
 7. Förr eller senare kommer vi att få terrordåd riktade mot muslimer som svar på muslimernas terrordåd mot oss. Media kommer då att få vind i seglen. Frågan är om populasen förmår genomskåda dem.

  SvaraRadera