måndag 25 juli 2016

Somar Al Nahers ständiga ursäktande av islamism och terror


Somar Al Naher med Aftonbladets ledarredaktions övriga hjärntrust,
som här modigt tar ställning för "ett nazistfritt EU". De skulle naturligtvis
aldrig ta ställning mot den ideologi som verkligen dödar människor
i dagens Europa.


Somar Al Naher kan mycket väl vara Aftonbladets ledarredaktions mest osympatiska person, med de mest förljugna alstren, i sig något av en prestation. Vi minns alla hur hon på en nationaldag ville ha en ursäkt av Sverige för att hennes familjs asylprocess tog för lång tid och att uppehållstillståndet kom först efter att de hade vägrat lämna landet och här uppehållit sig illegalt en tid.

De senaste dagarna, i en tid präglad av muslimska terrordåd, har hon ägnat åt att försöka flytta fokus till hotet från "högerextremister". I förrgår, en dryg vecka efter att runt 80 personer hade körts ihjäl av en tunisier i Nice, får hennes ledarkrönika rubriken "All anledning att vara rädda", vilket självklart inte syftar på de allt tätare muslimska dåden, utan kommer att handla om misshandeln av Showan Shattack i Malmö för två år sedan. Den dag som Somar verkligen bestämmer sig för att säga någonting om den muslimska terrorn, skulle det inte ens förvåna mig om hon istället vill ha rubriken "Ni har all anledning att vara rädda, och det ska ni vara". Vi får veta:

"Nazisterna menar allvar med sitt våldsutövande. Domen är ingen rolig läsning, den påminner om att höger­extrema utgör ett allvarligt hot för den som kommer i deras väg. De är beredda att skada, i värsta fall döda, människor på öppen gata."

Misshandeln var brutal och jag tror säkert att beskrivningen av den inte var särskilt trevlig, men det säger också en hel del att Somar måste gå tillbaka till en grov misshandel för två år sedan för att försöka göra någon sorts poäng. Det verkar helt enkelt inte som att "högerextrema" är särskilt benägna att döda människor på öppen gata. Den bild som Somar vill försöka pränta in är mycket annorlunda:

"Enligt en granskning som ­Expo har gjort av den svenska högerextremismens aktiviteter ser vi en radikalisering, där de mest våldsamma grupperna också är de som växer. En oroväckande trend är att individer agerar på egen hand men hämtar näring från den rasideologiska miljön." 

Vilka är dessa "de mest våldsamma grupperna" och varför hör vi inte om alla mord de begår? Vilka är de individer som agerar på egen hand, om det nu är en "trend"? Med tanke på att medierna i veckor och månader uppehöll sig vid Nordiska motståndsrörelsens attack i Kärrtorp, är det inte så att vi på något sätt skulle kunna missa något våldsdåd från den sidan.

Idag använder Somar Al Naher samma taktik kring homosexualitet under rubriken "Homosexualitet är inte västerländskt". Det tror vi å andra sidan inte heller, men vi har fått intrycket att graden av acceptans varierar i olika delar av världen och att det i vissa regioner är särskilt farligt och kriminaliserat. Även i detta sammanhang vill Somar flytta fokus till de där "högerextremisterna" och inleder med en vanlig taktik, då hon hittar en marockan i Frankrike, där vi förstår att det största problemet med den muslimska masskjutningen av homosexuella i Orlando som vanligt är att den skulle kunna underblåsa "islamofobi":

" 'Gayvärlden är ­verkligen övergiven. Jag är marockan, ­muslim, homo­sexuell och bor i Paris, och jag kände mig så ensam den där söndagen. Livrädd och ensam'. Så skriver författaren Abdellah Taia efter masskjutningen i Orlando där 50 människor ­dödades och 53 skadades."

Somar Al Naher gör som vanligt, och går tillbaka 13 år i tiden för att hitta "högerextremister", där hon inte ens skäms för att skriva "så sent som":

"Så sent som 2003 stormade upp emot ett 50-tal höger­extremister Pridetåget i Stockholm. Glasflaskor ven över deltagarna och åskådare som stod vid sidan om."

Låt oss betänka hur bisarrt detta egentligen är. I juni 2016 sköts alltså 49 personer ihjäl av en muslimsk gärningsman, men för Somar Al Naher är det långt mer relevant att glasflaskor kastades 2003. Det kan ju också tilläggas att mången sverigedemokrat har fått uppleva att glasflaskor har kastats av Somars fränder, utan någon som helst uppmärksamhet i medierna.


Vi bör påminna oss om det som Somar Al Naher
vill få oss att glömma.


Det ska förstås bli än mer följuget när de rena lögnerna tar vid:

"Ty sexuell läggning och könsidentitet är inte något som är knutet till nations­gränser eller religioner. Men det finns de som vill bryta ­sammanhållningen. Vi ser det i Frankrike där ­högerextrema Front ­National tydligt försöker kidnappa ­frågan. Det går inte att vara arab eller muslim och gay sam­tidigt, propagerar ­partiet."

Det har jag aldrig hört partiet propagera. Överhuvudtaget skulle jag säga att de europeiska partier som brukar stämplas som "högerextrema" inte är särskilt upptagna av sexuella avvikelser. Nederländska PVV är i stort sett liberalt och skulle rentav kunna kallas "hbtq-vänligt". Jag kan inte heller påminna mig om att Sverigedemokraterna gjort mycket väsen av sig i denna fråga. I Frankrike kunde däremot hundratusentals personer samlas för att protestera mot samkönade äktenskap, men dessa protester hade ingenting med Front National att göra, utan snarare med katolicism och en traditionell syn på familjen. Vill man vara snäll, och det vill man ju ibland, skulle man kunna kalla Somars argumentation för inte helt stringent:

" 'De bär med sig helt andra värderingar' säger liberalernas partiledare Jan Björklund varje tillfälle han får chansen att prata om invandring. Han har därmed satt en stämpel i pannan på alla som ­inte råkar vara födda i Sverige. Som om det vore så enkelt. Som om födelseorten avgör vad du är och vad du ­tycker. Konservativa i Mellanöstern låter likadant. De kallar homosexualitet för ett västerländskt påfund och ett hot mot traditioner och heder."

Nej, Jan Björklund låter inte på samma sätt som "konservativa i Mellanöstern". Jag tror inte att citatet är helt korrekt, men att säga att människor från andra regioner kan ha andra värderingar är ju inte på något sätt samma sak som att säga att homosexuella ska dödas. I hela Europa försöker etablissemangen ställa islamister och "högerextremister" på samma sida, men i verkligheten är patrioterna de enda som vill stävja islams framryckning. Och ja, vår kulturella bakgrund har en inverkan på våra värderingar precis som alla andra yttre faktorer som formar oss. De gånger som homosexuella attackeras på öppen gata i Nederländerna är gärningsmännen alltid marockaner.

Jag tror och hoppas att Somar Al Nahers kamp för att ursäkta muslimska terrordåd genom tala om en farlig "högerextremism" är alltför grov och förljugen för att kunna övertyga någon utanför identitetsvänstern. Hon kan skriva om vinande glasflaskor 2003 hur många gånger som helst, men när människor i verkligheten ser återkommande muslimska terrordåd i olika europeiska länder lär få se patrioterna som den verkliga faran.

I samma tidning, också idag, känner till och med homosexuelle Andreas Hansson ett behov av att skydda islam. Han vill visa upp en värld som förföljer personer med denna läggning, men undviker noggrant de länder där den är belagd med dödsstraff, för att istället nämna Uganda och Jamaica som "skurkstater" på området, och lyckas till och med inkludera "den polska regimen". De länder han inte vill nämna är Mauretanien, Sudan, Saudiarabien, Jemen, Irak, Iran, Afghanistan och Pakistan, som alla har en gemensam ingrediens.


11 kommentarer:

 1. Aftonbladet är rent ut sagt en äcklig tidning. Ägaren Schibsted har en mängd företag som alla borde bojkottas. Vilka framgår av hemsidan Schibsted.com

  SvaraRadera
 2. Hon är bara en av många som p g a sin etnicitet givits en plattform i medier och använder denna till att propagera för sin kultur och religion.
  Dessa individer är helt ointresserade av Sveriges och dess medborgares bästa utan allt går ut på att gynna den egna klanen/ideologin och genom rabiat massinvandringspropaganda verka för att detta växer sig starkare.
  Detta är ett resultat av att svenska folket sedan länge sövts av ett långvarigt välstånd där naivitet ,okunskap och ren dumhet allt för länge präglat den politiska debatten.
  Tror man att massinvandring från mellanöstern,Afrika och Afghanistan kommer att utveckla västerländsk civilisation har man inte förstått mycket.
  Det är djupt tragiskt att det oherhörda pris vi nu får betala för denna okunskap gör sig påmint varje dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med men vad göra?

   Radera
 3. Eftersom dessa hatets kolportörer lutar sig mot kriminell verkande Expo, kan drt cara på sin plats att referera till den efterlängtade råsop som GP förtänstfullt publicerat, med titeln "Expo på villovägar", http://www.gp.se/ledare/expo-p%C3%A5-villov%C3%A4gar-1.3500994

  SvaraRadera
 4. Jag vet inte om det är ren inbillning, men börjar inte vänstern spåra ur helt nu?

  Man kallar sig feminister, men tar ställning för en religion som trycker ned kvinnor.

  Man tar ställning för hbtq-personer, men ställer sig på samma sida som en religion som anser att homosexualitet är en sjukdom.

  Man är emot alla vinster i välfärden, men har inga problem med att kapitalister gör miljonvinster i asylindustrin.

  Man gapar om rasism men bygger sin ideologi på samma ideal som några av världens mest rasistiska nationer.

  När unga flickor utsätts för taharrush är det vi svenskar som skuldbeläggs och de asylsökande som ligger bakom ursäktas för att de tagit sig till ett land fullt av nazister.

  Man vill kasta ut kvinnliga partikamrater som vittnar om ett ökat kvinnoförtryck i förorterna.

  Etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I just fallet med kvinnoförtrycket i V. Där gäller att i Vänsterpartiets har den synnerligen patriarkala och totalitära riksdagsledamoten Ali Esbati ett mycket starkt inflytande på interndebatten om hedersvåld i V. Ali Esbati är en person som inte tål att människor inte tycker som han.

   Denne riksdagsledamot lutar sig tungt mot professor Masoud Kamalis lögnaktiga "forskning" i frågan. Han har också fått med sig andra partibröder som partisekreteraren Aron Etzler och partiledaren Jonas Sjöstedt på linjen att något kulturbundet kvinnoförtryck i förorten inte finns och att det absolut inte ska diskuteras.

   Radera
 5. Apropå muslimers liberala syn på homosexualitet. Hittade detta på petterssonblog.se

  "Entusiastiska muhammedaner i gruppen ISIS har mördat ytterlighet en homosexuell Irakisk man genom att knuffa ut honom från en hög byggnad."

  https://petterssonsblogg.se/2016/07/25/dagens-allah-aukbar-94/

  SvaraRadera
 6. Det går inte att ha med MSM att göra. De är ett tragiskt skämt som inte ser problemet.

  https://youtu.be/avavZKtf6-g

  SvaraRadera
 7. Tre ideologiskt hjärntvättade stolpskott på en och samma bild. Det märks att en tidning som Aftonbladet ligger efter i tiden.

  SvaraRadera
 8. Om dom tar avstånd från ett nazistfritt EU kan man ju undra varför dom inte med ett ord uppmärksammar den växande nazismen i främst Ukraina..

  SvaraRadera
 9. Märkligt att filurerna tar avstånd från sig själva, är det för att kunna vända kappan efter vinden. Fan vet.

  SvaraRadera