fredag 26 augusti 2016

Front National om den islamistiska offensiven


Just när denna debatt pågår som mest i Sverige, får vi ett klargörande i denna veckas "Frontens brev", som i stort sett överensstämmer med min egen syn på frågan:I Frankrike, mot Frankrike, är den islamistiska offensiven numera permanent. Utöver dess mest våldsamma och radikala sida, jihadismen och terroristattackerna, finns också en sida som är mer konstant och aktivistisk. Den som prövar sig fram, som rycker fram allteftersom republiken drar sig tillbaka, som strävar efter att undan för undan ersätta våra gemensamma lagar med politisk-religiösa regler. Den som påminner oss om att för islamisterna, oavsett vilka inriktningar eller metoder de har, förblir målet införande av sharia, den islamiska lagen, och dess utbredning i hela vårt samhälle.

Oavsett vad de säger som vill förminska situationen, precis som andra förminskade hijabbärandet under den första "slöjhistorien" för över 25 år sedan, står vi inför en extremt skadlig offensiv, som är djupt politisk. Låt oss ändå komma ihåg att "burkinins" försvarare försöker framställa den som en symbol för individuell frigörelse och kvinnans frihet! Med en snedvriden omkastning har ljusets värden kallats in i den mest totala förmörkelsens tjänst. 

Under tryck från den legitima folkliga upprördheten, har vissa borgmästare utfärdat kommunala bestämmelser. I sina bestämmelser hänvisar vissa till försvaret av sekulariteten och andra helt enkelt till den allmänna ordningen, två principer som hursomhelst är intimt sammanbundna. Dessa bestämmelser förefaller vara symptomatiska för det gamla UMP, som försöker släcka eldsvådorna efter att ha blåst på kolet! Man försvarar inte sekulariteten, man bevarar inte den allmänna ordningen, genom att vara de som fortsätter massinvandringen, hyllar mångkulturalismen och kommunitarismen, genom att göra islamister till särskilda talesmän inom och utom våra gränser (som UOIF och Qatar), genom att försvaga våra säkerhetstjänster och vårt försvar.

Det handlar här definitivt om det förödande resultatet av Nicolas Sarkozys mandatperiod, han som i verkligheten drog sig tillbaka på alla områden, tvärtemot vad han basunerar ut idag.

Nicolas Bay, generalsekreterare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar