fredag 2 september 2016

Är SD ett rasistiskt parti?


De flesta är antagligen så vana vid fenomenet att man i svensk media ska tala om vissa aktörer, men inte med dem, att de inte reagerar nämnvärt varje gång det sker. Följaktligen är det helt naturligt för SVT, att när Nya Tider ska diskuteras, bjuda in vänstersajten Politisms redaktör, i stället för någon representant för tidningen ifråga. På samma sätt låter man Sara Skyttedal (KD) och Veronica Palm (S) diskutera huruvida SD är "ett rasistiskt parti" eller ej i SVT:s Aktuellt:


Till att börja med tycker jag att frågeställningen är idiotisk, eftersom det hela blir en rent filosofisk fråga där alla talar förbi varandra. Varför inte i stället vara konkret, lyfta fram det i partiets politik som man har problem med och förklara varför man motsätter sig detta? Den som tycker att det är relevant att den ene eller andre partiföreträdaren har uttalat sig på ett förkastligt sätt, bör kunna förklara varför det är viktigt och hur det formar hela partiet. Dessutom vet vi hur ordet "rasism" har förlorat all betydelse, vilket gör diskussionen än mer abstrakt och absurd. SD är inte demoniserat på grund av allting som ältas av aktörer som Expo, utan helt enkelt därför att partiet vill minska invandringen, den aspekt som i dagens Sverige är helt avgörande för en persons uppfattade godhet.

Veronica Palm är inte den mest begåvade politikern ens inom Socialdemokraterna, och måste därför referera till den där filmsnutten, eftersom det är allt hon minns och själv saknar kognitiv förmåga att avgöra vad som är relevant. Observera att hon inte ens kan redogöra för vad som egentligen skulle vara rasistiskt i partiets program, utan får hänvisa till någon sorts bakgrund i "den nazistiska vitmaktkulturen".

Egentligen är inte frågan heller särskilt komplicerad. Har företrädare för SD uttryckt sig rasistiskt? Ja. Är partiets politik rasistisk? Nej. Jag skulle tro att det finns både övertygade rasister och uttalanden som går åt det hållet i alla partier, vilket vi till exempel såg i det berömda "valstugereportaget", där moderater bland annat gav sin syn på skillnaden mellan svarta och apor.


De anständiga partierna informerar
väljare 2002.


Faktisk rasism i ett partis politik skulle till exempel vara om man vill ha en lagstiftning som gör skillnad mellan personer av olika rastillhörighet eller om man anger ras som ett kriterium för invandring, vilket SD alltså inte gör.

Jag antar att vänsterns fixering vid vem en alliansregering vill samarbeta med går ut på att försöka skrämma borgerliga väljare med något som de vill utmåla som fruktansvärt. Det blir förstås enormt fånigt, dels därför att även Socialdemokraterna har fått stöd av SD, men framför allt därför att de själva aldrig har haft några problem att stödja sig på ett uttalat kommunistiskt parti. Även jag skulle vilja se riktiga besked från Moderaterna, men vi ska komma ihåg att Stefan Löfven också vägrade ge sådana fram till valdagen. Det är också en ren lögn att vi nu har "en socialdemokratisk regering" med stöd i parlamentet, eftersom majoriteten faktiskt utgörs av SD och de partier som i ett normalt land skulle agera opposition.

Att Veronica Palm dessutom besöker inte alldeles demokratiska Angolas styrande parti och rentav klär upp sig i dess symboler kanske inte heller visar på en oklanderlig "värdegrund", men visst, hon är ju åtminstone för massinvandring:

Avslutningsvis vill jag ännu en gång hävda att Socialdemokraternas oförmåga att attrahera intelligenta personer är ett demokratiskt problem, framför allt genom partiets dominerande roll i svensk politik. Man kan förstås skratta åt Veronica Palms intellektuella kapacitet, men hon sitter i partistyrelsen och är ordförande för Stockholms partidistrikt. Att hon ännu inte har blivit minister beror kanske på lite väl många felsteg, men förr eller senare kan det mycket väl ske. Man kan förvisso avsky Hillary Clintons korruption eller Angela Merkels landsförräderi, men ingen tror att de är dumma i huvudet. I Sverige har vi genom Socialdemokraterna fått Stefan Löfven som högste ledare. Före honom hette statsministerkandidaterna Mona Sahlin och Håkan Juholt.

10 kommentarer:

 1. Veronica Palm hade 0,4 på högskoleprovet, vilket i princip motsvarar det förväntade resultatet om man bara på måfå kryssar i svaren. Vavra Suk, Nya Tiders chefredaktör, har läst Teknisk fysik (det svåraste programmet inom civilingenjörsutbildningen) på KTH. Trots detta framställs Veronica Palms åsikter som mer relevanta än Vavra Suks inom msm. Det säger en del om hur långt fördumningen har gått i vårt land.

  SvaraRadera
 2. Tobbe for President

  SvaraRadera
 3. Programledaren börjar i fel ända. Innan han frågar Veronica Palm om SD är ett rasistiskt parti borde han fråga henne om vad som är rasism? När svaret då som i denna intervju blir "gå omkring på stan och vifta med järnrör" är det lika bra att avbryta intervjun. Ett intervjuobjekt som inte ens kan uppfatta frågan är det ingen vits med att intervjua såvida man inte genom intervjun vill visa hur utflippad och intelligensbefriad hon är (vilket klart framgick här och i alla andra sammanhang där Veronica Palms nuna dyker upp).
  Politiker från andra partier har gjort mycket värre saker än att under ca 1-2 minuter bära omkring på aluminiumrör så långa att de inte ens duger att fäktas med. (Det fanns dessutom en hotbild mot de tre sverigedemokraterna vilket man i alla rättsliga sammanhang hade tagit i beaktande men så långt klarar varken PK-politikerna eller deras megafoner inom media av att tänka). Vi har ju t.ex. sossen som stod utanför sin f.d. flickväns bostad och hotade och skrek "fitta" och "hora" tills polisen kom och grep honom. Eftersom hans beteende är minst lika illa som att kånka omkring på långa aluminiumrör borde även han stämplas som rasist enligt Palms högst personliga definition av detta uttänjda begrepp. Att man har en så extremt kvinnoföraktande politiker inom ett feministiskt parti är ju också högst anmärkningsvärt.
  Om man vill ha ett konkret svar på frågan om SD är ett rasistiskt parti finns det en barnsligt enkel metod: Läs partiprogramnet! Finns där några rasbiologiska formuleringar? Finns där några uppmaningar till att diskriminera invandrare med annan etnicitet på arbets- och bostadsmarknaden? Finns där några uppmaningar till att isolera t.ex. araber och afrikaner från den inhemska svenska befolkningen? Svaret är NEJ. Däremot så har både Alliansen och De rödgröna i över 20 år isolerat muslimer, araber och afrikaner från den inhemska svenska befolkningen genom att skapa 130 utanförskapsområden och 55 no-go-zoner där blåljuspersonal och brevbärare attackeras just för att de är vita och representerar Sverige. Att dessutom massimportera lågutbildat folk från ociviliserade länder som varken är socialt eller kulturellt kompatibla med det svenska/västerländska samhället är ett sätt att binda fast dem i utanförskap och fördjupa klyftan mellan svenskar och invandrare.
   Att i över 20 år FULLT MEDVETET genom en extrem invandring skapa sådana etniska och kulturella enklaver måste betraktas som rasistiskt i ordets rätta bemärkelse. PK-partierna försöker dölja sin egen rasism genom att rikta strålkastarljuset mot SD.
  Har någon enda framstående representant för SD gjort något rasistiskt uttalande och förespråkat diskriminering av utomeuropeiska invandrare? Jag känner inte till ett enda sådant uttalande och det gör inte Veronica Palm eller någon annan PK-politiker heller för i så fall hade vi kunnat vara 100 % förvissade om att de hade ältat detta minst lika mycket som järnrören och Björn Söders jämförelse mellan normalisering av homosexualitet och normalisering av tidelag.
  Slutligen kommer man då till frågan om SD har en hemlig rasistisk agenda? Beror islamkritiken på att det är araber och afrikaner som är muslimer och hade SD varit positivt inställda till om landet hade invaderats av t.ex. ryska, amerikanska och kanadensiska muslimer och med hederskultur i bagaget? Skulle SD inte ha protesterat till att vita lågutbildade, kulturellt avvikande, kvinnohatande, homofoba religiösa fanatiker och våldtäktsmän med en lika totalitär ideologi som islam vällde in i Sverige i hundrstusental varje år, decennium efter decennium. Skulle SD tycka synd om bilbrännarna och stenkastarna i invandrargettona om de bara vore vita...? I så fall vore SD ett rasistsiskt parti. Märk väl att ingen politiker påstår att SD har en hemlig rasistisk agenda för en sådan konspirationsteori skulle kräva att de lade fram bevis eller åtminstone starka indicier. Istället har PK-maffian fokuserat på att bredda rasism-begreppet i så bisarr grad att det snart är omöjligt att INTE vara rasist.

  SvaraRadera
 4. " ...genom att skapa 130 utanförskapsområden ..."

  Nämnas bör att när man identifierade problemet med utanförskapsområden så fanns det TRE stycken !!!
  Nu efter mer än tjugofem år av "åtgärder mot utanförskapet" så har vi (fanfar!).... 130 dylika !

  Det gick så skevt med utanförskapsområdena att problemet löstes på svenskt sätt.
  Man slutade med statistiken !

  När man tog upp den igen så ändrade man parametrarna lite och kom så fram till en marginellt bättre siffra.

  Med de gamla parametrarna var man dock uppe i 186 !
  Källa:
  http://tino.us/2014/05/uppdatering-av-utanforskapets-karta-visar-fortsatt-okning-av-utanforskap-2006-2012/

  Tjalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. För 25 år sedan varnade "Ny Demokrati" för att vi skulle få "utanförskapsområden". De kallades då samfällt för idioter av media och andra politiker. Nu har vi alltså 130 st. Så vem är idiot nu?

   Radera
 5. Ska man filosofera på allvar över ett begrepp som rasism bör man beskriva vad det är. Den klassiska definitionen av rasism är uppfattningen att människan som art kan uppdelas i ett antal raser. De olika raserna värderas sedan olika av rasisten som också tycker att en viss ras är mindervärdig och bör nekas tillträde till vissa lokaler eller inte får uppbära vissa ämbeten m.m.

  Sedan är frågan då om en person är rasist om denne anser att det visst går att indela människor i olika raser och att dessa raser har vissa gemensamma egenskaper. Detta anser jag vara en kunskapsfråga som rent vetenskapligt kan utredas genom forskning. Man vet exempelvis inom medicinsk forskning att olika populationer av människor reagerar olika på vissa medicinska substanser. Det är vad jag förstår hänförligt till genetiska skillnader mellan olika populationer inom mänskligheten. Är de forskare som tar hänsyn till dessa forskningsrön och utvecklar olika medicinska preparat för olika befolkningspopulationer rasister? Jag anser det inte.

  Rasism är att värdera olika befolkningsgrupper olika och att förespråka institutionell och lagfäst diskriminering mot vissa enskilda individer beroende på vilken folkgrupp personen tillhör. Det kan däremot aldrig anses vara rasistiskt att erkänna vetenskapligt grundad kunskap om hur olika befolkningspopulationer skiljer sig åt rent genetisk och i andra avseenden. Om detta klassificeras som rasism står det i strid med förnuft och vetenskap att beteckna sig som antirasist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den genetiska skillnaden mellan t.ex. svarta, vita och asiater är för liten för att det ska röra sig om olika raser men det är å andra sidan skillnaden mellan hundraser också men ändå delar vi in hundar i raser utan att skämmas och känna oss rasistiska.
   Det blir alltid klurigt när man blandar in genetiken för enligt den är också skillnaden mellan råtta och människa bra 10 %. Både människor och råttor har ju hud, ett blodsystem, samma kemiska substanser i kroppen, hjärta, lungor, lever osv. Ändå upplever jag inte mig själv och andra människor som lika råttorna till 90 %.

   Radera
  2. Såsom samhällsvetare som inte studerat någon naturvetenskap sedan jag gick i gymnasiet är jag dåligt insatt i vad vetenskapen säger om vad som utgör en ras och inte. Jag vet därför inte hur stora de observerbara och icke-observerbara skillnaderna mellan två populationer inom en art ska vara för att man ska tala om distinkt olika raser.

   Radera
 6. Men - var står egentligen Veronika Palm ???
  - 2013 sparkade hon ut en känd muslim från alla hans platser i socialdemokraterna pga hans antisemitiska uttalanden
  - och nu besökte hon nyligen, som landets regerings gäst, Angola, som är det mest antimuslimska landet i Afrika och där muslimer inte får utöva sin religion offentligt och moskéer inte får byggas (och när man ändock gjort detta har moskébyggnaden rivits ned av tungt beväpnad polis och militär).

  SvaraRadera
 7. Ett enda litet uttalande från Sara Skyttedal om att SD inte är rasister så drar en upphetsad debatt igång där sådana som Veronica Palm blir upprörda över att vi INTE har något rasistiskt parti i Sveriges riksdag. Normalt funtade människor hade sett det som något positivt men hela Sjuklövern är så desperat beroende av ett svart får och slagpåse för att dölja sin egen skit att man hade tagit emot själve djävulen och Ku klux klan i riksdagen med öppna armar.
  Hade reaktionen och intresset varit densamma om Skyttedal hade sagt att Liberalerna inte är särskilt liberala eller att sossarna inte är ett arbetarparti längre? Jag tror knappast det.


  När ska vi få se ett debattprogram där huvudfrågan är "Är Vänsterpartiet fortfarande ett kommunistiskt parti" eller "Är Centern ett högerextremt parti med sin extrema nyliberalism?" eller "Är Socialdemokraterna ett arbetarparti eller ett feministiskt medelklassparti med dold islamistisk agenda?" eller "Är MP ett miljöparti eller en köksingång för islamister?".
  Det vore ju mer intressant eftersom det är dessa partier och inte SD som har den reella makten i Sverige.

  SvaraRadera