fredag 2 september 2016

Dagens citat: David Lega (KD)


"De ställer konsekvent grupper mot varandra och för mig är det definitionen av rasism."
AftonbladetÄven det kristdemokratiska kommunalrådet i Göteborg vill säga att SD är ett rasistiskt parti och försöker utveckla varför. Legas egen definition är tämligen originell och förvandlar större delen av politiken till just rasism. Tydligen är dessa floskler ännu inte pinsamma för alla och David Lega bjuder oblygt på ännu en något utsliten variant:

"Jag kommer aldrig att samarbeta med dem i Göteborg på grund av vår fundamentalt olika syn på människor."

Jörgen Fogelklou som sitter i kommunfullmäktige i Göteborg för SD, skriver i en kommentar på Facebook bland annat:

"Allt som sägs i fullmäktige spelas in. Alla yrkande och yttrande i kommunstyrelsen finns väl dokumenterade. Nu vill jag att du påvisar för mig - det som du anklagar mig och mina kollegor för i Göteborg. Hittar du inget, förväntar jag mig en personlig ursäkt."
4 kommentarer:

 1. Och vad är nu detta för en jäkla fjant?! Att ställa grupper mot varandra är inte rasism eftersom politik handlar om prioriteringar där någon grupp (oftast pensionärer) får stryka på foten. "Allt åt alla" är bara en verklighetsfrånvänd vänsterklyscha som bara sönderknarkade kommunister och miljömuppar drömmer om i sina hashdimmor.
  Att det ska vara så förbannat svårt för så många politiker att förstå vanlig vardagssvenska. Att som David Lega säga att "för mig är definitionen av rasism att...(bla bla bla)" är lika intelligensbefriat som att säga "för mig är definitionen av kommunism att handla på Konsum".  Att fantisera ihop egna privata definitioner på allmänna begrepp är ett av symptomen på allvarlig schizofreni som gör den schizofrenes bisarra språk och verbala koder mycket svåra att förstå för de som inte känner patienten mycket väl. När politiker går in i ett liknande sjukdomstillstånd är det mycket allvarligt och hur blir en politisk debatt ö.h.t. möjlig att genomföra om var och en sitter med sitt eget privata språk och argumenterar.
  Språket är inte privat, det är allmänt vilket är hela vitsen med att ö.h.t. utveckla ett effektivt kommunikationssystem som språket är om det används på ett nyktert sätt.

  För övrigt är det en extem invandring som per automatik leder till ställa grupper mot varandra vilket vi nu har ett otal konkreta exempel på i Sverige. Det senaste är i Luleå där var fjärde lägenhet öronmärks för nyanlända som alltså får en "gräddfil" medan många som i åratal stått i kö flyttas ner på väntelistan. De längst bak i bostadskön kommer aldrig någonsin att få en lägenhet eftersom tillströmningen av nyanlända aldrig tar slut.
  Svenska hemlösa trängs ut och skräms iväg av zigenarligorna på härbärgerna, äldreboenden görs om till flyktingboenden osv...osv...DET ÄR ATT STÄLLA GRUPP MOT GRUPP!
  David Lega och hans allierade i Sjuklövern är således rasister enligt hans egen privata definition.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt, bra analys. Tack Stig!

   Radera
 2. När Legas plats tagits över av SDare så lär han ju bli tvungen att samarbeta med SD. I rollen som vanlig medborgare gentemot den nya kommunledningen.

  SvaraRadera
 3. Något att begrunda för en Kristdemokrat.

  Åttonde budet:
  Du skall icke bära falskt vittnesbörd mot din nästa. (du ska inte ljuga)

  Vi skola frukta och älska Gud, så att vi icke beljuga, förråda, baktala eller illa berykta vår nästa, utan urskulda honom, tänka och tala väl om honom och tyda allt till det bästa.

  Tio Guds bud enligt Luthers lilla katekes
  Wikipedia

  SvaraRadera