söndag 11 september 2016

Några spridda dumheter


I dagens skörd av poserande krönikor presenteras alster som är så fattiga att jag här tar dem i ett svep, då vart och ett presenterar någon grundidé där texterna sedan har broderats ut och knappt är värda att citera.
Låt oss börja med Expressen och Alex Schulmans "Jag avskyr PK-maffian som vill stänga gränserna". Som vanligt när det gäller denne tänkare är det som framförs egentligen helt ointressant, men det är trots allt möjligt att fundera vidare kring grundfrågan. Han börjar med en längre utläggning kring vad begreppet "PK" betyder och hans budskap kan sammanfattas av följande stycke:

"Alltså: Vi har både en regering OCH en majoritet av oppositionen OCH en majoritet av det svenska folket som vill en och samma sak: strypa invandringen. Vad betyder det?
Jo, det betyder ju att vi som tror på öppenhet är i tydlig minoritet. Vi står utanför etablissemanget, utanför den rådande politiska trenden i samhällsdebatten. Invandrarfientlighet är det nya PK. Den som vill stänga gränserna och inte släppa in en jävel till är inte längre extrem. Han är PK."

Han avslutar förstås sin text med att stolt deklarera att han minsann fortfarande är för "öppenhet", något som är desto finare nu när allt färre är det. Det bygger dock på en något ytlig och felaktig definition av vad "politiskt korrekt" faktiskt innebär i Sverige. Till att börja med spelar det ingen roll att en majoritet av svenskarna vill minska invandringen, eftersom allmogens åsikter i denna fråga alltid har varit helt irrelevanta. Om man ska bedöma huruvida en person är fritänkare eller posör, måste man se till det sammanhang där personen agerar.

För en person som Alex Schulman, eller exempelvis Malena Ernman, är det mycket politiskt korrekt och faktiskt helt nödvändigt att uttala sig för omfattande asylinvandring. Gör man det, får man priser och exponering i medier, medan om man skulle uttala sig för en minskad invandring omedelbart skulle förpassas till kylan. Eftersom Alex Schulman inte har någon identifierbar begåvning, är känd för ingenting och knappt kan skriva, har han ingenting annat att falla tillbaka på än sin politiska korrekthet. Skulle Malena Ernman plötsligt kritisera mångkulturalismen skulle hon i praktiken sannolikt få yrkesförbud. Det finns fler som kan sjunga, och alltid någon ny som är beredd att predika de påbjudna dygderna.

Samtidigt är jag övertygad om att den dag det verkligen skulle bli besvärligt för dessa personer att posera med dessa hållningar, skulle svängningen komma omedelbart. Det är väl ingen som tror att Malena Ernman skulle ha varit regimkritiker i Tredje riket? Nej du, Alex Schulman, ni kommer alltid att vara politiskt korrekta och välja den lättaste vägen som håller er försörjda.

Låt oss nu göra ett egentligen inte alltför tvärt kast över till Aftonbladet, Patrik Lundberg och dagens alster "Det är vita flygare som skadar integrationen". Även hans tankegångar, eller vad vi ska kalla dem, ligger helt i linje med dagens "debatt" och är därmed alltså politiskt korrekta.


Patrik Lundberg är uppvuxen i Sölvesborg,
men vill nu etablera sig som ett "icke-vitt" offer.


Han tar sitt avstamp i SSU:s raskontroller vid föreläsningar och skäms inte ens för att på allvar citera Politism:

"Låt oss titta på en studie från Linnéuniversitetet, som nyligen uppmärksammades av Politism. Studien testar teorin om white flight, alltså hur stor andel icke-vita personer som vita svenskar klarar i sin omgivning. Resultatet: tre till fyra procent. Blir det fler än så tenderar de vita svenskarna att flytta till ett annat område. Eller väljer att inte flytta dit alls. Liknande mönster går att se när det gäller skolval. ­Vita svenskar väljer generellt bort skolor med en hög ­andel icke-vita barn."

Ännu en gång kan vi notera att när måltavlan är "vita" så är det i vänsterkretsar numera helt rätt att tala i rastermer. Här vågar Patrik Lundberg tala om integration och segregation, eftersom det stora problemet nu är de som lämnar problemområden. I sin nyfunna rasifieringsiver hamnar dessa figurer dock helt fel. Människor som lämnar något av de nu över hundra "utanförskapsområdena" gör det inte för att de har problem med att några procent av områdets invånare har andra hudtoner. Desto mer besvärade är de sannolikt av kriminalitet, bilbränder, stenkastning och allmän otrygghet, som har visat sig bli följden i varje europeisk stadsdel med ett visst inslag av Mellanöstern. Vi kunde redan för 20-30 år sedan tittat på vad mångkulturen skapade i övriga Västeuropa, men våra politiker hade bestämt sig för att vi minsann skulle ha engelska och franska förhållanden även här, som dessutom skulle levereras i rekordfart.

När det handlar om skolval blir dessa fina posörers hyckleri uppenbart, eftersom inte heller Patrik Lundberg skulle sätta sina egna barn i en mångkulturell skola. När det handlar om en själv försvinner plötsligt alla högtflygande ideal, vilket vi inte minst ser genom var vårt etablissemang väljer att bosätta sig. Varken Malena Ernman eller Viktor Banke bor i Rinkeby eller Husby.

Även DN:s kulturchef Björn Wiman kände sig idag kallad att skriva om ras och då givetvis vitas rasism, alltid en trygg infallsvinkel. Att just han också dyker upp idag är intressant, eftersom det fick mig att fundera på en aspekt jag tidigare inte har tänkt på så mycket. Jag har förvisso en viss grundläggande misstro och skepsis inför etablerad medias skribenter, men när jag nu ser hans namn inser jag hur mycket ytterligare deras utspel faktiskt kan skada förtroendet för dem. Efter att han ohämmat suttit och ljugit om Nya Tider i SVT, går min misstro bortom den vanliga sunda kritiska inställningen och jag tvingas konstatera att jag kommer att få svårt att överhuvudtaget tro på någonting han säger.


När Björn Wiman får fritt spelrum för att
fabulera i morgonsoffan.


När han nu ska leverera en liten attack mot Donald Trump, förstås, gör inte heller texten i sig att detta förtroende tilltar. Redan rubriken "Donald Trump fick rasismens verktyg i arv av sin pappa" får sannolikt endast de rejält frälsta att vilja läsa vidare. Det inleds med den där pappan:

"Det visade sig snart att fastighetsägaren, en man vid namn Fred Trump, hyrde ut sina lägenheter enligt en konsekvent rasistisk princip – inga svarta fick flytta in. 'Old man Trump', skrev Guthrie i en upprörd sångtext, vet precis hur man tjänar pengar på rashatet när han drar upp 'the colour line' mellan vita och svarta."

Jag är ingen expert på Fred Trump och det är naturligtvis teoretiskt möjligt att han var en övertygad rasideolog, men det känner varken jag eller Björn Wiman till. Spontant ser jag det som mer sannolikt att han helt enkelt var affärsman och gjorde rent ekonomiska och rationella överväganden, där fastigheter i ett helt vitt område betingar högre priser. När detta sedan ska överföras på Donald Trump blir det dumt på allvar:

"Och det arvet omfattar alltså mer än pengar. Rasismen sitter djupt i det amerikanska samhället i allmänhet – och i Donald Trump i synnerhet. Den republikanske presidentkandidatens hatiska utfall mot mexikaner och muslimer ligger på så sätt helt i linje med hans förflutna, liksom hans överslätande syn på polisens dödsskjutningar av svarta eller de svävande svar han gett på stödet från den tidigare Ku Klux Klan-ledaren David Duke."

Jag har inte hört särskilt många utfall mot svarta från Donald Trump, medan däremot Hillary Clinton har kritiserats för sitt tal om "super-predators", vilket alltså har ansetts vara kodord för svarta kriminella, och maken Bills fängslande av hundratusentals svarta. Följaktligen måste Wiman nämna mexikaner och muslimer, vilket är en helt annan fråga. Mexikaner nämns i samband med illegal invandring, och muslimer i samband med terrorism, helt enkelt eftersom det är de grupper som huvudsakligen är aktuella vid respektive fenomen.

Björn Wimans inställning till verkligheten avslöjas också av talet om "polisens dödsskjutningar av svarta" och glorifieringen av "Black Lives Matter":

"Men just diskriminering och våld mot svarta har alltid haft särskilt lätt att bagatelliseras i amerikansk historieskrivning – senast bevisat av rörelsen Black lives matter i samband med sommarens polisskjutningar."

Om detta nu ska göras till en rasfråga, så skjuts fler vita än svarta till döds av amerikansk polis och de flesta svarta skjuts till döds av andra svarta. Om "Black Lives Matter" oroade sig för dödade personer av sin egen etnicitet borde de alltså också fokusera på sin egen etnicitet.

Jag får ofta en känsla av att detta är precis vad mångkulturalisterna har drömt om; en amerikansk situation där också vi kan få rasmotsättningar och etniska klasser, som samma människor sedan kan sitta och beklaga ur ett amerikanskt perspektiv. Vi såg det redan när Birgit Friggebo ville sjunga "We shall overcome" och än mer idag, med orgier i amerikanska uttryck av typen "racialization" och "white privilege". På samma sätt kan nu alla problem, även rent personliga, förklaras som "strukturell rasism" och även Sverige har plötsligt fått en "kolonial historia" som i sin tur ska förklara vår "afrofobi".

Huvudskälet till att dagen då de politiskt korrekta posörerna inte längre dominerar medieflödet lockar är inte att "de står upp för öppenhet", utan att allt de bjuder på är så enormt dumt. Jag hoppas sannerligen att vi en dag kan få en intelligent debatt som dessutom handlar om svenska förhållanden och själva verkligheten.


12 kommentarer:

 1. "våra politiker hade bestämt sig för att vi minsann skulle ha engelska och franska förhållanden även här,"

  Man trodde nog att vi var finare och skulle klara det som England och Frankrike inte klarat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så är det säkert om ens den analysen gjordes. Denna hemmablindhet syns ju fortfarande i debatten, där man tror att just våra utanförskapsområden beror på "bristande integrationspolitik" eller rentav "Alliansens skattesänkningar".

   Radera
 2. På samma vis som att det är etablerat i vissa kretsar att det finns "White Trash" så finns det rimligen "Black Trash", "Yellow Trash" och "Red Trash". Ingen som lever under ordnade förhållanden skulle med glädje se fram emot att få någon av dessa som grannar. Samtidigt har jag svårt att tro att en bildad amerikan skulle ha någonting emot att få artiga och trevliga personer ur medelklassen som grannar oavsett ursprung och hudfärg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har själv bara hört talas om "White Trash". Men jag kan garantera att dom flesta inte bryr sig om färgen på sina grannar så länge dom är artiga och trevliga och det spelar ingen roll vilken klass dom kommer från.
   Jag flyttade/flydde från Sverige för nästan 20 år sedan och jag ser varje dag mer och mer bevis på att jag gjorde det enda rätta trots att USA inte är paradiset på jorden heller.... Kan bara konstatera att hela världen håller på att bli heltokig. Det finns mig veterligen inget land kvar som är någorlunda "normalt".

   Radera
 3. Oj vad bra skrivet!Generande sant, vilket gör att man undrar hur det står till med dessa människors självbild.När man talar om prostitution som "världens äldsta yrke", så glömde man väl förtydliga, att detta även gäller när man säljer sina åsikter och sin hederlighet?Inte endast sin kropp.

  SvaraRadera
 4. Politisk korrekthet är en sorts sjukdom liknande den som drabbar medlemmar i religiösa sekter. Att förespråka en extrem invandring både vad det gäller volymerna och typen av invandrare och den liberala slappheten när det gäller asylregler är PK. Att försvara detta destruktiva samhällsexperimemt med Dublinförordningen som PK-zombierna inte ens själva följer när det gäller kravet att söka asyl i första mottagarland och rabbla den felöversatta FN-konventionen om "allas lika värde" är och förblir PK oavsett dessa propagandister utgör 90 eller 10 procent av befolkningen. PK innebär att stödja sin politiska uppfattning på luddigt formulerade konventioner och en ännu mer luddig "värdegrund" som är någon sorts bisarr mix av marxism, socialliberalism, nyliberalism och värderelativism, sedan må de vara i majoritet eller minoritet vilket inte har någon betydelse alls för PK-begreppets innebörd.
  Trots sin politiska analfabetism (eller kanske just därför) kommer Alex Schulman alltid att vara PK oavsett denna sekt omfattar en majoritet eller minoritet av befolkningen. Bara det faktumet att han raljerar kring begreppet PK som om det vore en "konspirationsteori" låser fast honom i PK-fällan och i åsiktskorridoren för alltid.

  SvaraRadera
 5. Att som Björn Wiman dra upp Trumps farsgubbes eventuella rasism är en typisk tarvlighet som bygger på kvasipsykologiska slutsatser om socialt arv.
  Man kan även ta upp Robert Aschbergs farfar som handlade med nazistguld men det ska inte Robert Aschberg lastas för. Troligtvis var någon eller alla Björn Wimans egna far- och morföräldrar i någon grad patriotiska, främlingsfientliga, antisemiter och antiziganister som faktiskt de flesta svenskar var för 100 år sedan. Tyvärr blir det svårare att gräva i Wimans släktträd och förflutna än i kända politikers som Trumps stamtavla och det ska han vara tacksam för. Kanske där även döljer sig någon knallröd Stalinist som kan "förklara" Wimans kulturmarxistiska sinnelag och binda honom till kommunismens brott mot mänskligheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och - Fredrik R kan heller inte klandras för vad hans farfar Herbert gjorde i Nazityskland under andra världskriget.....
   Eller vad säger Tobbe ?

   Radera
 6. Tobbe! Du är en formuleringarnas mästare!

  " Eftersom Axel Schulman inte har någon identifierad begåvning, är känd för ingenting och knappast kan skriva, har han ingenting annat än politisk korrekthet att falla tillbaka på".

  Vore jag svensklärare skulle du få högsta betyg.

  Beträffande Björn Wiman hörde jag honom för många år sen i en debatt mot Mikael Jalving, där MJ fick honom att framstå som en okunnig nolla. Efter det har jag aldrig haft något förtroende för BW.

  SvaraRadera
 7. Var har dessa människor själva valt att bosätta sig?

  Var har de valt att sätta sina (eventuella) barn i skolan?

  Hur många personer med annan etnicitet/kulturell bakgrund umgås de med privat? (En "rasifierad Facebook-maskot" räknas ej. Offentlig välgörenhet som kan ge goodwill räknas ej.)


  Om de inte lever som de lär går det naturligtvis inte att ta något som de säger/skriver på allvar. Det handlar förmodligen mest om att putsa på den egna glorian.

  SvaraRadera
 8. Jag kan lugna Schulman (och er andra) med att han behöver nog aldrig bo med 3-4% "nyanlända" som grannar. Han bor tryggt på sitt Östermalm.
  Men fanns det inte under slutet -15 ett förslag att man skulle placera modulhus på Östermalm men att motståndet var för stort?
  Sen tänkte jag kommentera Patrik Lundberg, men nej. Förspilld tid, ett hopplöst fall..

  SvaraRadera
 9. Fantastiskt bra skrivet! Alex Schulman är en liten fjant bara och Malena Ernman.... Jag har en teori om att väteperoxid dödar hjärnceller och hon är bara ytterligare en i raden som bevisar min teori.

  (väteperoxid bleker håret för den som inte råkar veta)

  SvaraRadera