tisdag 13 september 2016

Offerfest i Dalarna
Även om dessa groteskerier förstås inte är en svensk tradition, börjar politikers hyllande av dem att bli det. Varje år ser vi samma figurer, från Birgitta Ohlsson till Veronica Palm, uppmärksamma en enda främmande religion som någonting svenskt och viktigt. I dessa dagar handlar det om offerfesten Eid al-adha som inträffade igår, ej att förväxla med Eid al-fitr som avslutar Ramadan. Så här ser kan festen se ut i Fredens hus, med förväntansfulla blickar och mobilkamerorna redo som vid all blodutgjutelse:
Sådant här förekommer förstås numera även i Krigets hus, där islam ännu inte har uppnått total kontroll och det fortfarande är förbjudet att slakta hur som helst. I hela Frankrike har olika fall av illegal slakt upptäckts. I Gournay-en-Bray i norr påträffades 30 får, varav sex redan hade fått halsen avskuren och två stod i tur, medan man vid gränsen mot Belgien, i Vieux-Berquin, fann ett hemligt slakteri med 50 får. I Saint-Laurent-du-Var i söder hittade polisen tre levande får som stod och trampade i blodindränkt halm, och i ett dike intill plastsäckar fyllda med döda får med avskurna halsar.Igår inträffade för övrigt en lite märklig stöld i Sverige:
För att i stället få en lite gladare inramning kan vi följa med SVT och besöka Dalarna, som verkar ha genomgått en viss förändring sedan Gunde Svans yngre dagar:


Flickorna som intervjuas är ju käcka, men detta lilla inslag fick mig återigen att fundera lite kring integration, där vi till exempel kan notera att även flickor i 8-årsåldern bär slöja, vilket i sig inte är en nyhet. 

Fram till alldeles nyligen var invandringsvolymen en fråga som inte fick nämnas, medan man möjligen accepterade en diskussion om hur integrationen kunde förbättras, som om det senare var helt oavhängigt från det förra. Skälet var förstås att bristande integration helt kunde skyllas på det svenska samhället, som tydligen inte hade investerat i tillräckligt många satsningar. Frågan borde dock ställas om det finns någon politik i världen som kan integrera människor som klippets, där ingen ens genom klädseln vill lämna Somalia, och döttrarna redan från späd ålder ska uppvisa religiösa attribut. Att integrera personer av detta snitt, där en flytt till norra Europa absolut inte får innebära några förändringar ens i klädsel, mat eller hur man hälsar, är helt enkelt omöjligt. 

Å andra sidan är det kanske lättare om ursprungsbefolkningen anpassar sig, vilket ju Mona Sahlin förespråkade redan 2001:

"Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka."

Eid Mubarak på er, kuffar!
12 kommentarer:

 1. Skäktning av djuret Kamel i bild åvan, iockförsig omväxling och lite vid sidan om man jämför lika hantverk, dock av människa.
  Tag en titt på djuret vänster framben uppbundet frågan är om den står på tre eller två ben, människa i lika situation brukar ju tillåtas stå på två ben eller föralldel knä-ståendes.
  Någon som känner till eller påplats betraktat förfarandet då det gäller fyrbent, ståendes med två eller tre ben i aktuella situation?

  SvaraRadera
 2. Sorgligt att se , det blir den svenska ursprungsbefolkningen som måste integreras. För vi blir en minoritet snart.

  SvaraRadera
 3. Tacksam om du fortsättningsvis avstår att publicera bilder djur som lider - vi vet redan att religiös halalslakt förekommer, men vi vill inte se lidandet i bild. Det är vidrigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar undvika alla former av blodiga bilder här, men i detta fall tyckte jag att behövdes för att visa vad det är vi talar om, när Birgitta O lägger upp en glad hälsning. Tyckte också att just den bilden säger mer än så, då den till exempel visar den vanliga upphetsningen inför sådant.

   Radera
  2. En bild säger mer än tusen ord. Fortsätt med bilder!

   Radera
 4. Jag tycker också att bilder på lidande djur är vidrigt. MEN det obehaget är jag villig att ta om vi kan få slut på halalslaktandet.

  Låt oss i stället visa sådana bilder överallt där kött från halalslaktandet förekommer. I affärer, på restauranger och sjukhus osv.

  Att bara blunda för sånt man inte gillar är ineffektivt. I stället behövs upplysning så att människor kan ta ställning för eller emot djurplågeri.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gå in på internetsajten "animalsaustralia.org" och klicka på "live exports" så får man se hur slaktdjur behandlas på slakterier i muslimska länder. Inte nog med att man skär halsen av levande djur, utan innan detta händer skär man också av hälsenor och sticker ut ögon på slakt-korna, allt för att de skall bli mer lätthanterliga! Och detta stöds alltså indirekt av vidriga svenska politiker, som ställer in sig hos muslimerna här i landet.

   Radera
 5. Forts. En bild säger mer än 1000 ord.
  Tänk vilket genomslag bilden på den drunknade pojken på stranden fick,

  SvaraRadera
 6. Bra Tobbe, fortsätt så. Jag kommer att starta en blogg som kommer att påverka "svensken" ännu mer.

  SvaraRadera
 7. Dessa människor hör inte hemma vare sig i Dalarna, Sverige eller Europa. Att etablera dem i Sverige (läs "vänja dem vid svensk välfärd") gör det svårare för dem att återvända till sina hemländer, till vilka väl flyktingar ska återvända så fort den direkta faran är över. Så varför läggs så mycket resurser på "integration"?

  SvaraRadera
 8. Du Tobbe - gå in på den ryska nyhetssajten "Sputniknews.com" och se bilderna på blodiga gator i Dakka, Bangladesh efter den rituella slakten i samband med den muslimska offerhögtiden.
  Ryska media väjer inte för dramatiska bilder, vilka inte brkar ses i svenska media.

  SvaraRadera