fredag 21 oktober 2016

Ett mänskligt möte med Marine Le Pen
Vi ska nu få se en mer personlig sida av Marine Le Pen. I "Une ambition intime" möter Karine Le Marchand bland annat politiker, för att vi ska komma dem och deras historier närmare. Det klagas ibland på att politiken blir personfixerad, men jag tycker inte att det behöver vara fel att få en mänskligare bild av en person som man trots allt ser ofta, och då alltid i den officiella rollen. Föga förvånande fick Karine Le Marchand kritik för just detta avsnitt, som sändes för någon vecka sedan, eftersom man menade att hon var alltför vänskaplig med Marine Le Pen. Att programmets format är sådant, och att programledaren bemöter alla gäster på samma sätt, valde dessa kritiska agendajournalister att bortse från.

Personligen tyckte jag förstås att programmet var intressant, därför att även om jag kände till de faktiska omständigheterna i Marine Le Pens liv, har jag inte tidigare hört henne tala om dem på detta sätt. Vi får också se henne använda ett vardagligare språkbruk än vi är vana vid.
20 kommentarer:

 1. Vilket jobb Du gjort Tobbe! Stort tack för detta.

  SvaraRadera
 2. Mycket intressant, stort tack!

  SvaraRadera
 3. När ska vi få se en så avspänd intervju med Jimmie Åkesson på SVT? Svar: Aldrig. En liten chans fanns när Skavlan skulle intervjua Jimmie men istället förvandlades den annars så sympatiske Skavlan till Mr. Hyde. Dr. Skavlan och Mr. Hyde kan han kalla nästa programserie om det blir någon mer.

  SvaraRadera
 4. Klart att vissa är förargade på Karine Le Marchand då hon spräcker vanföreställningen om att Marine Le Pen äter små utrikesfödda barn till frukost. Det måste svida oerhört att hon förvarar illegala immigranter och deras rätt till rättvis prövning samtidigt som hon inte skyller den uppkomna situationen på dem utan på politiken precis som Åkesson brukar göra.

  Det var mycket intressant att titta på detta vilket inte hade varit möjligt med min ytterst begränsade franska om inte Tobbe hade textat. Ett varmt tack för det.

  SvaraRadera
 5. Vilken sympatisk kvinna. Hon tillhör verkligen Frankrikes intellektuella elit. Någon sådan elit existerar inte i Sverige.

  SvaraRadera
 6. Tack för ett intressant reportage!

  SvaraRadera
 7. Ett stort tack för översättningen! Jag kan ju ingen franska så därför är den något extra.
  Mycket intressant intervju! Att hon som advokat/jurist företrädde illegala invandrare har aldrig, vad jag vet, svensk media skrivit om.
  Det ge en något annan bild av den som våra medier ger.
  Att hon är ledare för ett "kontroversiellt parti" som kvinna gör det lite roligt. De "andra" är ju så "framåt" och "feministiska" men har ingen så stark kvinna som Marine Le Pen.
  Som hon säger hon ser till individen.
  /Per Skrylle

  SvaraRadera
 8. Tack för alla dina översättningar! Har sett många äldre på Youtube, men de nyaste tycks inte finnas där. Din översättning av denna intervju upptäckte jag först idag- men tyvärr går den ej att se pga upphovsrättsliga skäl. Har du möjlighet att publicera endast texten, din översättning här på din blogg? Skulle uppskatta det stort! Marine Le Pen är den störta nulevande politikern i Europa - ja i hela världen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, trevligt att du är intresserad. De nya ska finnas där också, men ett par är låsta på grund av upphovsrätt. Jag försöker nu hämta dessa och återkommer med en länk när jag har lyckats.

   Radera
  2. Sådär. Nu ska du kunna se klippet här:
   http://www.dailymotion.com/video/x5p2ci0

   Dessvärre är dock kvaliteten nu sämre.

   Radera
  3. Hej, tyvärr kommer inte videon upp... står att dokumentet inte hittas?

   Radera
  4. Hm, fungerar för mig. Jag testar att ersätta Youtube-videon i själva inlägget med den sämre Dailymotion-versionen...

   Radera
 9. Tusen tack!! O tack för snabbt svar! Även mycket intressant att se klippena med Jean-Marie, även de äldre. Din blogg är en guldgruva! Tack!!

  SvaraRadera
 10. Eller söker jag på fel ställe? Kopierade av länken här o provade sätta in den både på Youtube o på Google.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fungerar det att klicka på klippet ovan?

   Radera
 11. Nej, det går tyvärr inte att klicka på länken ovan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, vet ju inte riktigt vad du gör, men nu har jag lagt upp Dailymotion-versionen i själva inlägget...vad händer?

   Radera
 12. Ah- jag provade med länken du skrivit- nu först fatta jag att gå till videon här i din blogg! Godmorgon yxskaft! Nu ska jag titta!! Tusen tack!!

  SvaraRadera
 13. Mycket intressant. Jag lyfter på hatten för denna enastående kvinna! Stort tack än en gång!!

  SvaraRadera