torsdag 10 november 2016

Filip Dewinter: "Den amerikanske väljarens revolution"Då vi nu har tagit del av Geert Wilders och Marine Le Pens kommentarer kring Donald Trumps valseger, tänkte jag att vi också skulle få höra någonting från Vlaams Belang. Igår var partiets veteran Filip Dewinter inbjuden, tillsammans med Karel De Gucht från det liberala partiet Open Vld, till den flamländska kanalen Canvas för att ge sin syn på valet. Jag klippt ihop ett urval, men innan någon anklagar mig för att ge en ensidig bild och bara låta den ena sidan tala, vill jag påpeka att det inte var någon egentlig debatt och att mitt klipp syftar till att helt enkelt höra hur just Filip Dewinter ser på valresultatet.8 kommentarer:

 1. Filip Dewinter resonerar väldigt lugnt och sakligt, påminner lite om Åkesson som många tycker ska vara mer som Farage och Le Pen. Lugn och saklighet är också en styrka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt - att hysteriskt kalla de väljare de vill vinna tillbaka med de okvädesord de kan hitta på ligger inte till deras favör.
   Men, för min del får de gärna fortsätta med det så att de förlorar ännu fler väljare!

   Radera
 2. Wow... Börjar media se vart verkligheten är på väg och vänder kappan? Är inte säker på att jag tidigare sett en "normal" person ens fått prata till punkt i ett debattprogram utan överöst av pk-tokarnas rfn-anklagelser som motreaktion för att de helt enkelt inte har några som helst fakta eller vetenskapliga bevis bakom sina flummigheter som de anser vara de emotionellt rätta och fått styra så många länder under så lång tid - men inte insett att de av många, förhoppningsvis de flesta, äntligen genomskådat det.
  Vi har helt klart en mycket intressant period framför oss med alla kommande val och jag ser verkligen fram mot dem!

  SvaraRadera
 3. Tack! Hur många språk kan du!?
  Är så tacksam för all tid du lägger ner för att få oss andra att förstå att det är inte bara här galenskaper pågår.
  Det ger en kick att höra/läsa/se att samma pk-skit pågår i de flesta EU-länder men att det är på väg mot sitt slut!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, det är ju främst engelska, franska och nederländska, vilket har gjort att Frankrike, Belgien och Nederländerna har blivit denna sidas europeiska huvudfokus.

   Syftet är inte främst att visa galenskaper i dessa länder, utan tvärtom, att visa att motståndet pågår också i andra länder. Dessutom kan det vara bra att se vad dessa personer faktiskt säger, eftersom de, om de alls skildras, förvrids å det grövsta av svensk media.

   Radera
  2. Håller med Anonym.
   Mycket intressant att få inblick i andra länders debatter med svensk översättning utan inblandning av svensk media.

   Radera
 4. Det är helt ovärderligt att få lyssna direkt till vad de här personerna säger, och SJÄLV få bilda sig en uppfattning, oavsett om man håller med dem eller ej. Vem vill bli påprackad en färdig, fördomsfull tolkning från någon bättre vetande socialist, som inte ens försöker hålla sig neutral? Följde för mitt eget höga nöjes skull "oberoende" SVT:s valvaka, och den begravningsstämning som spred sig vid 3-snåret svensk tid var ytterst påtaglig. Folk var askgrå i ansiktena. :D

  SvaraRadera
 5. Här har vi programledare som upptar alltför stor 'plats' ÅTERIGEN !!!
  De f ö r s ö k e r lysa med nån slags kunskap de INTE besitter. Trist.
  Tölpar. Säkert demokrater.

  SvaraRadera