onsdag 9 november 2016

Marine Le Pen: "En seger för friheten"


Idag kallade Marine Le Pen till presskonferens för att ge sin syn på det amerikanska valet och gratulera den nye presidenten.


7 kommentarer:

 1. Förefaller oerhört skärpt den kvinnan.

  Vad har hon egentligen för chanser i presidentvalet? Alla proffstyckare och "experter" säger ju att det är helt ooomöjligt för henne, men det sade de ju om Trump också, och mobbade honom för hans frisyr (oerhört barnsligt, han ska väl inte regera med håret heller), så deras prognoser är ju inte att lita på för 5 öre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skillnaden är att hon måste vinna över 50 procent mot alla andra. Problemet är det franska valsystemet och det fulspel som brukar ske i den andra omgången. Då kommer hon troligen att stå mot en kandidat från högerpartiet Republikanerna, som kommer att få de flesta av vänsterns röster.

   Radera
  2. Hur tror du det skulle gå om hon ställs mot den socialistiske kandidaten i andra omgången?

   Radera
  3. Då är det mer öppet, eftersom högerväljare sannolikt är mer beredda att rösta FN. Dock har varken Republikanerna (LR) eller Socialistpartiet (PS) valt sina kandidater än, vilket de ska göra i primärval. Enligt opinionsundersökningar skulle både Juppé och Sarkozy från LR vinna över Le Pen, medan hon förstås skulle vinna stort om, mot viss förmodan, Hollande skulle representera PS.

   Radera
 2. Lite som julafton idag med översättningar av videoklipp med både Geert Wilders och Marine Le Pen på samma dag!! (tar lång att översätra antar jag). Tack Tobbe. Vackra Marine är alltid en fröjd att titta på och intressant att lyssna på. Är säker på att hon har ett mycket högt IQ och skulle bli en av världens mest intelligenta kvinnliga ledare om hon blir president.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, att synkronisera och dela upp textremsor tar längre tid än man kan tro, så det är trevligt att du uppskattar klippen!

   Radera
 3. Mycket bra tal. Det är liksom en annan kaliber på den kvinnan än på motståndarna.

  SvaraRadera