fredag 4 november 2016

Nytt retoriskt guldkorn från Henrik Schyffert


Egentligen är nedanstående inslag något för vulgärt för att visas här, men låt oss göra ett undantag eftersom det på ett koncist sätt visar var den svenska debatten befinner sig. Henrik Schyffert hade varit bortglömd i 20 år, men genom att posera kring asylinvandring och SD återfick han gammal medieexponering och vann rentav pris som årets bästa manliga komiker. Med tanke på att hans roll inte ens i Killinggänget på 1990-talet var att vara rolig, utan att fungera som presentatör av de mer begåvade Robert Gustafsson och Johan Rheborg, förstår vi exakt varför just han fick priset. Att han har nästan lika lite med rolighet att göra som Alexandra Pascalidou med journalistik eller Malena Ernman med mänskliga rättigheter är som vanligt irrelevant.

Låt oss då titta på en minut från kvällens upplaga av "Parlamentet" i TV4. Hade samma sak gjorts om Vänsterpartiet eller Socialdemokraterna skulle vi aldrig mer se honom i TV, men när det handlar om SD måste det hyllas som briljant och följas av de obligatoriska skrattsalvorna, ty viktigast är som alltid värdegrunden:Det intressanta är inte Schyfferts bristande begåvning eller patetiska krypande för allt som är politiskt korrekt, utan att detta är vad som visas och hyllas i de stora svenska kanalerna. Dessutom är det, som sagt, en sorts uppvisning i hur detta läger argumenterar även verbalt. Det som Schyffert visar under några sekunder är ungefär vad exempelvis Lars Lindström ägnar flera rader åt i sina krönikor.
12 kommentarer:

 1. Kiss- och bajshumor har väl de flesta lagt bakom sig i tredje klass?

  SvaraRadera
 2. Det är sannerligen inte lätt att vara sverigedemokrat. Jag har inte varit tiondelen så förbannad, äcklad och hatisk under de 30 år jag var socialdemokrat som under dessa 10 år jag varit sverigedemokrat. Det är främst idioter, pundhuvuden och översittarsvin som Henrik Schyffert, Anders Lindberg, Lars Lindström, Lena Mellin och Anne Ramberg som väcker mitt hat/gränslösa förakt.
  Det blir inte bättre av den svans av tillfälliga provokatörer som t.ex. snömoskrönikören Cecilia Hagen som borde knipa käft och ägna sig åt det dom klarar av istället för att försöka vara vitsiga inom ett område de inte alls behärskar.
  Politiker som t.ex. byfånen som kallar sig för statsminister kan man mer acceptera eftersom han har fett betalt för att kränka och ljuga om SD för att framställa sitt eget parti som bättre och mer "rumsrent" (trots dess eget nazistiska förflutna).
  En klen tröst är att jag delar mina av kulturetablissemanget framprovocerade negativa känslor med tiotusentals andra sverigevänner på alternativa/sociala medier
  I den mån det finns hat på "hatsajterna" så är det framkallat av alla dessa imbecilla och genomdjävligt elaka "debattörer" och billiga "komiker" inom gammelmedia.
  Vad tror de att de vinner på den strategin? Tror de att SD- sympatisörer omvänds till PK-zombier genom provokationer och lätt efterbliven komik som det Henrik Schyffert visar upp i en TV- kanal som paradoxalt nog uppfattar sig som anständig?
  SD hade ju inte alls varit något problem för dem om det fortfarande hade varit ett 3-procentparti (på den tiden diskuterades knappt SD) men det grova förtalet och stigmatiseringen av SD, dess medlemmar och sympatisörer leder till att solidariteten till SD stärks och de får fler sympatisörer bland medborgare med lite rättspatos och krav på anständighet. .
   Ett parti med så lojala sympatisörer som SD:s får de försöka knäcka med helt andra medel än dessa fega pungsparkar men dessa känslomässiga analfabeter klarar inte av att tänka så långt, det ligger ljusår från deras låga fantasi och kreativitet.
  När många av oss SD-sympatisörer i ren självbevarelsedrift undviker att titta på SVT och TV4 och inte ens vill använda DN, Expressen och Aftonbladet i kattlådan når de inte ut till oss med sitt hat och provocernande på annat sätt än genom alternativa mediers rapporter om deras svinerier.

  SvaraRadera
 3. Så oerhört pinsamt att se en människa göra bort sig så som denne Schyffert!
  Och att SVT låter honom göra det!
  Men det leder säkert till fler SD-sympatisörer vilket Schyffert inte begriper.

  SvaraRadera
 4. Det var det dummaste, mest osmakliga, pinsammaste och skamligaste jag har sett på TV.

  SvaraRadera
 5. Text och Tobbes helhets-fundering och -" en sorts uppvisning i hur detta läger argumenterar även verbalt. ", jupp.

  Min fudering, nuvarande skeende eller beteendet har aldrig tidigare funnits eller drivits i vårt samhället och beteendet kommer av naturlig bränd bro-skäl, av sig självt och ej stopp-bart utan mera i ett spännande accelererande drivas mot sitt eget, mörka slut.

  Med tanke på en betraktares självklara slutliga sammanfattningen måste beteendet vara riktigt intressant.
  Det ryker sedan lååång tid tillbax fint från många tangentbord och vem blir först.

  Sett över tiden och hur blir historiken för aktuella och de, synliga, karaktärerna och njaee blir-o-blir, kanonmat finns alltid offer är givetvis med i kalkylen och det antalet är, likgiltigt.

  SvaraRadera
 6. Blev just påmind om varför jag tidigt valde bort Bonniersägda TV4. Den har alltid varit den mest osmakliga kanalen, just eftersom den är så falsk.
  TV3 (och liknande bottenskrapskanaler) har på ytan ett ännu sämre och billigare utbud, men låtsas inte vara nåt annat än vad de är - marknadsföringstid förklädd till billig underhållning för de enklaste av sinnen. "TV3-ligan" är ungefär som porrtidningar, de tillfredsställer människors primitiva behov, men de är åtminstone ärliga med sitt uppsåt.
  TV4 däremot låtsas vara en seriös kanal, och ikläder sig konturerna av vad folk förknippar med seriositet genom att upplåta programtid till "nyheter", samhällsgranskning etc, medan de bakar in den ägarstyrda fula agendan på det sätt som vi ser Schyffert ge prov på.

  SvaraRadera
 7. Nästan värre när han han presenterar sina nationalekonomiska kunskaper beträffande invandring med chipspåse doktrinen.

  SvaraRadera
 8. Parlamentet? Trodde det lagt ner för typ 10 år sen :)

  SvaraRadera
 9. Parlamentet var kul de två första säsongerna, men inte sedan dess.

  Schyffert är "mannen" som inte vill växa upp. Vet inte hur gammal karln är, men nivån på hans uppträdanden ligger i höjd med småfulla pubertetstonåringars.

  De som skrattar gör det nog pliktskyldigt.

  Varför får aldrig Schyffert debattera med Åkesson eller någon annan representant för SD. Han verkar ju vara intresserad av politik.

  SvaraRadera
 10. Om Schyfferts groteska charader är en motsvarighet till vad ordbajsaren Lars Lindström presterar i sina texter så är den hysteriskt gapflabbande publiken representativ för den fredsskadade, välfärdsskadade och suicudala delen av det svenska folket som i senaste riksdagsvalet visade sig vara hela 87 % (de är något färre nu och fler kommer nog att rehabiliteras).
  Det räcker med en scen, några "komiker", TV-kameror och förväntan att skrattsalvor ska fylla studion hur patetiska och burkeska skämten än är så gapflabbar folk lika lydigt som de där 87 procenten som sakta men säkert förs fram mot ättestupan med ett löjligt leende på läpparna mumlande något om "alla människors lika värde".
  Jag hoppas att SD kan rädda vad som är kvar av Sverige men majoriteten av folket förtjänar ingen räddning från det fattiga och farliga samhälle de ger politikerna mandat att skapa åt dem. Om de förvandlas från suicidala PK-zombier till dhimmis som bränns levande i burar, kastas ut från hustak och korsfästs i det framtida svenska kalifatet spelar egentligen inte så stor roll.

  SvaraRadera
 11. Men, nog har väl Schyffert satt sin sista potatis nu?
  Den här nivån kommer han aldrig att kunna resa sig
  från ...

  SvaraRadera
 12. Stackars idiot. Dessutom ser han minst 10 år äldre ut än sin biologiska ålder.
  Han borde gå tillbaka och avsluta gymnasiet, stackarn.

  SvaraRadera