fredag 4 november 2016

Etablissemanget hetsar vidare mot Grand Hôtel
Eftersom vänstermänniskor är mycket snabba på att blocka alla avvikande röster på Twitter, har jag förstås skapat en alternativ profil där jag enbart följer dessa, vilket har resulterat i det som jag kallar "mitt vänsterflöde". Den monumentala dumheten och självgodheten som där frodas, delas och hyllas gör det till en mycket deprimerande miljö. Idag domineras detta flöde dels av förföljelsen av partiet HDP i Turkiet, dels av SD:s bokning av Grand Hôtel i Stockholm. Det fascinerande är naturligtvis att samma människor som förfäras av demokratiska inskränkningar i Turkiet samtidigt vill trakassera ett hotell för att ett parti de ogillar får besöka det. Möjligen ser de inte paradoxen, eller hyckleriet om man så vill, men det visar ännu en gång att dessa människor saknar alla principer och helt enkelt vill förbjuda det man ogillar. Låt oss titta på hur några etablerade posörer och kända antidemokrater resonerar:


Man skulle kunna ställa många motfrågor, men vi är å andra sidan vana vid retoriken och överdrifterna. På vilket sätt är tillställningen nationalsocialistisk? Vad har Raoul Wallenberg med saken att göra? Värst hycklare i denna samling är kanske Helle Klein, som stöder Hamas och på något sätt tycker att representanter för Saudiarabien och Nordkorea är för fina för att bo på ett hotell där SD har varit. Obehagligast är möjligen Jenny Bengtsson som ständigt hänvisar till "sina medlemmar" och deras påstådda oro, när det i verkligheten handlar om hennes egen högst personliga besatthet av SD.

Detta är ett endast ett urval, men det är värt att notera att personerna faktiskt representerar vitt skilda skrån. Det visar att vi verkligen kan tala om ett etablissemang, där chefredaktörer, aktivister och rena posörer går samman för att förfölja en enda åsiktsriktning. Det är inte samma sak som om den turkiska staten förbjuder ett parti, men syftet är detsamma, nämligen att tysta obekväma röster. Ovan uppräknade personer har inflytande och under vilken dag som helst syns några av dem i större medier. Att de ständigt får priser för denna aktivitet, där Pascalidou senast blev nominerad, säger också en hel del om klimatet i Sverige.

Researchgruppen laddar upp.


Som vanligt kan man fundera kring vad som driver dem och vad de hoppas uppnå, precis som vid alla dessa motdemonstrationer. De kan trakassera Grand Hôtel, rösta ned deras betyg och, som i fallet med Bokmässan, få ett evenemang avbokat, men vad tror de att de vinner långsiktigt? SD kommer att finnas kvar även efter denna helg och kommer sannolikt att hitta en arena för även nästa aktivitet. Opinionen kommer inte heller att påverkas. Hetsen mot Nya Tider ledde till hundratals nya prenumeranter.

För de flesta av oss är beteendet obegripligt, eftersom vi inte ens vet vilka hotell som exempelvis Vänsterpartiet använder och än mindre skulle få för oss att trakassera dessa eller skrika mot meningsmotståndares manifestationer. Jag tror att det hela bara handlar om känslor och egon, där de tycker om själva upplevelsen av att få delta i ett drev och stå i grupp och skrika. Vi andra kan glädja oss åt deras desperation och se hur den patriotiska vågen bara tilltar i styrka över hela Europa.

6 kommentarer:

 1. "Vi andra kan glädja oss åt deras desperation och se hur den patriotiska vågen bara tilltar i styrka över hela Europa."

  +1 på det.

  Att sedan SD har passerat eller är på väg att passera S hos LO-medlemmarna gör bara HRF:s brösttoner ännu ynkligare. Pendeln har vänt och det spelar ingen roll hur mycket munväder utopisterna framkallar, punkten där de kunde ha vänt är för länge sedan förbi inte minst tack vare fri åsiktsbildning. Som här till exempel.

  SvaraRadera
 2. Det är som du skriver sjukt. Chefredaktören för Sveriges största morgontidning, en ledarskribent utsedd av landets största parti och verksam på den största kvällstidningen i Sverige motsätter sig att ett oppositionsparti som representerar 13 % av svenska folket hyr in sig på ett hotell. Detta anses normalt i Sverige.

  Jag anser att när personer som dessa, på tunga ansvarspositioner i samhället, verkar för ett de facto hyresförbud gör de sig själva till legitima måltavlor för kraftfulla motaktioner. Peter Wolodarski ska inte tro att han kan boka upp en konferenslokal för DN:s räkning utan att proteströster reses mot detta och att man med olika medel försöker begränsa hans och medarbetarnas tillträde till dessa lokaler.

  Ger man sig in i leken får man helt enkelt leken tåla. SD och alla svenskar som ger sitt stöd till partiet måste börja skrida till aktion och angrepp mot DN och Aftonbladet samt dess ledande befattningshavare. De utnyttjar sina maktpositioner till att underblåsa aktioner syftande till förhindra helt fredliga sammankomster för personer som inte delar deras politiska uppfattning. Sådana fina demokrater och "liberaler" är det vi har att göra med.

  Sverige är ett sinnessjukt land!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För tydlighets skull. Jagg vil inte med ovanstående uppmana till några hangripligheter. Däremot bör man kunna demonstrera också mot att tidningsredaktioner håller i en konferens eller liknande. Detta som ett slags motaktion mot hur de försöker störa ut ett riksdagspartis möjligheter att hyra lokaler.

   Är det inte skillnad på ett politiskt parti och medierna som bara rapporterar? Jag menar att det inte är det. DN och Aftonbladet rapporterar inte bara. De är aktivistiska och faktiskt den mest betydelsefulla aktören för att skapa drev och förhindra att SD får hyra en lokal. Det är inte twittrandet som får Gand Hotell att vackla utan det är Aftonbladets redaktionella ställningstagande att Grand Hotell agerat felaktigt som gör det.

   Det är denna mediala vinkel som gör kampanjen mot SD verksam. Jag tycker därför att köpbojkotter och demonstrationer mot olika evenemang i Aftonbladet och andra tidningars regi bör genomföras. De är inte fråga om objektiva rapportörer utan tydlig politiska aktörer. Även event som ledande redaktörer för dessa tidningar håller i trådarna bör utsattas för bojkotter av olika slag. Deras sponsorer m.fl. bör påverkas att inte sponsra deras event m.m. Inga olagliga metoder ska dock användas mot tidningarna ifråga.

   Radera
 3. Hittat i FB-flödet:

  Detta är vad en anställd på Grand skrev på sin FB sida:

  "�� En sån super lögn...!! �� Upprörd personal på Grand Hotel inför SD-fest står det i SvD..., �� Personal på Grand Hôtel hyser obehag inför fredagskvällens tillställning där 400 högerpopulister från Europa samlas i SD:s regi... ��

  – Ingen ska behöva göra det här. Vi har jättemånga med olika etniska bakgrunder på hotellet, säger Jenny Bengtsson, ledarskribent på Dagens ETC och ordförande för Hotell- och restaurangfacket Stockholm/Gotland till tidningen Dagens ETC �� Bla..bla..bla..bla..bla... ��

  �� �� OCH då kan jag låta hälsa er alla, att det gör vi inte alls! vi är inte ett dugg upprörda, eller hyser obehag inför denna aftonen. Varför..? jo.., eftersom vi har vetat om det i 1 månads tid och att all personal är handplockad av ledningen så att inget obehag händer... ��"

  Här är en till kommentar från Grand Hotell anställd;

  "Just nu; så står det vänster pack utanför Grand's Personal ingång för att hindra oss att komma in så att vi inte ska kunna utföra våra arbetsuppgifter... �� sjukt va...?"

  Observera, det tidningarna skriver är lögn. Gå aldrig på det som står i gammelmedia när det gäller SD.
  You know better by now

  SvaraRadera
 4. Tom bytta skramlar som bekant högst. Det här handlar inte om att göra någon faktiskt skillnad utan bara att få skylta med sin egen godhet.

  SvaraRadera
 5. Jag vet inte, men jag antar att Grand Hôtel är ett privat företag.
  Ett privat företag måste ju ha rätt att förbjuda sabotörer och företagsfientliga gäster tillträde till lokalerna.
  Vilket lyft för Grand Hôtel! Man kan gå dit utan att riskera att träffa på Ernman, Schyffert & Co.
  Det vore ett efterföljansvärt exempel, porta dem på flera lokaler!

  SvaraRadera