tisdag 30 maj 2017

Dagens hyckleri: Anna König Jerlmyr (M)




Anna König Jerlmyr (M), som alltid gärna syns i medierna, känner nu att det är dags att säga någonting om hedersförtryck. Detta sker på Aftonbladets debattsida och vi får i inledningen veta:

"Det måste bli ett stopp på hedersförtryckets negativa spiral."

Så fortsätter det, och skälet till att jag ser det som hyckleri är att karriäristen Jerlmyr var aktiv i Moderaterna under hela Fredrik Reinfeldts mandatperiod. Vi andra har känt till, och kunnat förutsäga, fenomenet under många år. Jag vänder mig också mot hennes ordval:

"Det är med stark oro jag ser hur förtrycket ökar. Men, den oron behöver vändas till ännu mer handlingskraft för att få stopp på de personer samt de normer och värderingar som kränker de mänskliga fri- och rättigheterna."

Nej, det "ökar" inte genom någon sorts utveckling bland de som finns här, utan för att Sverige varje år släpper in tusentals människor med dessa värderingar. Framför allt finns det inte en chans i världen att moderata politiker ska kunna bryta ett klantänkande som har funnits i hundratals år, värderingar som ligger så djupt att dessa personer gärna sitter i fängelse för att släkten här och i hemlandet ska vara nöjd.

De som propagerar för en omfattande asylinvandring, får helt enkelt förklara att de därmed accepterar allt mer hedersförtryck, liksom alla andra konsekvenser som följer av inflödet. Det är oerhört provocerande varje gång en person som vill driva denna politik samtidigt poserar mot alla negativa företeelser som oundvikligen följer. För den enskilde är det sannolikt inte roligare att leva under hedersförtryck i Mellanöstern, men det är en situation som vi inte hade behövt ha i Sverige. För övrigt förväntar jag mig att Jan Guillou nu svarar att fenomenet helt enkelt inte finns, vilket han brukar göra när frågan är på tapeten. Någon annan kan också påpeka att även svenskar har en hederskultur, även det något som vi får höra med jämna mellanrum, men som därför inte blir mer sant.

Låt oss avsluta med lite humor kring Anders Lindberg och hans förljugna utsagor. Han har exempelvis ofta skrivit om "ensamkommande" och deras ålder:




I hans egen tidning Aftonbladet kan vi i dag läsa:



Då är det ju också festligt att Anders Lindberg faktiskt har skrivit:


Ja, det verkar oerhört svårt, Anders.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar