lördag 24 juni 2017

Krystad mediestorm mot Richard Jomshof


I dag är de vanliga mediemänniskorna framme för att ännu en gång visa sitt motstånd mot SD:
Vad är det då som har hänt? Som så ofta egentligen ingenting, men varje litet halmstrå tas tacksamt emot av ovanstående figurer. Det hela har sin upprinnelse i ett fånigt inlägg på skräpsidan Nyheter24, där en Kahin Ahmed kände sig kallad att proklamera "Du är inte välkommen i förorterna, Jimmie Åkesson!". Det var i stort sett vad han hade att säga, men det gäller ju att brodera ut texten något:

"Det är en skandal att arrangörerna för politikerveckan i Järva bjuder in Sverigedemokraterna, ett parti med nazistiska rötter. Det hade varit bättre om de tillämpade vår förorts antirasistiska ideologi som utgår ifrån att rasistiska partier inte hör hemma i förorterna."
Texten är barnsligt skriven, och gång på gång ser Kahin Ahmed till att tala för hela förorten och kan förklara vad som gäller just där:

"Ett parti som bjuds in till Järva ska driva en samhällsinkluderande politik, och sådana demokratiska partier ska kännetecknas av antirasistiska ideologier."  

Även själva sanningen får stryka på foten:

"Rinkeby, Tensta och Hjulsta tillhör Järva men invånarna från dessa områden är underrepresenterande i mötet på grund av att de bojkottar att medverka på ett möte där Sverigedemokraterna håller tal."

I verkligheten var det enormt dålig uppslutning vid samtliga partiledarframträdanden och Jimmie Åkesson var den som drog mest folk. När man vill plocka upp det mesta som man har hört någonstans, är det lätt att det blir lite fel:

"Arrangörerna borde tagit lärdom av de 200 svenska författarna som bojkottade bokmässan i Göteborg efter att de bjöd in tidningen Fria Tider att delta."

Här har vi alltså ännu en person som inte riktigt vet vad det handlar om, men ändå bara måste säga någonting. Nätsidan Fria Tider kommer inte att medverka på Bokmässan i Göteborg, vilket däremot Nya Tider gör, en tidning som inte heller Kahin Ahmed har läst.

Sverigedemokraternas Richard Jomshof twittrade då det som sannolikt var mångas första spontana reaktion:


Det är ovanstående mening som har skapat hela artiklar i de stora tidningarna.Till att börja med är det tragiskt att de lata journalisterna ger Twitter så stor vikt. Det är dessutom uppenbart hur gärna de vill göra en höna av en fjäder, inte minst när det går att på något sätt försöka smutskasta SD. Som vanligt blir denna spelade upprördhet också en uppvisning i hyckleri, eftersom samma journalister älskar att beskriva partiet som rasistiskt och fascistiskt, och det då borde krävas bra mycket hårdare ord än Jomshofs för att chockera.

Återigen, inte mycket har hänt. En somalier säger att Jimmie Åkesson inte är välkommen till förorten, och får svaret att han själv inte är välkommen i Sverige. Tidningarna vill nu alla påpeka att herr Ahmed minsann har bott i Sverige i 26 år, men man skulle då kunna undra hur han har missat västerländska inslag som demokrati och mötesfrihet. DN har intervjuat både honom och Richard Jomshof om denna viktiga händelse, och Kahin Ahmed fortsätter att utveckla sin demokratisyn:

"Det är en skandal att en riksdagsman och partisekreterare skriver så här. Han är inte värd att representera våra medborgare i Sverige."

Det är stora ord från någon som har tagit sig hit och fått medborgarskap. Jag får väl då upplysa om att Richard Jomshof inte representerar "våra medborgare", utan de väljare som har röstat på hans parti. Nyheter24 publicerar lite vad som helst som kan skapa klick, men att samtliga större medier tycker att denna historia är viktig säger desto mer.
5 kommentarer:

 1. Jag placerar Kahin Ahmed i kategorin mobbardjävlar. Klart att mobbardjävlar får finna sig i litet mothugg ibland.

  SvaraRadera
 2. när det kommer till kritan hur många somalier är egentligen flyktingar? de riktiga flyktingarna hittar man i grannländerna och de med pengar ploppar upp norröver som välfärdsparasiter. att de sen kan bli politiker och propagera sin egen förträffighet är lite magstarkt förövrigt finns det något ställe i sverige som är mer rasistiskt mot alla än de själva än de i rinkeby/tensta?

  SvaraRadera
 3. Det absolut mest ironiska är naturligtvis att etablissemanget menar att Jomshofs replik gör honom till "rasist". MEN själva har de tidigare och inte minst i detta sammanhang inga problem med att säga att Jomshof inte är välkommen i Sverige.

  Vad är det då som gör Jomshofs "inte välkommen"-uttalande rasistiskt, men inte hans motståndares. Jo Jomshof säger detta till en svart invandrare medan hans motståndare säger detta till en vit invandrare (Jomshof är född i Finland).

  Jomshofs kritiker menar alltså att en vit invandrare är en "riktig svensk" som det (enligt deras egen logik) därmed är okay att inte välkomna, medan en svart invandrare alltid är en invandrare (oavsett tunnelbaneåkande eller ej) och därmed inte okay att ej välkomna.

  Men att se sig själva i spegeln och inse vem hycklaren är lär vänstern aldrig ha tillräckligt med intelligens för att göra.

  //Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rättelse: Det är ju Jomshofs (f. Lohikoski) far som är född i Finland, inte Jomshof själv.

   //Andreas

   Radera
 4. Gammelmedia drevar för att motverka att SD ska erkänna att det finns etniska svenskar eller börja visa någon form av lojalitet till svenskar.
  Jomshof i sin tur har nog gjort de här utspelen (det är inte det första) för att försöka återskapa någon form av trovärdighet inför Alternativ För Sveriges lansering nu under sommaren.

  Personligen önskar jag vare sig SD eller gammelmedia lycka till.

  SvaraRadera