torsdag 22 juni 2017

Vlaams Belang om det senaste terrordådet
I förrgår utsattes Bryssel återigen för en terrorattack, som denna gång misslyckades. Gärningsmannen, en 36-årig marockan från den islamiserade stadsdelen Molenbeek, sköts ihjäl efter att den väska där sprängladdningen fanns hade fattat eld.

I går tog Vlaams Belangs Chris Janssens därför upp frågan om åtgärder mot terrorism i det flamländska parlamentet.3 kommentarer:

 1. Bra anförande men Vlaams Belang har bara 3,67 % i parlamentet och är långt ifrån på samma nivå som Geert Wilders PVV eller SD i Sverige. Frågan är om Vlaams Belang någonsin kommer att bli ett parti som får något att säga till om. Och hur kommer det sig att det går så dåligt för ett massinvandrings- och islamkritiskt parti i Belgien när det går mycket bättre för sådana partier i Nederländerna, Frankrike, Österrike, Sverige, Danmark och till och med i Tyskland med sin fobi mot nationalism pga sin bruna historia?
  Finns det något konservativt parti i Belgien med en mildare form av invandringskritik så att de tar röster från Vlaams Belang? Eller är det belgiska folket totalt PK-hjärntvättade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, i stället har N-VA, som nu sitter i den federala regeringen, gått fram. Det kan sägas vara en sorts liberalt nationalistiskt parti, som VB därför ser som sin huvudmotståndare.

   Radera
  2. Tack för svar. Då ska man kanske hålla tummarna för N-VA om de verkligen lever upp till sin nationalism och är invandringskritiska på riktigt.

   Radera