onsdag 21 juni 2017

Sveriges laglösa områden
Det är egentligen ingen nyhet, men i dag har våra etniskt utmanade områden återigen uppmärksammats. Totalt stämplas 61 av dem som "utsatta", där situationen i sex är "alarmerande" och i hela 23 "akut". Låt oss först titta på ett inslag som mycket kort beskriver situationen:
Polisens presskonferens gav också en inblick:


Det som sägs, särskilt med tanke på att det handlar om ett officiellt uttalande av en myndighet, är alldeles fantastiskt. Linda Staaf berättar alltså bland annat:

"Förr sköt man i benet för att skrämmas. Nu skjuter man i huvudet för att döda."

"De senaste två åren har även användningen av handgranater ökat..."

"...andra myndigheter behöver polisbeskydd för att kunna utföra sitt arbete..."

"Ambulanspersonal har angripits med raketer och deras fordon har blivit sönderslagna."


Berättelsen är enormt frustrerande av ett antal skäl. Till att börja med hade den kunnat förutses, och det hade räckt med att titta på exempelvis Frankrike, eller varför inte länderna i Mellanöstern, för att förstå vad som komma skulle. I hela Nordvästeuropa har samma typ av stadsdelar växt fram, som ett direkt resultat av utomeuropeisk invandring. Det handlar inte ens om ideologi eller rasism, utan om själva verkligheten. 


Paris


Man kan, vilket tyvärr även polisen gör i ovanstående klipp, försöka hävda att "den fysiska miljön", alltså själva arkitekturen, är en orsak  till våld och kriminalitet, men då har man lämnat just verkligheten. Det berömda miljonprogrammet genomfördes på 1960-talet, men av någon anledning präglades samma områden då inte av bilbränder, stenkastning och skottlossningar. När man i stället fyller på med Mellanöstern och Afrikas horn, måste man tydligen bygga så att det finns "reträttvägar" och möjlighet att köra ikapp flyende personer, samtidigt som man inte kan ha broar eller gångtunnlar. 

Vi kan ju också titta på våra grannländer, som i många andra avseenden liknar Sverige. Malmö har alltså, med sina 300 000 invånare, fler skottskadade personer än övriga Skandinaviens huvudstäder tillsammans. Malmö är hälften så stort som Helsingfors, men har sex gånger fler. Jag vågar påstå att det inte främst är arkitekturen som skiljer våra städer åt.
Polisen skriver också:

"Samhället är inte rustat för att hantera denna stora numerär av kriminella aktörer [...] polis och andra samhällsaktörer saknar förmåga att möta problematiken".

Så kan det gå när man ser till att förändra befolkningssammansättningen, utan att fundera över konsekvenserna. Än mer frustrerad blir man när man tänker på vad Sverige faktiskt är, och framför allt har varit. Vi talar alltså om ett land med väl utbyggd välfärd och en liten befolkning. Att ett sådant land på ett par decennier har kunnat skapa 61 "utsatta" områden, med 200 kriminella nätverk, är närmast obegripligt. 

Slutligen är då en uppenbarligen helt inkompetent person som Dan Eliasson Polisens högste chef, och det är förbluffande att han fortfarande sitter kvar, trots att ingen verkar ha någonting gott att säga om honom. Själv sade han på samma presskonferens på fullt allvar:

"Andra myndigheter, hjälp oss, hjälp oss."
9 kommentarer:

 1. Tack Tobbe för Dina utmärkta analyser.

  SvaraRadera
 2. London, på 1700-talet, hade problem med stråtrövare.
  Myndigheten tog till vippgalgar för att raskt bli av med buset.
  Man deporterades också en del löskefolk till Australien,som arbetskraft.

  SvaraRadera
 3. Det är ännu värre än beskrivet...Helsingfors har i stadsområdet ca 1.3 miljoner invånare, Köpenhamn ca 2 miljoner och Oslo ca 1 miljon vilket gör siffrorna för Malmö än mer skrämmande. Oavsett hur man mäter så ligger Sverige pyrt till...

  Benny

  SvaraRadera
 4. Jag utgår från att Stefan Löfven, på ett USB-minne, hade med sig den här filmade presskonferensen med polsk undertext för förevisning när han i dag besökte Polen. "Titta här så bra ni kan få det om ni följer vårt exempel." Nej, skämt åsido, det hade han naturligtvis inte. Inte heller hade han några andra hållbara argument att komma med. Allting handlar om ett slags "top-down-design-förfarande" där de som ekonomiskt tjänar på denna utveckling, och därmed är överst i näringskedjan, belönar/bestraffar de närmast underordnade, vilka i sin tur upprepar samma förfarande gentemot sina närmast underordnade osv. I takt med att denna destruktiva kedja löper vidare påverkas till slut alla medborgare av detta absurda belönings-/bestraffningssystem. För att bryta denna kedja krävs att en stor mängd individer, på olika nivåer, säger att "det räcker nu". Så kommer dock troligen inte att ske - var och en står ju sig själv närmast. Det är en mörk bild av framtiden som tornar upp sig.

  SvaraRadera
 5. ...i Sverige går det NU 130 "pojkar" på 100 "flickor, så nu har Sverige gått om Kina, inte illa pinkat.
  För att citera min hädangånge mor: Om det föds fler pojkar än flickor, då blir det krig"

  SvaraRadera
 6. Om man ohämmat importerar tredjevärldens människor så får man tredje världen. Så enkelt är det. Att sedan vi svenskar med vår konsensuskultur är extremt dåliga på att hantera klankulturer gör inte saken bättre. Inte heller att vi hänger ut de poliser som försöker göra någonting. Israel har motsvarande problem men de verkar inte sakna verktyg att hantera dessa trots att de flesta av dem är civiliserade människor.

  SvaraRadera
 7. Som journalisten på SVT. Europa fungera som en bankomat för folken söder om Sahara.
  Inga Twitter fördömanden än, beror det på att de firar den Svenska traditionen midsommar.

  SvaraRadera
 8. Folke Lidén24 juni 2017 12:13

  Och denna skrämmande presskonferens hålls i samband att den (för närvarande) ytterst ansvarige befinner sig ute i Europa för att läxa upp och hota de länder som "inte tar sitt ansvar".
  Beträffande miljonprogrammet har du helt rätt. Till skillnad från ett stort antal asylvurmare och av gränslös människokärlek uppfyllda figurer så har jag bott i Rinkeby, under åren 1969 - 1985. Under de första åren, ca 5, var allt tämligen normalt. En fräsch lägenhet och bra grannar. I min trappuppgång bodde bl. a. en officer,en flygvärdinna och en elektriker. Bilen fick stå orörd i garaget. Om man bokat en tvättid var maskinen ledig när man skulle tvätta. Tvätten fanns kvar i maskinen när den skulle hämtas. Det kändes inte obehagligt att gå till centrum efter kl 18 på kvällen.
  Efterhand ökade det utomeuropeiska inslaget i gatubilden. Mina grannar i trappuppgången försvann och ersattes. Vi tvättade i egen tvättmaskin i lägenheten. Sista året blev bilen stulen en gång och, den nya, vandaliserad ett par.
  När vi flyttade 1985 höll vi vakt vid flyttbilen nere på gatan.
  Det är förvisso sant att den "yttre" miljön, 1985, chanserat. Det fina planteringarna var helt förstörda, enstaka cykelhjul kunde ses i cykelställen, klotter, etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folke Lidén24 juni 2017 12:50

   En kommentar till den egna kommentaren.
   Jag tror att den utveckling i Rinkeby som jag beskriver, från mitten av 70-talet, är pudelns kärna vad negativiteten med det multikulturella massinvandringssamhället beträffar. Det är en Gordisk knut som inte kan lösas med snabbspår, fler poliser, straffskärpningar, upprustning av bostadsområden och framför allt inte med prat och sentimentalitet.
   Visst ska vi rösta och se till att 7-partiets ledande politiker hamnar i minoritet så långt det är möjligt.
   Till att börja med, om vi lyckas, måste den allra viktigaste åtgärden vidtas - Massinvandring/bidragsinvandring måste stoppas.
   Sedan kan vi gradvis försöka reparera allt som förstörts. Saker som tillit, välfärdssystem, rättsväsende, upplösning av normer, skola och sjukvård.
   Men vi får leva med konsekvenserna av trettio års vanstyre som baserats på känslotänkande och storhetsvansinne.
   Självklart är människor välkomna till landet. Vi behöver sådana som tillför kompetens och som accepterar och sympatiserar med våra värderingar.
   Men vi ska snarast lägga ner Migrationsverket och Arbetsförmedlingen.

   Radera