söndag 30 juli 2017

Dagens citat: Nalin Pekgul


"Ett mångkulturellt samhälle måste hålla samman, det måste vara jämlikt och demokratiskt. Skiljelinjen går inte mellan kurder och svenskar eller mellan kristna och muslimer. Skiljelinjen går mellan oss som tror på demokratin och de som inte gör det, de må vara Sverigedemokrater eller muslimska fundamentalister. De hör inte hemma i vårt Sverige."
Aftonbladet
I en artikel med den inte alldeles förvånande rubriken "En svensk som älskar blommorna på Järva" får den gamla socialdemokratiska pampen lägga ut texten om förorten och integration. Det är ändå märkligt att denna svenska praktiserar den för oss ovanliga religionen islam, samt råkade gifta sig med just en kurd, när det finns så många andra etniciteter att välja bland. Sedan är det som vanligt obegripligt att dessa personer talar om "kurder" och "Kurdistan", som om det skulle finnas några folkslag och framför allt sådana som förtjänar egna länder.

Vi är förvisso vana, men det är fortfarande lite magstarkt att någon med denna bakgrund, som dessutom har vuxit upp i Turkiet, förklarar att en fjärdedel av ursprungsbefolkningen inte hör hemma i "vårt land".

Att säga att man tillhör de som "tror på demokratin", samtidigt som man förklarar att sympatisörer till det åtminstone näst största partiet helst inte ska finnas i landet, blir endast begripligt om man anammar den där nya definitionen av demokrati, som handlar om inställning i invandringsfrågan. Att jämföra sverigedemokrater med "muslimska fundamentalister", som verkligen förkastar demokrati, är minst lika groteskt. För övrigt finns det få som lika gärna gör en åtskillnad mellan muslimer och icke-muslimer som just muslimer, vilket förhindrar integration över hela Västeuropa. Även i Storbritannien, Belgien och Frankrike finns exakt de fenomen som Nalin Pekgul säger sig vilja bekämpa, som mäns övertagande av gatubilden och religiösa påtryckningar. Det kan knappast någon socialdemokrati avhjälpa.


9 kommentarer:

 1. Inget konstigt sagt av en person som enligt egen utsago utbildats till terrorist, numer medlem av ett parti som inte längre tillhör de som förespråkar demokrati. Ta/önten har en medfödd rasistisk inställning till andra utanför sin egen klan.

  SvaraRadera
 2. Var gång jag ser stödet för den svenska vänstern påminner jag mig själv om att hälften av svenskarna trots allt är dummare än genomsnittet

  SvaraRadera
 3. Nalin "Klappturken" Pekguls påstående att ett mångkulturellt samhälle måste hålla samman är en ren paradox. När diametralt motsatta kulturer ska samsas på samma landyta är kulturkrockar och bildandet av kulturella enklaver med följande främlingsskap oundvikligt. Lyckligtvis är Sverige inte mångkulturellt utan duokulturellt eftersom det i stort sett bara är islam som tränger in här och blandas med västerländsk kultur. Men det är illa nog, med fler judar och hinduer hade det redan varit inbördeskrig med muslimerna.
  Judar utgör ju en mkt liten del och de har i hundratals år ingått i vår judeokristna kultur. Och buddhister, sikher och hinduer är nästan obefintliga. Vilken som helst av dessa kulturer skulle ha kunnat samsas med vår egen men islam är det absolut värsta alternativet. Muslimer fungerar inte ihop med buddhister, sikher eller hinduer heller.
  Nalin Pekguls påstående att Sverigedemokraterna inte tror på demokratin är antingen en medveten lögn eller så är hon nästan lika sinnesrubbad som sin ökände bror Kurdo Baksi (det kanske är ett släktdrag).
  Ett parti som inte tror på demokratin avser att göra revolution eller statskupp precis som bolsjevikerna, nazisterna och fascisterna. En paramilitär gren är då nödvändigt att bygga upp inom partiet för att kunna ta makten med våld. Dessutom krävs lojalitet/acceptans bland höga officerare så att den paramilitära grenen inte får militären emot sig.
  Tydligen är Pekgul så sinnesförvirrad att hon tycker att SD stämmer in på den bilden och att de har hemliga vapengömmor och paramilitär träning precis som NMR.
  Att "tro på demokratin" betyder för Nalin att ha en extremt hög invandring inom hela EU och Amerika men inte i andra världsdelar med lägre levnadsstandard (Baltikum, Mellanöstern, Afrika, Asien). Hennes "tro på demokratin" är bara rent snylteri och gruppegoism. Och den där "jämlikheten" hon önskar innebär att alla samhällsgrupper och länder är lika fattiga.

  SvaraRadera
 4. Hej Tobbe!
  Som finländare är det både intressant o avskräckande att ta del av vad som händer i Sverige. I Finland har vi ännu några år på oss innan situationen blir lika illa som i Sverige. Dock är vår befolkning betydligt mindre, ca 5,6 miljoner, vilket innebär att immigranterna fortare kommer upp i samma procentuella andel av befolkningen som i Sverige.
  Jag hoppas att du inte tappat intresset för Marine Le Pen. Hennes senaste intervention i Assamblée Nationale (18.7) har 201 445 visningar på FB, o hennes senaste intervju (20.7 på France2) har över 346 000 visningar. Det visar sig att det som Marine under valkampanjen varnade för angående Macron alltmera stämmer. Jag är övertygad om att Marine ännu har mycket att ge.
  Stort tack för ditt arbete med bloggen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rebecca Linnea! Nej då, jag har inte tappat något intresse. Det är helt enkelt så att arbetet med Nya Tider numera tar en hel del tid, så jag bloggar här när tillfälle ges. Marine återkommer...

   Radera
 5. Demokrati kan anses vara värd att försöka att försvaras, därför att den kan anses ha fördelar när en befolkning genom den kan rösta bort en sittande regering, som den är missnöjd med...

  Detta då istället för att med hjälp av blodiga revolutioner, eller med hjälp av inbördeskrig som kan urarta till massmord och massdöd, försöka angripa en sittande regering--

  Sådana dramatiska utvecklingar önskar sig naturligtvis inte de flesta medborgare alls ...varken för sig själva eller för sina anhöriga, för sina barn eller sina gamla osv. ..

  Så därför är då ett demokratiskt tillvägagångssätt att föredra, där en röstning för en ny regeringskonstellation kan ske under ordnade former...

  Till förmån för alla medborgares väl och ve.....

  Att då försöka, på ett demokratiskt samtalande manér, argumentera, med argument, är då bättre än att försöka att argumentera med våld...

  Men, men, risker finns alltid även i en demokrati....

  Där kan olika ismer och olika ideal ibland inte vilja debatteras öppet och analyseras, samt inte heller vilja vändas och vridas på, så att deras eventuella tillkortakommanden, och eventuella felaktigheter, kan rättas till...


  En demokrati kan riskera att i en verklighet bli en slags demokratur istället för en levande demokrati när en stat och dess statsapparat visar tendenser till att vilja bli maktfullkomlig, samt i en praktisk praktik vilja bli diktatorisk, (kanske i sin iver att då försöka att undvika ett totalt sönderfall av nationen, märkligt nog...).....
  JB
  forts.

  SvaraRadera
 6. Säg ordet kurd och och jag kräks i närmaste papperskorg.

  SvaraRadera
 7. Hej Tobbe, låter bra! Ser framemot Marine här igen! 😊

  SvaraRadera
 8. Jag bodde på Järvafältet långt innan Pekgul kom hit. Det var en plats främmande ifrån dagens. Idag skjuts det varje vecka och svenskarna (etniska) har till 95% dragit härifrån.
  Blommorna fanns då också men idag störs bilden av "Järva höken" polishelikopterns hovrande så gott som dagligen.
  Inte är det SD som skapat detta idag mångkulturella misslyckande utan Pekguls partivänner med flera.
  Men hon kanske satsar på återkomst inom politikens köttgrytor och då är skitkastande på SD den viktigaste meriten på politrukens CV.

  SvaraRadera