onsdag 20 december 2017

Dagens citat: Fredrik ModéusBiskopen i Växjö analyserar svensk migrationspolitik genom ett för honom viktigt exempel. I verkligheten lär de där murarna knappast vara särskilt bastanta, då tiotusentals personer kommer till Sverige varje år för att söka asyl, och ytterligare tre personer från Mellanöstern varken gör från eller till. Om vi nu behöver göra någonting "för barnens skull", skulle stöd till föräldralösa barn på barnhem göra betydligt större nytta än förflyttningar av män eller familjer till norra Europa.

Att Svenska kyrkan är enormt politiserad känner vi väl till, men ett problem för dessa figurer är att de alltid vill hitta sina argument i tron, och då blir det gärna så här fånigt. För säkerhets skull har Modéus också skrivit några rader i Smålandsposten på detta tema:

"I kristen tro är Guds kärlek till människan central. En kärlek som är så stark att Gud lät sin egen son födas till världen. Guds kärlek till oss får konsekvenser för vår tro och hur vi ser på våra medmänniskor."

Vad man än tror på, vill jag ändå föreslå att vi fattar beslut i denna ödesfråga rationellt och endast enligt vad som är mest gynnsamt för det svenska folket och dess framtid.

Nu är ju detta inte enda gången Fredrik Modéus har använt kristendomen för att försöka sänka Sverige. Den 13 december var han givetvis framme för att förklara att Lucia minsann kom från Italien, vilket jag tror att vi har hört förut, och att Sverige följaktligen måste blandas ordentligt, ett resonemang som vi tittade på här.4 kommentarer:

 1. Ja, vad spännande att leka med tanken att Jesus, Maria och Josef flydde till Sverige och inte fick uppehållstillstånd för att alla tre öppenbarligen ljög om att de var flyktingbarn som flytt från krigets Israel och att bomberna faller över Jerusalem. Att Migrationsverket inte köper historien om att Jesus har två biologiska pappor - Josef och Jehova som befruktade Maria genom en sorts spermakurir med änglavingar -
  skulle väl tyda mer på sunt förnuft än främlingsfientlighet.
  Efter avslag på asylansökan så blir Jesus plötsligt ett "apatiskt flyktingbarn" och när de pga Jesus mentala ohälsa och dessutom har "rotat sig" här får de uppehållstillstånd. Men sagan är inte slut där för plötsligt minns att de har både gamla föräldrar, syskon, mostrar, fastrar, morbröder och en hel drös kusiner kvar i ruinerna i Jerusalem (som terroriseras av saddukéerna). De anhöriga är också "flyktingbarn" i åldern 20-40 år och i humanitetens namn måste de få återförenas med de "ensamkommande barnen" Jesus, Maria och Josef.

  SvaraRadera
 2. Biskopen kan väl alltid adoptera en drös....men det skulle ju svida i plånboken förstås

  SvaraRadera
 3. Hanif Bali svarar: "Om Jesus, Maria och Josef tvingades fly till Sverige hade de varit tvungna att låsa in sig på asylboendet i rädsla för att deras antisemitiska grannar skulle attackera dem.

  Som tur hade de fått skydd i Israel." https://mobile.twitter.com/hanifbali/status/943561868978933761

  SvaraRadera
 4. Skulle inte bli förundrad om att denna biskop sår i vänstermyllan, för att i framtiden sikta på ärkebiskop titeln.

  SvaraRadera