torsdag 21 december 2017

Stefan Löfven och det afghanska undantaget
Stefan Löfvens framträdande i gårdagens Aktuellt, där han ska förklara det bisarra förslaget om undantag för en viss kategori afghaner, har väckt en viss munterhet. Han är förvisso aldrig ordens mästare, men denna gång var förvirringen inte endast hans fel, då han tvingades försvara någonting som inte är särskilt försvarbart. En liten guldstjärna går till Aktuellts Cecilia Gralde, som ställde de relevanta frågarna i självaste SVT.


Stefan Löfven tvingas här uppenbarligen stå upp för någonting som egentligen är en liten eftergift till Miljöpartiet. Vad som däremot är hans eget fel, är att överhuvudtaget ha placerat detta parti i regeringsställning. Deras inställning i dessa frågor är känd sedan länge.

Avslutningsvis ska jag erkänna att jag inte bryr mig nämnvärt om vare sig åldersfrågan eller detta förslags utformning, eftersom jag inte vill se en asylström från Afghanistan, oavsett om personerna ifråga är 17 eller 25 år gamla.4 kommentarer:

 1. Alla lagskärpningar förses samtidigt med kryphål som gör dem tandlösa. Typiskt sosseri!

  SvaraRadera
 2. Han som blev intervjuad, var det Sveriges statsminister eller någon påverkad från gatan.

  SvaraRadera
 3. Sammanfattningsvis ;
  Ett Nej betyder Nej förutom vid de tillfällen då ett Nej betyder Ja och de som har fått avslag ska lämna landet men om dom inte gör det så gäller inte avslaget eller också betyder avslaget att dom får stanna i landet.
  Glasklart.
  Tack, Stefan, då vet vi vad du menar med "ordning och reda i asylpolitiken"...

  /
  W

  SvaraRadera
 4. En intressant utveckling. Journalister (några i alla fall) verkar komma till sans fortare än 7-partiets politiker.
  Politiker som, i decennier, vant sig vid att aldrig få några kritiska frågor eller ifrågasättande av media har plötsligt stora problem att ge vettiga svar.

  Själv är jag inte journalist men jag hade nog ställt frågan, hur mycket denna "lilla grupp" kommer att kosta årligen.
  Gissningsvis hade inte Löfven kunnat/velat ge ens en grov uppskattning.
  Enlig vad jag förstår rör det sig om minst 4.5 Miljarder/år.

  SvaraRadera