måndag 11 december 2017

Dagens citat: Stina Lundqvist


"Inte mer än att det i nuläget inte finns något som tyder på kopplingar till högerrörelsen."
AftonbladetStina Lundqvist, vid Göteborgs åklagarkammare, vill inte uppge någon motivbild för attacken mot synagogan i Göteborg, men utesluter åtminstone en grupp.

Det är sannolikt första gången jag hör uttrycket "högerrörelsen", men vi kan anta att hon här åsyftar nationalsocialister snarare än kristdemokrater. Var det verkligen någon som på allvar trodde att en sådan gruppering blev vansinnig över USA:s placering av en ambassad? Det skulle till och med vara mer motiverat att poängtera att det inte kom ur "vänsterrörelsen", som rent statistiskt har en högre benägenhet att begå brott av antisemitisk karaktär. Dessutom har tre misstänkta förhörts och redan deras bakgrund lär göra motivbilden ganska tydlig.

Lundqvists kommentar påminner mig om allt det hyckleri som ägde rum vid terrordådet i Bryssel 2014, då bland annat följande personer ville ta politiska poänger inför valet till Europaparlamentet:

Birgitta Ohlsson (L):
"Fasansfulla dödsskjutningar vid judiska muséet Bryssel. Trolig antisemitisk attack 1 dag inför Europaparlamentsvalet." 

Caroline Szyber (KD):
"Fruktansvärda attacken i Bryssel visar att det är viktigt att rösta imorgon. För demokrati och värderingar som gör skillnad & mot hat."

Alexandra Pascalidou:
"Tragiskt med antisemitiska mord på Judiska Museet i EUs hjärta, Bryssel. Väck dem som sover i Europa! Rasismen kostar liv."

Erik Ullenhag (L):
"Tre personer mördade i antisemitisk attack i Belgien. Vedervärdigt och obegripligt. En påminnelse om vikten av att i dag rösta för tolerans."

EU-bloggen, skriven och läst av etablerade politiker och journalister:
"Förhoppningsvis blir det ett uppvaknande för en del angående vilka krafter som är på väg att röstas in Europaparlamentsvalet, partier som livnär sig på hat, förakt och fruktan för bl a judar."

Observera att ingen av ovanstående posörer menar att det är viktigt att rösta på partier som motsätter sig muslimsk massinvandring, utan givetvis deras egna partier som står för den där toleransen. Efter några dagar meddelades att den 32-årige islamisten Mehdi Nemmouche gripits, med en kalashnikov och en pistol av samma typer som de som användes vid morden. 

Att just vi, som motsätter oss denna utveckling, ska kopplas samman med dess uttryck är oerhört provocerande. Att kopplingen dessutom görs av de personer som driver på samma utveckling gör inte saken bättre.

2 kommentarer:

  1. I ett program från SVT Göteborg med Siewert Öholm som programledare där man diskuterade manligt och kvinnligt med, som jag minns, bara män som deltagare och publik sa en kille ungefär så här; "Alla trevliga egenskaper har kvinnorna döpt till kvinnliga, de som de inte vill veta av blir manliga".

    Samma gäller inom politiken, även ideologier som har sina rötter och tankegods från den yttersta vänsterkanten bli "högerextrema" om det kan antas att den stora massa inte tycker om dem. Istället för höger-vänster bör vi tala om kollektivistiska och liberala ideologier. Men då kommer förstås de trevliga att hamna långt ifrån vänsterdiket.

    SvaraRadera
  2. Dessa förbannade hycklare bedriver en politik som skapar ett mellanöstern i miniatyr i snart varje svensk stad sedan förfasar man sig över konsekvenserna utan att nämna den uppenbara orsaken.
    Den intellektuella härdssmältan bland de styrande är monumental.

    SvaraRadera