fredag 29 december 2017

Ett rasistiskt år?


Per Holfve


I dag gör Per Holfve, en av de personer som gärna framhäver sin juriststatus, ett litet försök att sammanfatta året som har gått. Man får redan i rubriken veta att "2017 var ett djupt rasistiskt år", men vi som är någorlunda luttrade misstänker att krönikan inte kommer att handla om rasism, utan som så ofta huvudsakligen om invandringspolitik.

Inledningen bjuder på de där känslorna och överdrifterna som vi har vant oss vid:

"2017 var ett år som upprepade gånger fick mig att skämmas och frukta vart vi är på väg som samhälle. Det gick knappt en vecka utan att invandringsfientlighet och hat visade sitt fula tryne. Från att ha varit en ljusskygg verksamhet så var det nu populärt att publicera inlägg och föra resonemang som inte kan beskrivas som annat än djupt rasistiska." 

Sverige har haft EU:s mest omfattande asylinvandring sett till vår folkmängd. Att en reaktion skulle ske efter det totala haveriet 2015 är inte särskilt märkligt. Eftersom Holfve vill beskriva hela året som "djupt rasistiskt" börjar berättelsen i januari:

"Den 15 januari publicerade SVT Agenda ett reportage om invandring och brottslighet där det drogs stora växlar på statistik från Brå. Det antyddes att etniskt ursprung har betydelse för brottsbenägenhet och några grupper av invandrade svenskar lyftes fram som exempel på detta. I en efterföljande debatt skyllde SD:s Mattias Karlsson sexualbrott på Sveriges 'extrema' invandringspolitik."

Problemet är dock att det finns kopplingar mellan vissa ursprung och viss brottslighet i själva verkligheten. Överrepresentationen är särskilt framträdande vid exempelvis sexualbrottslighet, där vissa regioner uppvisar en flera gånger högre benägenhet än andra. Det finns även svenska förövare, men självklart har asylinvandringen förvärrat situationen. Det är lite roligt att en jurist utan vidare vill vifta bort BRÅ som källa, men Holfve tillhör de där mer aktivistiskt lagda:
Djupt rasistiska incidenter kom att prägla även nästa månad:

"Den 3 februari publicerade polisen Peter Springare ett inlägg på Facebook som på nolltid gjorde honom till rikskändis. Peter Springare uttryckte en oroväckande trötthet och gav som förklaring att han i sina brottsutredningar nästan uteslutande hade att göra med brottsmisstänkta med utländskt ursprung." 

Återigen är det alltså själva verkligheten som stör Per Holfve. Om en polis ger denna bild av sitt arbete, kanske man inte bara kan bortse från det genom sin oklanderliga människosyn? Vad som definieras som utslag av rasism ska bli än märkligare:

"I mars begick en ensamkommande 15-åring från Afghanistan självmord, den fjärde dittills under året. I en debatt mellan Vänsterpartiets Christina Höj Larsen och dåvarande migrationsminister Morgan Johansson så menade den senare att han och regeringen tog ansvar för de svåra besluten."

Det var ju tragiskt på sitt sätt, men har fortfarande ingenting med rasism att göra. Vi råkar ha en formellt reglerad invandring och då får också vissa asylsökande avslag. För att förhindra självmord finns det åtgärder att vidta. Nästa månad blev återigen verkligheten rasistisk:

"Den 7 april begicks ett fruktansvärt terrordåd i centrala Stockholm. Tre (3) dagar efter terrordådet påminde SD om att man tidigare hade föreslagit att låsa in asylsökande för att förhindra att de gick under jorden. På det sättet kopplades terrordådet samman med alla papperslösa som fruktar att återvända till sina ursprungsländer."

Nu befann ju sig gärningsmannen Rakhmat Akilov här illegalt, efter att ha fått avslag på sin asylansökan. Om han hade varit inlåst, eller ännu hellre redan ute ur landet, skulle terrordådet förstås inte ha ägt rum. Ett terrordåd är dock ännu en relativt ovanlig händelse, och det viktigaste skälet till att hålla asylsökande under uppsikt är att de inte ska gå under jorden och bita sig fast i landet i åratal, något som sedan har visat sig bli ett asylskäl i sig. Terrordåd är för övrigt i särskilt hög grad kopplade till asylinvandring och vi kommer att se fler.


På Facebook får vi en hel del valinformation.


Maj månad viger Holfve åt gränskontrollerna, för att därefter övergå till föreslagna åtstramningar:

"Moderaterna la till exempel fram ett antal förslag, bland annat på skärpta krav för anhöriginvandring. Moderaterna föreslog också att tillfälliga uppehållstillstånd borde vara huvudregel, trots att det vid det här laget får anses allmänt känt att tillfälliga uppehållstillstånd motverkar integration och försätter människor i en position där de inte vågar protestera emot orättvisor."

Det är möjligt, om än inte "allmänt känt", att tillfälliga uppehållstillstånd motverkar integration, men syftet är å andra sidan att dessa personer så snart som möjligt ska kunna lämna landet och då behöver vi inte heller fundera så mycket på den integration som ändå inte fungerar. Vi får sedan det enda exemplet som närmar sig faktisk rasism:

"Almedalsveckan i juli smutsades ner av nazister i NMR som gjorde Hitlerhälsning och spred rasistisk propaganda från sin hyrda tältplats. Jimmie Åkesson tog halvhjärtat avstånd men det hindrade inte extremisterna att öppet manifestera under Åkessons tal. Polisen ingrep inte mot NMR:s användning Tyrrunan då JK av någon oklar anledning har bedömt att den inte faller under hets mot folkgrupp. Det är mycket som är konstigt nu för tiden."

Hur skulle Jimmie Åkesson förhindra att NMR manifesterade, när de dessutom hade tillstånd? Uppenbarligen förhindrade inte någon annan partiledare det heller, varför de nu skulle göra det. Den där tyrrunan är ett halmstrå som figurer av Holfves snitt greppar efter, då de lite finurligt har konstaterat att den också användes av en tysk militärenhet. Själv tycker jag att HMF redan i dag tillämpas lite godtyckligt, då till exempel "hitlerhälsning" anses vara hets mot folkgrupp, men inte några islamiska symboler eller hälsningar. Därefter underkänns ännu en myndighet som källa:

"September såg även den ökände moderate riksdagsledamot Hanif Bali beskriva asylsökande som 'barnlajvare'. Han följde upp detta i oktober med att i SVT Opinion påstå att 5000 afghanska ensamkommande flyktingbarn hade ljugit om sin ålder. Han verkade bygga den uppfattningen på uppgifter från Rättsmedicinalverket."

Med tanke på att det bara under 2015 kom 35 000 personer ur denna kategori, är siffran 5 000 troligen inte i överkant. Samtidigt behöver Holfve inte ens tjafsa om denna detalj, eftersom han sannolikt vill ha fri afghansk invandring oavsett ålder. När vi når december kommer det att handla om de antisemitiska händelserna, och fokus blir det förväntade:

"Många tog avstånd men en del tog också tillfället i akt att skylla antisemitismen på invandringen. För egen del menar jag att en utbredd passivitet inför antisemitism borde mana till större eftertanke. Det är knappast invandringens fel när polisen har svårt att ta anmälningar om hatbrott på allvar."

Att vi har Mellanösterns konflikter i Sverige har dock en klar koppling till invandring, liksom de incidenter som rapporterades i december. Det finns även pursvensk antisemitism, men den utgör en liten del av rapporterade brott.

Det kanske festligaste med Holfves text är att den blir något av ett självmål, då han i sin iver att hitta rasism samtidigt tvingas räkna upp ett antal mångkulturella fenomen. Min huvudpoäng är dock att vi här får ännu ett exempel på hur urvattnat ordet "rasism" numera är. Att ha gränskontroller, att ge tillfälliga uppehållstillstånd eller att hålla avvisade personer i förvar har ingenting med rasism att göra. En rasistisk invandringspolitik skulle till exempel kunna ha olika regler för samma länder, baserat på etnicitet. På samma sätt kan diskussioner om överrepresentation vid brottslighet vara rasistisk, om man hävdar att den beror på genetiska faktorer. Även allt detta får man hävda, men då blir etiketten "rasism" mer adekvat.

Nåväl, jag och Per Holfve växlade några ord om saken:


6 kommentarer:

 1. Fascinerande att Holfve lyckas skriva en hel artikel om ett år som bara har bestått av rasism utan att lyckas ge ett enda exempel på någonting som kan räknas som "rasism" :/

  Nästa gång du talar med honom kan du väl fråga var de 500.000 människorna som skulle komma till Sverige varje år , om han och hans parti fick som dom ville, ska bo någonstans ?
  Om nu inte det räknas som en alltför rasistisk fråga...

  /
  W

  SvaraRadera
 2. Min käpphäst gnäggar igen: kan inte Holfve adoptera några afghaner för att visa extra tydligt vilken förträfflig människa han är? Eller är Holfve för snål? Bättre att fattigpensionärer ska strama åt lite till som Riksjuristbatikhäxan anser? Om Holfves parti Fi säger jag Fi donc hur få afghaner som adopteras av deras batikhäxor.

  Jag inser att det inte kan vara lätt för en afghansk yngling som fått smak på det goda livet i Sverige att acceptera avslag på asylansökan, det värsta är nog att möta sin klan igen i Afghanistan eller Iran efter att ha misslyckats som ankarbarn i Sverige.

  SvaraRadera
 3. Jag har alltid trott att rasism innebär att man har en rasbiologisk människosyn och pga denna förespråkar och skapar rasdiskriminering och i värsta fall folkmord. ("Främlingsfientlighet" är ju en lindrigare variant men trots det ett lika missbrukat begrepp).
  I nysvenskan, skapad av liberaler och socialister, med ett medvetet syfte att skapa begreppsförvirring är minst hälften av befolkningen "rasister".
  Ett folk som i ett sekel tryckts ner av Jantelagen och nationellt självförakt är lätta offer för sådant förtal, hjärntvätt och alla de hatiska irrläror som "antirasisterna" sprider.

  2017 var naturligtvis mer "rasistiskt" än 2016 som i sin tur var värre än 2015 osv. Sådana "årskrönikor" kan man vartenda år läsa i MSM då året lider mot sitt slut. Enligt den logiken kommer Sverige omkring år 2020 att vara en kopia av Tyskland under åren 1933 - 1945. Undrar var det första förintelselägret kommer att byggas i Sverige? Det har säkert imbecilla pellejönsar som Per Holfve också svar på.

  Av "juristen" Per Holfve får vi lära oss att:
  1. Att påstå att vissa invandrargrupper är överrepresenterade inom vissa brottstyper = rasism
  (I jämlikhetens & antirasismens namn ska alla folkgrupper vara exakt lika högt representerade inom alla brottstyper. Brå kan slänga sig i väggen...)

  2. Ensamkommande ungdomar begår självmord pga avslag på asylansökan = rasism
  (Invandrare är inte ens ansvariga för sitt eget liv)

  3. Krav på att låsa in "papperslösa" för att förhindra att ännu fler svenskar mördas brutalt och sadistiskt av illegala invandrare som begår terrordåd i Stockholm och dubbelmord på våra varuhus (Ikea) = rasism

  Att öht vilja skydda den egna befolkningen från importerade grova brottslingar och visa en gnutta självbevarelsedrift = rasism

  4. Skärpta krav för anhöriginvandring och att ställa minsta lilla krav öht på asylsökande = rasism
  (Underförstått: både nyanlända och gamla invandrare är så efterblivna att de "går sönder" om minsta krav på dem ställs)

  5. Tyrrunan och alla andra fornnordiska symboler = rasism och hets mot folkgrupp.
  (Om det i dagens historieböcker för grundskolan finns ett kapitel om vikingarna bör de alltså tas bort så att de slipper se "rasistiska" symboler och läsa om "rasisterna" Tor och Oden)

  SvaraRadera
 4. Den rosa Fi-loggan ovan sammanfattar hur imbecillt och förenklat Fi-zombierna ser på migrationspolitiken. Den visar också Fi:s starka koppling till marxisterna med sin förkärlek till enkla dogmer (som t.ex. "krossa kapitalet", "klass mot klass", "religion är opium för folket" etc)

  "Den som flyr har inget val. Ingen människa är illegal. Öppna gränserna!"

  Den som flyr har visst ett val. De har flera val. Man kan fly inom landet (mer än 7 miljoner är på flykt inom Syrien). Man kan fly till ett grannland eller närliggande land med samma språk och kultur vilket 95 % av de syriska flyktingarna har gjort. Och så kan man "fly" genom 6-8 länder ända upp till Tyskland eller Sverige för att åtnjuta det landets välfärd och bidragssystem. Den "flyktvägen" väljs av de migranter som har det bäst ekonomiskt ställt. dvs "lyxmigranter".

  "Ingen människa är illegal" och det är det väl ingen som har påstått heller. Det är i egenskap av "flykting" många är illegala.
  Det finns de som jobbar som läkare utan läkarlegitimation och ska då betraktas som illegala läkare vilket inte har något med deras status som människa att göra. Det gäller att kunna skilja på äpplen och päron och inte som Mona Sahlin skapa en "halmgubbe" att argumentera emot.

  "Öppna gränserna!"
  Hur öppnar man något som i flera decennier har varit vidöppet. Hur skulle Sverige ha kunnat bli ett blandkulturellt samhälle om gränserna vore stängda?

  SvaraRadera
 5. Bäste Tobbe, detta skrev jag jämte länk på min FB-sida alldeles nyss: "Tobias Svensson, som bott i Holland och (inget samband tror jag :-)) talar flytande franska, driver en av landets intelligentaste och därtill mest välformulerade bloggar. Hur han får energi för sina långa dissektioner av flumvänsterns verklighetsanalyser (!) övergår mitt förstånd. Lägg till det att han översätter Marine Le Pens tal plus pappa Jean-Marie. 'Bokmärk' gärna hans blogg. Här ett provsmak."

  SvaraRadera